A_NKA a scris:
Sunt PFA si in luna iulie nu am avut niciun venit. Pot sa trimit acea notificare cu venit 0 prin posta? Aceeasi notificare pot sa o trimit si la pensii si la somaj si la sanatate?
In cazul in care nu realizez niciun venit nici luna urmatoare mai trebuie sa mai trimit notificari sau in luna in care voi realiza venituri voi depune declaratii?
Eu nu prea inteleg diferenta intre activitate dependenta si independenta.Sunt traducator autorizat si pana acum treceam pe declaratii activitate independenta.Nu lucrez pentru nicio firma, ci fac traduceri ocazionale.Anul trecut am avut venituri doar in doua luni. In cazul acesta eu intru in categoria celor care trebuie sa plateasca aceste contributii?
Multumesc!
In aceeasi situatie ma aflu si eu. Adica pot avea un venit luna asta, luna viitoare sa nu am si tot asa. Aceste contributii: asigurari sociale, de sanatate si somaj se platesc oricum, sau numai daca ai si realizat un venit? Nu se pot face niste plati trimestriale, in functie de veniturile realizate pe acel trimestru, ca sa nu mai stai in fiecare luna sa completezi si sa faci plati?