romascanu a scris:
Cred ca inainte de a folosi cuvinte luate de prin filmele americane, ar trebui sa deschidem dictionarul limbii romane.
Custodie inseamna paza, pastrare (si administrare) a unui OBIECT (pus sub sechestru).
Putem da in custodie, comuna ori ba, televizorul, masina de spalat, dar nu o fiinta umana.
Asta ca sa zic, pe scurt, ca pana acum eu n-am prea priceput in ce ar consta aceasta "custodie comuna".
Nico, eu nu vorbesc de ceea ce am vazut in filmele americane ci de ceea ce am auzit ieri in sala de judecata si anume ,, asa zisa custodie comuna"- a zis avocatul pe care l-am lasat in fata mea:) A fost putin jenat si a spus cam gatuit, dar a spus.;)
Avlil mai zicea ceva de comuna ( de curand):D referitor la custodie.
Parerea mea este ca aceasta custodie comuna poate fi functionala si in Romania.;)
Custodia comuna poate fi privita sub forma unei incredintari comune sub forma unei raspunderi parintesti comune nediscriminatorii.Nu am gandit inca o definitie a acestui termen si va fi greu de formulat o astfel de definitie daca avem in vedere legislatia romana, dar exista un temei legal care poate fi uzitat.Nu ma refer la termenul ,,incredintare"
Interesant in clipa de fata este altceva si anume daca instanta romana va accepta o astfel de intelegere intre parti.Ma refer la situatia in care ambele parti sunt de acord.
Eu nu vad motive sa nu accepte.;)
avocat Claudiu Lascoschi