avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
Multumim ral.ara.03 si bine ai venit!!! Iti dorim bafta si mult spor si putere de munca si concentrare!=D> Daca tot ai inceput cu procedura civila, nu uita de legea micii reforme, eu mai am putin si termin de facut modificarile in CPC, pe cele de la CPP le-am terminat...:clapping:...si Doamne chiar sunt!!!

Silviu chiar la posibilitate cu sinteza ma gandeam si eu, dar totusi ar fi cam mult de corectat 3000 de lucrari...doar daca s-ar convoca o armata de formatori si de profesori universitari, ceva in genul, bac si sa le corecteze in patru, cinci zile....brrrr...nici nu vreau sa ma gandesc:O:stunned: Sper sa se mentina grila deoarece pregatirea pentru grila difera de cea pentru sinteza. Poate vor introduce niste spete, cine stie. Te inteleg cu mersul la plimbare, diriginta mea, tot de romana, imi spunea: Laura, daca vin la 12 noaptea si te trezesc din somn si te intreb definitia complementului indirect si sa-mi dai si exemplu, tu trebuie sa stii in secunda urmatoare, fara sa te mai gandesti!!! Am ajuns la concluzia ca la fel trebuie sa se intample si in acest caz!:((
Spor mult si tie la invatat!

Intrebare: ati observat ca pentru admiterea in magistratura la cei cu 5 ani vechime, s-a introdusa in tematica si apelul si recursul atat la CPC cat si la CPP? Oare vom avea si noi parte de asa ceva?
Multumesc de incurajari si de precizarile privind legea "micii reforme" ... cred ca am sa ies sa imi iau un cod gata modificat la zi cu legea respectiva pentru a economisi umpic de timp... apropo, include modificari si asupra codului de proc. pen.? inca nu am apucat sa ma uit peste ea.

Si oare cand vom afla ce modificari vor fi? Sper ca in curand!! Pentru ca asa cum a spus si Laura, intr-un fel inveti pentru subiect de sinteza, altfel pentru subiect grila.
raLara.03 a scris:

Multumesc de incurajari si de precizarile privind legea "micii reforme" ... cred ca am sa ies sa imi iau un cod gata modificat la zi cu legea respectiva pentru a economisi umpic de timp... apropo, include modificari si asupra codului de proc. pen.? inca nu am apucat sa ma uit peste ea.

Si oare cand vom afla ce modificari vor fi? Sper ca in curand!! Pentru ca asa cum a spus si Laura, intr-un fel inveti pentru subiect de sinteza, altfel pentru subiect grila.

Legea "micii reforme" sau Legea nr.220/2010 include modificari privind CPP, CPC, plus modificarile din Codul familiei in materie de divort si modificarile altor legi care din fericire nu intra in bibliografia pentru concurs. Nu stiu sigur daca au aparut codurile modificate deja, deoarece a intrat in vigoare de putin timp (27 noiembrie 2010) dar daca le gasesti este mult mai bine, te scuteste de o munca :)

Cred ca in ianuarie vor lua o decizie cu privire la desfasurarea examenului, oricum vom afla din timp, mai bine nu ne mai stresam acum si cu asta.
Laura2626 a scris:

Eu invat la partea generala din Boroi si Bulai, cu al lui manual, mi-am mai clatit ochii si pe Streteanu (pe topicul celalalt colegii si-au comandat Udroiu, eu una nu am de gand sa mai comand nimic, imi ajung cate am, prea multe materiale mai mult ma zapacesc) si la partea speciala din Toader, iar pentru proceduri, Lorincz in combinatie cu Neagu (tratatele nu mapa) si bineinteles faimosul cod!
La ce master te-ai inscris fluturas? Pe cariera judiciara sau pe stiinte penale?

Hey, ms de raspuns. M-am inscris la comunitar..dupa inm in vara nu am mai vrut sa fac tot civil si penal. La procedura penala am gresit foarte multe la inm , adevarat ca la unele parca eram batuta in cap....
voi ce coduri aveti? Nu stiu ce sa cumpar caci sunt o mie si una de carti :notate,adnotate,comentate...etc

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)