avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
Anedis a scris:

Asta si eu stiam dar mi-a dat profa la seminar o speta in care in timpul suspendarii conditionate a executarii pedepsei o persoana savarseste 3 infractiuni, are loc revocarea suspendarii, si in loc sa se aplice regula clasica, respectiv stabilirea pedepsei pt fiecare din cele 3 infractiuni si apoi contopirea infractiunii ce constituie termenul 1 al recidivei cu fiecare dintre cele 3, conform regulii cunoscute, se aplicau intai regulile de la concurs si apoi cele de la recidiva. Ne-a zis ca e o exceptie, dar nu ne-a dat alte detalii.

In cazul suspendarii pedepsei asa e. Ai dreptate. Explicatia ar fi legata de faptul ca pedeapsa suspendata se va executa integral alaturi de cele 3 ulterioare, deci la intra in contopirea cu acestea si apoi se va aplica sporul de la recidivca.
la penal special, lucrarea caruia dintre acesti doi profesori s-ar potrivi mai bine pt. admiterea la inm: sergiu boddan sau tudorel toader?

astept comentariile voastre.
Majoritatea il prefera pe Tudorel Toader. De Sergiu Bogdan nu stiu ce sa-ti spun pentru ca nu am rasfoit nimic de el. Citeste un pic din fiecare si vezi care ti se potriveste si care este pe intelesul tau. Cel mai important lucru este sa si intelegi nu numai sa folosesti un autor pentru ca se spune de catre unii sau altii ca este bun sau nu.
Spor si putere de concentrare!:coffee:
Multumesc la fel iti doresc!:D

Amandoi sunt profesori de renume.
Pe care dintre ei se pune accentul pentru admiterea la inm? Dupa care se fac subiectele sau, mai potrivit spus, care este mai preferat?

Spor la invatat!!!=D>

De obicei se foloseste Tudorel Toader si subiectele sunt facute in concordanta cu cele sustinute de el. Sergiu Bogdan din cate stiu se studiaza la Cluj, dar parerea mea este ca daca ai ambele carti, invata in principal din una (Tudorel Toader) si completeaza cu anumite informatii din cealalta (Sergiu Bogdan).
La penal general iti recomand Bulai, Boroi si cred ca cel mai important Streteanu.
Pentru mai multe informatii urmareste primele pagini ale acestui topic si vei gasi o bibliografie selectiva pe care am incercat sa o punem cap la cap.
Spor!:)

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)