avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Poligraf
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Poligraf

Va rog unde gasesc metodologia(procedura) completa si punctuala (acreditata)a testarii cu poligraful.
Etapele ,drepturile si obilgatiile , persoanei testate si psihologului.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 19:55, 21 Iunie 2011
Eu m-am dus cu inima deschisa, bucuroasa ca in fine s-a admis si convinsa ca imi voi demonstra nevinovatia.
Dar am indoieli in privinta procedurii.
Apropo, nici-o firma particulara nu vrea sa citesca diagrama, ca nu deontologic.
Deci presupun ca din doua rele s-o aleg pe cea mai putin rea...Adica "mint" si fiind emotiv - am sansa sa spun "adevaru".....:D
Nu cred ca se pune problema de emotivitate,sunt convinsa.
E mult mai grav.
Dl. x_user poate imi veti raspunde la subiect, nu pe langa????
NIMENI NU POATE SA-MI DEA PROCEDURA STANDARD DE TESTARE POLIGRAF aprobata in Romania ????
Concluzie finala: Mana-n mana, traiasca JUSTITIA ROMANA !!!
Sfat pentru sfatuitori sau cei ce vor trece prin asa ceva.
Cereti asistenta juridica la poligraf, respectiv avocat ( psihologul nu isi va permite diverse tertipuri,vezi incalzirea mainilor la resou , dar probabil au mai multe) sau comisie extinsa,de cel putin trei psihologi.
Ca veti pati ca mine.
:(
Poligraful - detectorul de minciuni nu inregistreaza minciuna ca atare, ci modificarile fiziologice ale organismului in timpul variatelor stari emotionale care insotesc simularea. Constiinta vinovatiei, mobilizatoare a unei stari emotive care poate fi mascata cu dificultate, il determina pe subiect sa reactioneze emotional, ori de cate ori i se prezinta un obiect sau i se adreseaza o intrebare in legatura cu infractiunea comisa. O minciuna spusa constient, pe langa efortul mental pe care-l necesita, produce si o anumita stare de tensiune emotionala.
Persoana vinovata reactioneaza cand minte, deoarece intrebarile relevante ale testului provoaca emotii sau trairi care au existat in momentul comiterii infractiunii.

Acesti specialisti poligraf au fost pregatiti de "Centrul de Evaluare şi Certificare Poligraf Center", ocupatie care a avut cod COR 244503, si se adresează absolvenţilor facultăţilor de psihologie sau drept (pentru cei din urmă fiind necesară şi o experienţă relevantă in domeniul investigaţiilor judiciare şi criminalisticii) şi speciliştilor poligraf, care deja îşi desfăşoară activitatea în această calitate, în structurile de stat (de ex. Ministerul Administraţiei şi Internelor).
vezi si [ link extern ] ...

Mai multe vezi aici:
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic
D-na Maria ....Eu nu am treaba sa va ajut, din pacate, cu acea procedura pentru ca habar nu am de asa ceva. Eu sunt doar un user aici si nu am mentionat nimic de asa ceva....Cu tot respectul

IMPORTANT
SE ZICE CA POLIGRAFUL NU ESTE PROBA IN INSTANTA DECAT COROBORAT - ASTA INSEAMNA CA DIN PRISMA UNUI OM NEVINOVAT EL NU PPOATE FI PROBA PENTRU CA NU AR AVEA CU CE SA FIE COROBORAT IN APARAREA SA CI DOAR PROBA COROBORATA CU ALTE PROBE ALE PARTII ADVERSE IN CEL MAI RAU CAZ NU ???

Deci cei nevinovati , chiar nu ar trebui sa-l faca - pentru ca necoroborat ramane doar o idee :sorry:
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
ContSters211662, utilizator

Alte discuții în legătură

Test poligraf caradis caradis Buna ziua. Am avut o plangere la politie de inselaciune care acum s-a transformat in abuz de incredere. In opinia mea nu este nici una nici alta . O ruda mi-a ... (vezi toată discuția)
Testul poligraf ContSters211662 ContSters211662 Am si eu o nelamurire ...... Cum se pun intrebarile la detectorul de minciuni ? Cam cate intrebari se pun la detector ? Exista un numar de intrebari standard ... (vezi toată discuția)
Poligraf ragaliemariana ragaliemariana Va rog ajtati-ma cu o litera de LEGE. La CA a fost admis testarea poligraf, am primit raportul nrgativ dar insotir de o singura diagrama( in loc de 3 ca au ... (vezi toată discuția)