liviutzza24 a scris:
Buna
D-na avocat nu inteleg cu ce nu ati fost de acord:-/.
Am scris ca sunt de acord cu implicarea tatalui, dar este foarte grav ca acest copil a devenit ca o minge plimbata de colo- colo mai ales ca, din cate scrie d-nul, fetita are 7 ani deci intelege destul de bine ce se intampla in jurul ei.
Domnule Remus este cumva in interesul copilului tot acest proces?Oare nu-i dauneaza mai mult aceasta situatie decat faptul ca mama a inscris-o la o scoala cu care d-voastra nu sunteti de acord?
Ce drepturi (concret)va asteptati sa obtineti prin custodie comuna daca ati castiga-o?
Ca urmare a unui proces instanta va decide ceea ce este mai bine pt copil.Fara proces judecat efectiv se poate trage concluzia ca in mod obligatoriu este mai bine sa fie incredintat mamei ?
Eu cred ca nu.
Instanta are posibilitatea de a aprecia in mod concret care este interesul suprem al minorului si fara o judecata va fi incredintat mamei.Cei care sustin ca este mai bine ca tatal sa fie de acord cu incredintarea minorului catre mama fara a se mai administra probe gresesc.
Cei care solicita ei incredintarea minorului inseamna ca considera ca ei pot oferi mai mult decat mama lor.Daca ei considera in acest fel este oare gresit pentru simplul fapt ca nu sunt...mame ?
Astazi in instanta am auzit discutandu-se despre custodie comuna in cadrul unui divort cu copil minor.Instanta a spus ca asteapta sa vada intelegerea in scris a partilor.:) S-a folosit chiar termenul ,, custodie comuna" !!!
Acest lucru ne poate duce la concluzia ca se poate realiza aceasta custodie comuna.:) Este o instanta care mie personal nu imi place si chiar imi poarta ghinion, dar e posibil sa accepte intelegerea partilor.Este foarte imprevizibila aceasta instanta si este posibil sa sparga gheata in aceasta chestiune controversata a custodiei comune.
Deci, se poate spune ca lumea a inceput sa incerce si in Romania custodia comuna.;)
E un pas inainte.
Teama mea in aceasta problema este ca aceasta instanta respecta prea mult litera legii si risca sa uite de spiritul ei.
Insa, cu toate acestea, oamenii au inceput sa incerce si pana la urma instantele vor accepta in conditiile in care partile se inteleg pe acest aspect.Una dintre parti a avut si un avocat.
Parerea mea este ca se va ajunge in curand la acceptarea de catre instante a custodiei comune.;)
avocat Claudiu Lascoschi