avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Imi plac animalele si dau admitere la INM :)
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Imi plac animalele si dau admitere la INM :)

Ii astept pe toti cei interesati ;)
salutare! cum merge?
cred ca cea mai plauzibila varianta e concursul in toamna, cu locuri mai multe, pe codurile vechi, si eventual , pregatirea ulterioara la INM pe legile noi, daca intra in vigoare in octombrie...
dupa calendarul actual, singurii magistrati care mai intra anul acesta in sistem vor fi absolventii INM din mai 2011, iar , fara un concurs in toamna, urmatorii ar fi promotia INM 2012, cei intrati in august 2010 ( vreo 70-72 persoane)...

codurile noi prevad institutii noi ( cred ca la asta s-au referit cand au spus de nevoia suplimentara de oameni in sistem, si studiu de impact), iar instantele, mai ales cele inferioare, functioneaza pe minus, si in aceste conditii concursul se impune, dar organizarea lui pe legile noi, anuntata la cateva zile de la intrarea in vigoare, nu va fi de natura sa asigure ocuparea locurilor, ori un concurs direct pe post chiar asta urmareste...
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2011
blaze, utilizator
salutare!
din partea lor....nu asteptati nimic bun! din partea noastra....doar de aici...mult invatat! spor maxim!
Neata si caffa de rigoare.
Blaze: ........codurile noi prevad institutii noi ( cred ca la asta s-au referit cand au spus de nevoia suplimentara de oameni in sistem, si studiu de impact), iar instantele, mai ales cele inferioare, functioneaza pe minus,.......
Nevoie de oameni este in sistem si inca acut. Pentru asta nu este nevoie de studiu de impact ca se vede cu ochiul liber.
Cat despre institutiile noi aduse de noile coduri sunt de parere ca vor ingreuna si mai mult un sistem care abia se tine din cauza volumului de munca. Cred ca un studiu de impact ar fi fost util daca sistemul functiona cu toti oamenii necesari in el. Dar asa, cand tu nu iti poti desfasura activitatea in conditii normale si la timp, mai vrei si munca dubla in plus. Nu stiu ce sa zic dar este aiurea.

O zi buna va doresc si spor la invatat.
buna dimineata si o :coffee:
buna dimineata si :coffee: de rigoare ... am facut de dimineata niste grile si am cam gresit #-o ... si pt ca se cam someaza pe aici ...

1.Delictul
a-este o cauza de nulitate a donatiei
b-este o cauza de revocare pt ingratitudine
c-intra in categoria faptelor de ingratitudine dar nu este sanctionata in plan civil

2.Este nula donatia care are ca obiect
a-bunul altuia, numai daca donatarul nu a devenit ulterior proprietarul acelui bun
b-cota parte dintr-o mostenire nedeschisa
c-un bun proprietate publica a orasului

3. In materia cc de donatie
a-oferta devine caduca cand contractul se incheie intre absenti iar donatorul moare inainte de acceptare
b-donatia realizata prin stipulatie pt altul devine irevocabila indiferent daca donatarul accepta sau nu donatia
c-sarcinile si conditiile donatiei se realizeaza in forma solemna

4. Donatorul
a-nu este obligat la garantie pt evictiune in cazul donatiei cu sarcini
b-nu poate ataca donatia pt dol
c-poate introduce in termenul de prescriptie actiunea in revocarea donatiei pt survenienta de copil
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
daxia0022, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbare avatar ContSters64839 ContSters64839 Sunt de aproape un an inregistrat pe site-ul avocatnet.ro si n-am avut absolut nici o problema tehnica pana acum vreo saptamana. Am incercat sa remediez singur ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala caine fara lesa alexandrupetrisor alexandrupetrisor Buna ziua. Am si eu o mare problema. Am primit o amenda contraventionala pentru ca am fost in parcul din Sebastian cu cainele meu (metis rottweiler) M-am ... (vezi toată discuția)
Forum-uri noi in forum-ul avocatnet.ro Admin Admin Asteptam propuneri pentru Forum-uri noi pentru categoria "Dreptul in discutie". Ideea e ca ar trebui sa avem o lista coerenta de propuneri si sa cadem cu totii ... (vezi toată discuția)