avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
damy a scris:

1. art 270 stabileste doua situatii diferite prin calitatea subiectului activ, prin urmare primul subiect care zici u ca savarseste acte de comlicitate, savarseste defapt acte de executare adica este autor pentru ca in continutul legal al infractiunii verbum regens este ``inlesnirea prin orice mijloace``, si va fi pedepsit cu o inchisoare intre 1-5 ani , iar cel de-al doilea subiect fiind calificat in sensul ca avea indatorirea de al pazi pe cel evadat se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani .
Coautorat nu se poate retine pentru ca el nu este posibil la infractiunile cu subiect calificat cu exceptia cazului in care toti coautorii au calitatea ceruta de lege, ceea ce nu rezulta din speta ta. In concluzie vom avea doua infractiuni distincte de inlesnire a evadarii una in conditiile art 270 prima ipoteza , pedepsita cu inchisoare de la 1-5 ani, iar cea de-a doua in ipoteza a doua prevazuta de alin 1 de la 270 cu pedeapsa intre 2-7 ani.

Multumesc pentru explicatie, m-am luminat si eu in cele din urma pentru ca nu intelegeam partea cu pedepsele, desi identificasem ca este vorba de autor. De asemenea am retinut gresit si culmea aveam si notat #-o ca evadarea suporta toate formele de participatie penala#-o...greu cu penalul asta, greu de tot:(
Ai dreptate in ceea ce priveste penalul este greu sper sa reusesc sa ma apuc si eu de el azi, in rest merge groaznic cu pregatirea pt INM. :((
damy a scris:

Ai dreptate in ceea ce priveste penalul este greu sper sa reusesc sa ma apuc si eu de el azi, in rest merge groaznic cu pregatirea pt INM. :((

Din pacate si eu am zile (aceasta este una dintre ele) in care sunt planta de decor, cred ca in curand fac si floriX-( ...plus ca mai rezolv grile si imi dau seama ca oricat de mult imi place civilul si inteleg si stiu la unele grile care sunt extraordinar de usoare dau niste raspunsuri de toata jena, parca nu mai gandesc, efectiv creierul meu e blocat#-o...daca sustii examenul la INM in ianuarie iti doresc mult succes! Eu astept joi sedinta CSM-ului cu programarea examenelor din anul viitor, sa vad daca mai exista surprize.
Spor la penal...si o :coffee:
Buna ziua,

Ma gandesc sa dau acest examen in 2011 si m-ar interesa daca poate cineva sa-mi zica cum este acest test de verificare a rationamentului logic si interviul , daca exista carti care ne ajuta sa ne pregatim pentru acest test
As dori daca poate cineva sa-mi spuna in ce conditii se fac acesti doi ani de institut, daca trebuie sa merg in fiecare zi la cursuri si cum sunt examenele , eu nu sunt din Bucuresti si am familie , mi-ar fi destul de greu sa merg zilnic la cursuri.

Va multumesc !

carmen alexia a scris:

Buna ziua,

Ma gandesc sa dau acest examen in 2011 si m-ar interesa daca poate cineva sa-mi zica cum este acest test de verificare a rationamentului logic si interviul , daca exista carti care ne ajuta sa ne pregatim pentru acest test
As dori daca poate cineva sa-mi spuna in ce conditii se fac acesti doi ani de institut, daca trebuie sa merg in fiecare zi la cursuri si cum sunt examenele , eu nu sunt din Bucuresti si am familie , mi-ar fi destul de greu sa merg zilnic la cursuri.

Va multumesc !

Inaintea testului de rationament logic si inaintea interviului se va sustine prima proba care consta in testarea cunostiintelor juridice, din cele patru materii mari si late, drept civil, drept procesul civil, drept penal si drept procesual penal. Proba contine 100 de intrebari de tip grila si se sustine in 4 ore. Nota minima este 7 (sau 70 de puncte) si reprezinta 75% din nota finala. Pentru a putea sustine celelalte probe este nevoie sa o luati pe aceasta. Cat priveste rationamentul logic pe site-ul INM-ului au postat la un moment dat un ghid dupa care sa ne inspiram. La interviu depinde de fiecare in parte, dar nu exista niciun manual, asta este sigur. Cursurile institutului dureaza doi ani, prezenta este obligatorie, doar 8 absente pe luna sunt ingaduite. Cazarea, daca se doreste in caminul INM, daca nu fiecare se descurca cum poate.
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)