avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Norma de venit IT eliminata
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Norma de venit IT eliminata

In Arges normele de venit pe IT au fost eliminate ceea ce inseamna ca trebuie sa trecem in sistem real #-o
In alte judete s-a procedat similar?
Cel mai recent răspuns: alexbejan , utilizator 21:33, 15 Februarie 2011
Articole PFA si norma fixa de venit 2011:
[ link extern ] /

Extras din legea 571/2003 , cu modificarile aduse de OUG 117/2010.

ART. 49

Stabilirea venitului net anual pe baza normelor de venit

(1) ABROGAT: Venitul net dintr-o activitate independentă, care este desemnată conform alin. (2) şi care este desfăşurată de către contribuabil, individual, fără salariaţi, se determină pe baza normelor de venit.

ADAUGAT : În cazul contribuabililor care realizează venituri comerciale definite la art.46 alin. (2), venitul net anual se determină pe baza normelor de venit de la locul desfășurării activității.
Gasiti aici normele de venit pe 2011:

[ link extern ] /

[ link extern ] /
am cititi si eu mesajele voastre si am o nelamurire.

eu fac design de materiale publicitare pe calculator (fluturasi, afise, cataloage). am avut SRL cu vechiul cod caen nr.... - si anume alte servicii prestate in special intreprinderilor. acolo m-au incadrat cei de la ORC atunci. cand s-au schimbat codurile caen, m-au trecut la 7410 - servicii de design specializat. am desfiintat SRL-ul si acum vreau sa imi fac PFA si sa prestez acelasi gen de servicii. de la finante imi spune ca ma incadrez la servicii informatice. m-am uitat in codurile caen si in normele de venit (pe sem 2 2010; la finante mi s-a spus ca pe Neamt normele au ramas deocamdata neschimbate) si am constatat urmatoarele:

cod caen 581 - activitati de editare a cartilor, ziarelor, revistelor si alte activitati de editare - poate m-as incadra aici, dar nu exista norma de venit pt asta :(

5829 (editare produse software), 6201 (realizare software la comanda), 6202 (consultanta), 6203 (management mijloace de calcul), 6209 (alte activ privind tehnologia informatiei), 6311 (prelucrare date, admin web), 6312 (portaluri web) - nu mi se pare ca ma incadrez aici, nu fac programare, nu fac situri, nici consultanta, nici management... si nu scrie nicaieri de design sau materiale publicitare printabile

7311 - activ ale agentiilor de publicitate - nu stiu daca sunt agentie de publicitate prin ceea ce fac (fac designul si apoi predau clientului fisierul si el se ocupa de tipar etc).plus ca norma de venit pt asta suna asa "pictare tablouri, firme si alte materiale in scop de reclama", ceea ce e putin aiuristic; aici s-ar incadra firmele de productie publicitara

7410 - activ de design specializat - ar fi beton, numai ca norma de venit suna asa "servicii executate pentru decorari interioare sau vitrine". pai atunci de ce SRL-ul meu a fost bagat aici?

prin urmare sunt in ceata si partea proasta este ca trebuie sa fac PFA-ul cat mai repede. deja am comenzi si lumea mai asteapta si niste facturi. scuzati lungimea mesajului. am vrut sa fiu clara ca sa imi lamuresc niste lucruri, desi la cum merg lucrurile in tara asta, pare-mi-se, niciodata lucrurile nu sunt clare.
adirina te folosesti de calculator in activitatea ta asta nu inseamna ca trebuie sa te treaca la servicii informatice; un arhitect foloseste calculatorul si un autocad, sa-l bagam la servicii informatice? Majoritatea are un calculator de care se foloseste pentru desfasurarea activitatii, prin asta nu-i poti incadra la servicii informatice. Daca folosesti un program de editare imagini asta nu te incadreaza la servicii informatice (Corel, Adobe ce a mai fi)
Pe Cluj pentru codul CAEN 7410: Activitati de design specializat se mentioneaza ca se incadreaza la Servicii executate pentru decorari interioare sau vitrine.

Daca cei de la ORC te-au trecut automat la 7410 cred ca au facut bine trecerea. Vezi ca sunt pe net site-uri care arata corespondenta intre vechile / noile coduri CAEN.
Astia insa te pot baga si la drepturi de autor!!!
numai ca eu nici la momentul schimbarii codurilor caen nu faceam design interior sau de vitrine :(

am mai gasit 1813 - servicii pregatitoare pentru pretiparire, care nu are norma de venit :(

eu vreau norma de venit. nu ma pricep deloc la contabilitate si decat sa platesc lunar un contabil cu 200 de lei, mai bine platesc trimestrial impozit conform normei de venit.

daca eu nu trebuie sa tin contabilitatea, cine ma controleaza daca prestez ce scrie pe certificat? ma controleaza prin ce scriu pe facturi?

Alte discuții în legătură

Scenariu intreprindere individuala antispam antispam Buna ziua. Imi puteti, va rog spune, daca urmatorul scenariu este plauzibil si legal dpdv contabil: - urmeaza sa desfasor o activitate de tipul ... (vezi toată discuția)
De la norma de venit la sistem real MikePort MikePort Buna ziua, Dupa ultimele modificari se pare ca e sigur ca din 2012 nu va mai exista norma de venit in domeniul IT, indiferent de judet. Trecand de la norma ... (vezi toată discuția)
Pfa - trecerea la norma de venit - 6201 vs. 6202 manutmu manutmu Detin acum un PFA cu activitatea principala-cod CAEN 6201 despre care se tot vorbeste ca de anul acesta nu va mai fi la norma de venit ci la venit real si ca ... (vezi toată discuția)