remusoctavian a scris:
Domnule avocat Lascoschi,
Fosta mea sotie nu e o femeie proasta, deloc, ca si mine este matematician. Prin urmare are capacitatea de a "tese" capcane logice in care sa cazi, mai ales in neclaritatea legislativa care exista in Romania. Ati pus problema exact in maniera mamei. Va expun pe puncte o situatie si spuneti-mi ce concluzie se poate trage, legal vorbind.
Mama: Sa suni cu cel putin 2 zile inainte ca sa ma anunti cand vrei sa-ti vezi copilul, dar nu mai mult de o ora-doua intr-una din zilele saptamanii.
Eu: sun, nu mi se raspunde cu zilele. Incep si imi caut copila la gradinita.O astept pe mama cand vine sa o ia.
Fetita: o roaga pe maica-sa in repetate randuri sa o lase cu mine iar eu ma angajez sa o aduc seara acasa, timp in care am toate posibilitatile sa ii port de grija.
Mama: nu, pentru ca nu m-ai anuntat din timp.
Eu: Te-am sunat in repetate randuri.
Mama: Nu am nimic pe telefonul mobil, nu m-ai sunat, minti si oricum nu aveam chef sa-ti vad mutra.
Eu : si ce ar trebui sa fac sa "imi fac programare sa imi vad copilul"?
Mama: nu stiu, insista. Si pleaca, bineinteles tragand copilul dupa ea care ...
Eu: continui sa insist. Niciun raspuns. Iau hotararea sa o astept cand vine acasa seara. Apare la 10 noaptea in fata casei ei cu fetita dupa ea. Cand ma vede explodeaza si incepe sa ma ameninte ca ma da pe mana politiei ca o stresez ca sa nu mai calc pe la ea pe strada.
As putea continua. Judecati singur si spuneti-mi ce ar trebui sa fac. Ea spune exact ca si dumneavoastra. "Pai eu il las sa-si vada copilul, dar daca nu se intereseaza de el eu ce sa fac? Sunteti sigur ca nu sunteti avocatul ei?:) (am glumit)
Ea va sicaneaza.Face in asa fel incat sa va impiedice cat mai mult sa va exercitati drepturile legale.
Problema dvs nu se poate rezolva decat daca veti avea o hotarare judecatoreasca in care sa fie prevazut un program clar pe care sa fie obligata sa il respecte.
Daca va abuza si dupa aceea puteti urma caile legale.
Nu este corect modul in care procedeaza ea si afecteaza si minorul care vrea sa va vada.Comportamentul ei dauneaza si psihicului minorului si ea nu realizeaza acest lucru.Mai am temerea ca ii baga si tot felul de lucruri negative in cap.Ce varsta are minorul ?
Va trebui sa deschideti un proces in care eu zic ca puteti obtine mai mult decat v-au spus avocatii pe care i-ati consultat.Ei nu au chef de astfel de procese intrucat sunt cu grad ridicat de stres si cu bani relativ putini.
Daca puteti dovedi ca minorul vrea sa stea si cu dvs puteti obtine drepturi mai mari.Nu am elemente suficiente daca s-ar putea obtine o custodie comuna.
Spre exemplu, puteti obtine dreptul la o luna in vacanta de vara, Craciunul, etc.
Vedeti, nu sunt avocatul ei :)
avocat Claudiu Lascoschi