custodie.comuna a scris:
Cred ca domnul rarespopa se referea la dependenta naturala innascuta.
Care nu exista. Eu pot sa inteleg ca , axiomatic vorbind, asa considera instantele. Asa vor ele sa considere si asta e.
Dar tot axiomatic daca eu as demonstra fara putinta de tagada ca aceasta "dependenta naturala innascuta" nu exista , s-ar schimba cu ceva situatia in aceste procese?
Eu cred (defapt sunt sigur) ca nu.
Insa poate ca domnul rarespopa are dreptate, problema incredintarii este foarte complicata si nu are solutie.Asa ca undeva, intr-o sala , s-au adunat toate instantele si au stabilit ca nu exista rezolvare la aceasta problema, si au ales sa dea cu banul , si a castigat mama. Asa ca au decis la unison sa dea copilul mamei, numai ca trebuia si un motiv. Au ales pur si simplu aceasta "dependenta naturala innascuta" , care e valabila doar pe plaiuri mioritice , dar ce mai conteaza.
De aici restul e cancan......si in asta se transforma aceste procese.
Din pacate iarasi are dreptate Custodie Comuna.
Cred ca ar trebui sa se ajunga in situatia ca ...restul sa nu fie cancan...ceea ce este insa foarte greu.Trebuie ca judecatorul sa fie foarte responsabil si corect.
Chestiunea cu dependenta inascuta nu o pot lua in seama intrucat nu are absolut niciun fundamnet si nicio logica la baza.
Teoretic, totusi se poate discuta si despre aceasta dependenta inascuta.Dar practic nu poate fi luata in seama.
Copilul se atataseaza de parintele care il iubeste mai mult si care il ingrijeste mai cu atentie.
Restul e cancan ( ca sa il citez pe Custodie)
Cat priveste opinia Rarespora aceasta chiar daca nu e fundata pe nimic concret este totusi o opinie care trebuie respectata.Nici eu nu sunt deloc de acord cu aceasta parare dar exista dreptul la opinie.
In privinta instantelor insa acest drept la opinie nu exista.Si nici nu se bazeaza pe asa ceva in argumentarile lor pentru ca nu exista niciun fundament de niciun fel, nici juridic si nici psihologic.
Instantele ( ma tem eu) se cam bazeaza pe experiente trecute in care au incuviintat minorii tatilor si apoi acestia au renuntat cu usurinta la ei.Cam asta ar fi pe undeva temerea instantelor.
Evident ca exista si cazuri in acre mamele procedeaza la fel, dar acest lucru pare uitat sau pur si simplu nu prea se stie de catre instate.
De ce? Pentru ca acei tati nu sunt interesati de proprii lor copii.Cam aceasta este regula si de aici incepe izvorul problemelor.Minorii raman cu bunicii materni si asta e...
O statistica prezentata instantelor in acest sens ar putea la le puna pe ganduri.:confused:
avocat Claudiu Lascoschi