avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
ionutz16 a scris:

laura, vad ca esti singura care beneficiezi de unele dintre cele mai bune informatii,pt asta iti multumim inca o data pt ajutor=D> .eu sunt student an 3 la spiru si am facut primul an la ID din anul 2 m-am transferat la zi,tu sau altcineva imi poate oferi vreo informatie mai concreta daca pot da la inm dupa ce termin?:hm::)

inca o data you are the best!:)

Buna Ionut,
Tu de ce crezi ca s-a desfiintat forma ID si au fost trecuti toti la FR sau la ZI in functie de optiunea lor? :D Tocmai pentru a nu mai exista probleme. Pe diploma ta de licenta, de fapt, prima data pe adeverinta de absolvent va aparea ca ai urmat facultatea la ZI din moment ce te-ai transferat si din moment ce ai absolvit la Zi. Cum nu au fost probleme cu aceste doua forme, nu vei avea nici tu probleme si nimeni de la Zi sau Fr. Cum am mai spus, pentru inlaturarea tuturor dubiilor puteti suna la INM, dar sa precizati la ce forma de invatamant sunteti pentru a nu se crea confuzii si in ce an de studii, va vor lamurii pe deplin.
O zi buna si mult succes si spor la invatat mai ales:)
Buna tuturor.imi poate raspunde cineva la intrebarea:tr sa stim si JURISPRUDENTA ICCJ?Multumesc anticipat si weekend placut tuturor.
gap22 a scris:

Buna tuturor.imi poate raspunde cineva la intrebarea:tr sa stim si JURISPRUDENTA ICCJ?Multumesc anticipat si weekend placut tuturor.

Buna Gap22,
Nu este necesar "sa stii" jurisprudenta la modul de a o invata "pe de rost" dar deciziile ICCJ, atat cele pe penal cat si cele pe civil, te ajuta, dupa ce ai invatat materia, sa-ti structurezi ideile si sa observi anumite puncte. Eu mi-am achizitionat in urma cu un an o carte de jurisprudenta, legata exclusiv de contracte a lui Corneliu Turianu, judecator la ICCJ si pot sa-ti spun ca daca inveti un contract si dupa citesti diferite aplicatii din jurisprudenta reusesti sa intelegi mult mai bine anumite probleme. Daca ai timp nu strica sa te uiti pe jurisprudenta.
Sa ai un weekend la fel de frumos!
multumesc inca o data laura pt raspuns.eu am cam amestecat lucrurile la inceput pt ca ma uitam cand intr-o parte....cand in alta pe site la INM dar in sfarsit pot sa spun ca am inteles unde trebuie sa ma uit.de fapt sper ca am inteles.o seara buna tutoror.
1. art 270 stabileste doua situatii diferite prin calitatea subiectului activ, prin urmare primul subiect care zici u ca savarseste acte de comlicitate, savarseste defapt acte de executare adica este autor pentru ca in continutul legal al infractiunii verbum regens este ``inlesnirea prin orice mijloace``, si va fi pedepsit cu o inchisoare intre 1-5 ani , iar cel de-al doilea subiect fiind calificat in sensul ca avea indatorirea de al pazi pe cel evadat se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani .
Coautorat nu se poate retine pentru ca el nu este posibil la infractiunile cu subiect calificat cu exceptia cazului in care toti coautorii au calitatea ceruta de lege, ceea ce nu rezulta din speta ta. In concluzie vom avea doua infractiuni distincte de inlesnire a evadarii una in conditiile art 270 prima ipoteza , pedepsita cu inchisoare de la 1-5 ani, iar cea de-a doua in ipoteza a doua prevazuta de alin 1 de la 270 cu pedeapsa intre 2-7 ani.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)