avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate Elena Magdalena Budaca

Activitate Elena Magdalena Budaca

Răspuns la discuția Inchiderea unui S.R.L. cu datori
Formulati cerere de declansare a procedurii generale de insoventa..sau solicitati chiar declansarea falimentului prin procedura simplificat si numirea unui administrator/lichidator judiciar agreat de dumneavoastra. Daca nu va exprimati optiunea cu privire la numirea unui administrator/lichidator judiciar agreat, instanta va numi unul din ofertele depuse la cererea dumneavoastra de declansare a procedurii.
Răspuns la discuția cererea de admitere a creantei
art. 41 alin. 1 din legea nr. 85/2006 privind procedura insolvntei "Nicio dobanda, majorare sau penalitate ori cheltuiala (..), nu va putea fi adaugata creantelor nascute anterior datei deschiderii procedurii.
Răspuns la discuția datorii - finante stat
Daca nu aveti sumele de bani disponibile pentru achitarea debitelor catre stat in urmatoarele 3 zile, puteti in procesul de declansare a procedurii la cererea finantelor, sa faceti contestatie in 10 zile de la primirea (comunicarea) cererii de declansare si sa faceti dovada la primul termen de judecata ca ati platit debitele! Sau daca considerati ca sumele de bani nu veti reusi sa le achitati nici in vitorul apropiat, solicitati dumneavostra declansarea procedurii de insolventa si numirea unui administrator judiciar!!
Răspuns la discuția SRL cu datorii in Mall
Daca nu mai aveti fonduri banesti sa va achitati datoriile scadente, societatea se afla in starea de insolventa si aveti obligatia prevazuta de legea nr. 85/2006 sa solicitati declansarea procedurii de insolventa. Cu privire la antrenarea raspunderii materiale a administratorului social, asociatilor sau alte persoane din societate se va putea dispune antrenarea raspunderii materiale, doar in masura in care se constata in Raportul privind cauzele insolventei ca prin masurile prevazute de art. 138 din legea nr. 85/2006 au condus societatea in starea de insolventa. Daca nu, raspundeti doar in limita averii societatii. Daca anterior declansarii procedurii procedati la vanzarea bunurilor din societate, acestea pot fi supuse anularii de catre administratorul judiciar. Daca considerati ca activitatea societatii se poate redresa puteti solicita in cadrul proceduriii de insolventa, REORGANIZAREA! Multa bafta va doresc!
Răspuns la discuția insolventa
Adunarea creditorilor prin comitetul credtorilor poate cere anularea vanzarilor frauduloase...si astfel veti putea aduce bunurile inapoi in averea debitoarei. Totodata, daca administratorul judiciar a constatat ca prin masurile prevazute de art. 138 din legea nr. 85/2006 administratorul social sau alte persoane din societate au contribuit la ducerea societatii in starea de insolventa poate solicita antrenarea raspunderii materiale a acestora. Daca administratorul judiciar a omis sa se pronunte cu privire la antrenarea raspunderii materiale a persoanelor culpabile, adunarea creditorilor prin comitetul creditorilor poate solicita judecatorului sindic.
Răspuns la discuția majorari
Pentru facturile emise ulterior declansarii procedurii, trebuie sa formulati o alta declaratie de creanta impotriva averii debtoarei-in faliment, iar sumele va vor fi achitate cu prioritate in temeiul art. 123 pct. 3, "cheltuieli de procedura", la fiecare 3 luni conform art. 122 din legea nr. 85/2006. Banuiesc ca lichidatorul, cu aprobarea adunarii creditorilor/comitetului creditorilor au hotarat mentinerea contractulu de furnizare servicii. Pentru facturile emise anterior declansarii procedurii, rangul de prioritate in vederea achitarii este cel prevazut de art. 123 pct. 7 din legea nr. 85//2006.
Răspuns la discuția dizolvare
art. 237 pct. (7) Dacă în termen de 3 luni de la data rămânerii irevocabile a hotărârii judecătoreşti de dizolvare nu se procedează la numirea lichidatorului, judecătorul delegat, la cererea oricărei persoane interesate, numeşte un lichidator de pe Lista practicienilor în reorganizare şi lichidare, remunerarea acestuia urmând a fi făcută din averea persoanei juridice dizolvate sau, în cazul lipsei acesteia, din fondul de lichidare constituit în temeiul Legii nr. 85/2006.
8) Dacă judecătorul delegat nu a fost sesizat, în condițiile alin. (7), cu nici o cerere de numire a lichidatorului în termen de 3 luni de la expirarea termenului prevăzut la alin. (7), persoana juridică se radiază din oficiu din registrul comerțului, prin încheiere a judecătorului delegat, pronunțată la cererea Oficiului Național al Registrului Comerțului, cu citarea părților, conform dreptului comun.
Insa, daca societatea figureaza cu datorii, judecatorul delegat la cererea creditorilor va numi un lichidator din lista practicienilor in insolventa.
Conform art. 3 pct. 6, prin creditor indreptatit sa solicite deschiderea procedurii insolventei sa intelege creditorul a carui creanta impotriva patrimoniului debitorului este certa, lichida si exibila de mai mult de 30 de zile, si a carui prag de valoare depaseste 10.000 lei. Astfel, daca creanta societatii indeplineste aceste conditii, sunteti in masura sa solicitati declansarea procedurii de insolventa, sa solicitati numirea unui administrator judiciar agreat de dumneavoastra. Din cate ati afirmat, creanta dumneavoastra are rangul unei creante chirografare, prev de art. 123 pct. 7sau 8. Or, conform art. 125 titularilor de creanta dintr-o categorie li se vor putea distribui sume numai dupa deplina indestulare a titularilor de creante din categoria ierarhic superioara.
Daca societatea se afla in procedura de insolventa sau de faliment, in mod normal, ar trebui sa fie notificata creditoarea cu mentiunea de a formula declaratie de creanta impotriva averii debitoarei-in procedura de insolventa/faliment. Insa, va sfatuiesc sa depuneti diligente si sa aflati stadiul procedurii fie pe www.just.ro, fie pe buletinul procedurilor de insolventa de pe www.onrc.ro. Si daca procedati la acte de executare silita impotriva debitoarei, odata ce se va declansa /sau este declansata procedura, se suspenda orice act de executare silita in temeiul art. 36 din legea nr. 85/2006.
Răspuns la discuția creanta depusa dupa termen
Acum am constatat ca, de fapt, ati rectificat. Sa-nteleg ca sunteti administratorul judiciar!! Coroborat cu cele mai sus-afrmate, ar trebui sa va uitati peste dosarul de lichidare si sa vedeti daca creditoarea figura in lista depusa de debitoarea si daca figura, daca l-ati notificat sau nu prin serviciile de posta sau fax!! In functie de ce constatatii, cred ca puteti aprecia daca sa-i admiteti sau nu creanta!! Iar cu privire la prescriptie, de la data declansarii procedurii de insolventa se suspenda orice termene de prescriptie.