avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Poligraf
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Poligraf

Va rog unde gasesc metodologia(procedura) completa si punctuala (acreditata)a testarii cu poligraful.
Etapele ,drepturile si obilgatiile , persoanei testate si psihologului.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 19:55, 21 Iunie 2011
eumarian a scris:

sa va angajati un avocat bun, pentru ca ma indoiesc ca v-ar fi indemnat sa faceti acest test

@ragaliemariana
Orice avocat v-ar fi sfatuit sa nu faceti testul, pt ca deseori da rateuri, si ii dati pe tava probe partii adverse.
ragaliemariana a scris:

Nu cred ca se pune problema de emotivitate,sunt convinsa.
E mult mai grav.
[...]
Concluzie finala: Mana-n mana, traiasca JUSTITIA ROMANA !!!
Sfat pentru sfatuitori sau cei ce vor trece prin asa ceva.
Cereti asistenta juridica la poligraf, respectiv avocat ( psihologul nu isi va permite diverse tertipuri,vezi incalzirea mainilor la resou , dar probabil au mai multe) sau comisie extinsa,de cel putin trei psihologi.
Ca veti pati ca mine.
:(

Va faceti griji degeaba, testul poligraf nu este acceptat ca proba in justitie.Nu are valoare. Pentru ca nu este o proba concludenta si extrem de relevanta.
V-a ranit doar orgoliul dv. prin faptul ca stiiti ca sunteti nevoinovata.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
Quartila, utilizator
Am inteles ca virgula coroborat cu alte probe este considerat proba si ca unele instante chiar il cer (...) Si ma intreb, de ce vi s-a cerut sa va incalziti mainile la resou ......d-na Maria...???
Si ma mai intreb, daca am voie cu avocat care sa fie prezent la testare , chiar daca in regulament nu se pomeneste decat de DJ ...pardon expertul psiholog si subiectul examinat..?
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
ContSters211662, utilizator
Orgoliu pentru dvs,adevar pentru mine.
Da nu este proba, dar sunt convinsa ca va influnta instanta(negativ binenteles).
Procedura pe care am ceruta la inceputul acestui dialog si nimeni nu m-a ajutat concret, ce am gasit eu prevede in mod exceptional o comisie.
In privinta avocatului nu se pomeneste, dar incrucat el poate fi alaturi in orice situatie, incepand cu ancheta , cred ca se subantelege si e la bunul simt.
Cu mainile la resou, intrucat in procedura nu se pomeneste, in raport nu se da nici-o explicatie, e normal sa te gandesti ca se doreste (repet 25 grade afara cu plus) modificarile transpiratiei manilor, care este un parametru de functionare a poligrafului.
x_user, nu functioneaza chiar asa poligraful. Dupa cum ti-a mai fost explicat sunt intrebari : relevante, de control si nerelevante.

Faza este ca la toate intrebarile "relevante" trebuie sa raspunzi cu NU. Detectorul de minciuni detecteaza minciuna si nu adevarul,astfel dupa ce vei fi incarcat putin psihologic vei fi intrebat:

Tu ai furat cartea?
Ai mintit cand ai declarat ca nu ai sarit la bataie?
Ai sarit la bataie in noapte de 1-2 Ianaurie?

Defapt, testul este construit in asa fel incat si daca nu raspunzi sau raspunzi aiurea pe hartie va aparea adevarul.

Problema apare ca
Intotdeauna trebuie sa ai emotii mai mari la intrebarile de control decat la cele relevante
EXEMPLU:
C1: Ai ranit vreodata pe cineva? (este o intrebare f. ambigua )

R1: Tu l-ai ranit pe Gheorghe in noaptea de 1 noiembrie 1984? (intrebare relevanta)

Psihiologul se bazeaza pe faptul ca un om vinovat ar avea reactii mai puternice la R1 decat la C1, iar unul nevinovat invers, deoarce C1 este o intrebare f. ambigua.

Mai sunt intrebari nerelavante "este becul aprins?!" "este marti?!" menite doar sa asigure un pasaj de la o intrebare principala la alta.

Problema este ca un om cu multe pe constiinta va raspunde va degaja din prima reactii puternice la "Ai ranit vreodata pe cineva" "Ai consumat droguri" mai mari decat "L-ai batut pe Ioan" , poate pt. el emotiile ca l-a batut pe Ion sunt mai mici ,decum cum l-a omorat in bataie pe Victor in clasa a-9-a, si a fost exmatriculat, a avut probleme cu parintii,etc.

PS1: rezultatele alea de 99.8% sunt pt. criminali, in momentul cand minti ceva atata de mare gen "ai omorat pe ..." sunt emotii de 10000000 mai mare decat "ai copiat la examen?" sau alte intrebari puse in gluma la cei care "studieaza pararel" aparatele poligraf.

PS2: Toate smecheriile care ti se zic sa nu le consumi, gen consum de alcool sau medicamente, daca le consumi iti cresc riscul sa iesi drept mincinos, din cauza fluctuatilor f. mici sau chiar negative dintre intrebarile de control si cele relevante.

PS3: Cele mai multe tehnice de-a pacali detectorul, nu PACALESC PSIHIOLOGUL, ce efectiv va scoate o hartie pe care scrie "IRELEVANT" , "NECONCLUDENT" (sau ceva genul asta). Ma referi aici la metodele de pacalire a aparutului calcand pe un ac din pantof la fiecare intrebare, astfel incat acul ala sa sare atata de mult in sus, incat sa fie imposibila analizarea lui.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
xuser, utilizator

Alte discuții în legătură

Test poligraf caradis caradis Buna ziua. Am avut o plangere la politie de inselaciune care acum s-a transformat in abuz de incredere. In opinia mea nu este nici una nici alta . O ruda mi-a ... (vezi toată discuția)
Testul poligraf ContSters211662 ContSters211662 Am si eu o nelamurire ...... Cum se pun intrebarile la detectorul de minciuni ? Cam cate intrebari se pun la detector ? Exista un numar de intrebari standard ... (vezi toată discuția)
Poligraf ragaliemariana ragaliemariana Va rog ajtati-ma cu o litera de LEGE. La CA a fost admis testarea poligraf, am primit raportul nrgativ dar insotir de o singura diagrama( in loc de 3 ca au ... (vezi toată discuția)