avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA in contextul noului cod fiscal - Dezbatere, ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA in contextul noului cod fiscal - Dezbatere, Solutii, ???

Conform noului cod fiscal PFA-ul va fi o specie pe cale de disparitie.
Majoritatea PFA-urilor existente vor fi incadrate la activitati dependende conform noilor criterii, si astfel impozitarea se va face ca in cazul oricarui salariu.

Am intors problema pe toate partile si nu gasesc nici o solutie.
Intrezareste careva vreo varianta sau ma duc sa suspend activitatea ?
Cel mai recent răspuns: ceapfa , utilizator 17:21, 6 Octombrie 2010
A_NKA a scris:

Sunt PFA si in luna iulie nu am avut niciun venit. Pot sa trimit acea notificare cu venit 0 prin posta? Aceeasi notificare pot sa o trimit si la pensii si la somaj si la sanatate?
In cazul in care nu realizez niciun venit nici luna urmatoare mai trebuie sa mai trimit notificari sau in luna in care voi realiza venituri voi depune declaratii?
Eu nu prea inteleg diferenta intre activitate dependenta si independenta.Sunt traducator autorizat si pana acum treceam pe declaratii activitate independenta.Nu lucrez pentru nicio firma, ci fac traduceri ocazionale.Anul trecut am avut venituri doar in doua luni. In cazul acesta eu intru in categoria celor care trebuie sa plateasca aceste contributii?
Multumesc!

In aceeasi situatie ma aflu si eu. Adica pot avea un venit luna asta, luna viitoare sa nu am si tot asa. Aceste contributii: asigurari sociale, de sanatate si somaj se platesc oricum, sau numai daca ai si realizat un venit? Nu se pot face niste plati trimestriale, in functie de veniturile realizate pe acel trimestru, ca sa nu mai stai in fiecare luna sa completezi si sa faci plati?
Contributiile de asigurari sociale, sanatate si somaj se platesc daca s-au realizat venituri profesionale. Platile la CAS si somaj se fac lunar, iar CASS trimestrial.
Exemplu de calcul in cazul ambelor declaratii?
Pentru Pfa cu norma de venit 4500 Ron, cum completez la :

 6.Venit net realizat**: 4500 * 10,5% / 12 luni ?
7.Salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor : ???
8. Baza de calcul a contribuţiei : 4500* 0.5 / 12 luni ?

E corect ce am calculat ?
Multumesc
Salariul mediu brut e 1836.Pai ia-le pe rand sa intelegem mai clar ce spui.....Cred ca totusi la 6, venitul net e 4500/12.Ce treaba are procentul de 10,5 aplicat la venitul net lunar, daca rubrica e de VENIT NET???
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
Bravos, utilizator
4500 lei sau 7200 lei? Atentie la noua limita minima a normei de venit incepand cu 01 iulie 2010... Eu as merge cu 3600 / 6 ca valoare lunara a venitului net realizat si la acesta as calcula contributiile (10,5% respectiv 0,5%)...

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)
Neclaritati pfa tsg tsg Buna ziua! Se discuta mult de acest subiect si am incercat sa gasesc raspuns si la o neintelegere a mea. Probabil ca e ceva de interpretare: \"\" Orice ... (vezi toată discuția)
Pfa-versus angajat leo2000ro leo2000ro Se mai merita sa ne facem PFA?!Sau nu?! Eu vroiam sa imi fac PFA -ca inspector HR...acum nu stiu ce sa fac...are cineva vreo idee?Eu sunt angajata, dar pe alt ... (vezi toată discuția)