avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Articole interesante
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Articole interesante

Am observat ca nu este deschisa nici o discutie pe aceasta tema, asa ca am facut-o eu.

Astazi mi s-a parut interesant articolul scris in Dilema veche de Adrian Cioroianu:
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:43, 13 Iulie 2017

Doctorita suedeza concediata din cauza impotrivirii fata de vaccinarea “noua” denunta: “CORUPTIE LA NIVEL INALT IN OMS!”---Organizatia Mondiala a Sanatatii


Binecunoscuta doctorita suedeza, Annika Dahlqvist, a fost concediata saptamana trecuta in urma declaratiilor ei legate de vaccinarea in masa in Suedia. Ea a declarat ca nu se va vaccina si ca sunt cai mai bune pentru a te proteja impotriva virusului. A mai declarat de asemenea ca pe ea personal nu o intereseaza mamografia si testele “cell”. Este insa clar ca pozitia ei fata de vaccinarea in masa a facut-o sa-si piarda locul de munca.
In articolul publicat de Newsmill, „Adevarul este ca vaccinul antigripal contine mercur in cantitati periculoase” ea scrie:
„Deoarece vaccinul contine substante potential periculoase in forma de mercur si scqualena, cred ca trebuie facut voluntar si nu trebuie facuta nici un fel de propaganda in idea ca noi ar trebui sa ne vaccinam din solidaritate cu ceilalti“. „A avea o opinie despre vaccinarea in masa nu poate fi interzis intr-un mod rezonabil. Suntem multi impotriva vaccinarii in masa”
Articolul original: [ link extern ]
Intr-un articol din Expressen, unul din cele patru mari ziare suedeze, ea spune:
„se poate foarte bine ca efectele negative (cauzate de vaccin) sa fie mai rele decat gripa in sine. Suspectez ca Agentia pentru Produse Medicale (läkemedelsverket) este influentata de producatorii de vaccine. Aici sunt interese financiare enorme in joc”.
Si continua:
„Nu vreau sa am aceea otrava in corpul meu”. „A declara ca este o pandemie cand de fapt nu e nici una, este absurd.” „Se poate foarte bine sa fie de fapt coruptie la nivele superioare ale OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii)”.


[ link extern ] /


Primit pe email. :)

REPUTATI MEDICI GERMANI, REVOLTATI DE FOLOSIREA VACCINULUI IMPOTRIVA GRIPEI PORCINE, ACUZA GUVERNUL DE MINCIUNA SI DISCRIMINARE:
Medicii germani cu funcţii de conducere s-au revoltat făţiş împotriva vaccinului contra gripei „porcine”, potrivit unei reviste germane de top, „Spiegel”.

Dr. Michael Kochen
Preşedintele Societăţii germane pentru medicină generală şi medicina familiei, Michael Kochen, îi sfătuieşte pe medicii de familie să NU recomande pacienţilor vaccinarea.
Preşedintele Asociaţiei medicilor pediatri,

Dr. Wolfram Hartmann
profesorul Wolfram Hartmann, a acuzat guvernul că face „afirmaţii ştiinţifice false”.
”Riscurile sunt mai mari decât beneficiile”, a spus Hartmann.
“Vaccinul [împotriva gripei porcine] nu este suficient testat pentru femeile însărcinate şi copii, prin urmare, utilizarea necugetată a acestui vaccin prezintă riscuri uriaşe”, a mai spus el.
De asemenea, sistemul imunitar al copiilor are tendinţa de a reacţiona exagerat şi chiar această reacţie exagerată poate fi declanşată de adjuvanţi.
În plus, a criticat folosirea conservanţilor pe bază de mercur.
”Aceasta componenta nu se mai foloseşte la vaccinurile care există în prezent”, a spus Hartmann.
Protestele au determinat statele să emită ordine pentru alte vaccinuri împotriva „gripei porcine”, fără mercur şi adjuvanţi, care vor fi disponibile de la jumătatea până la sfârşitul lunii noiembrie, notează revista „Spiegel”.
Ministrul german al sănătăţii, Ulla Schmidt, insistă că vaccinurile cu adjuvanţi împotriva gripei „porcine” sunt sigure, dar lumea nu o mai ascultă”.

***

[ link extern ]
Medicina clasei de rând. Cetăţenii germani, nemulţumiţi de vaccinul alternativ împotriva gripei porcine pentru politicieni

Germania este în mare frământare din pricina vaccinării planificate împotriva gripei porcine. Limitarea pagubelor se numeşte jocul de la Berlin de luni, în care politicienii se grăbesc să nege că beneficiază de un vaccin mai bun şi mai sigur, în comparaţie cu restul populaţiei. Primele 50 milioane de doze au ajuns luni în Germania.
S-ar putea crede că sosirea în Germania a primelor 50 milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine poate fi motiv de sărbătoare. Dar după ştirile de ultimă oră din week-end, cum că oficialilor guvernamentali de prim rang de la Berlin li se va administra un vaccin alternativ – considerat în general ca fiind mai sigur – s-a iscat o dezbatere despre un presupus sistem medical pe două categorii.
SPIEGEL a relatat în week-end că Angela Merkel, cancelar, o serie de miniştri şi alţi oficiali guvernamentali vor beneficia de un vaccin produs de compania farmaceutică Baxter – acelaşi vaccin pentru care a optat armata germană, după cum s-a relatat săptămâna trecută.
Tabloidul de largă circulaţie Bild a zugrăvit toată povestea pe prima pagină de luni, asigurându-şi cititorii că „specialiştii acuză guvernul” de oferirea germanilor de rând a unui tip de „medicină pentru clasa de rând”.
Febră şi dureri de cap

Controversa se axează pe un aditiv inclus în vaccinul produs de gigantul farmaceutic GlaxoSmithKline. Aditivul include o tulpină inactivă a întregului virus gripal, spre deosebire de fragmente de virus. Criticii spun că aditivul poate creşte riscul de reacţii adverse la vaccinul gripal, cum ar fi febră şi dureri de cap.
Dimpotrivă, susţinătorii susţin că aditivul este sigur, iar utilizarea sa permite producătorului de medicamente să fabrice rapid mai multe doze de vaccin. Articolul din SPIEGEL a menţionat că vaccinul GlaxoSmithKline, cu aditiv, a fost supus mai multor teste decât versiunea Baxter.
Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a relatat pentru SPIEGEL ca vaccinul Baxter a fost comandat pentru toate ministerele şi alte agenţii, precum şi pentru angajaţii Institutului Paul Ehrlich, autoritatea responsabilă pentru aprobarea vaccinurilor.
Purtătorul de cuvânt al dnei Merkel, Ulrich Wilhelm, a negat luni că acesteia i s-ar fi administrat un vaccin diferit de cel disponibil pentru populaţia de rând. El a declarat ca vaccinul Baxter a fost comandat acum patru luni, ca parte a unui acord încheiat în urmă cu un an şi nu are nimic de-a face cu preocupările recente legate de vaccinul GlaxoSmithKline.
Medicină pentru clasa de rând

Cu toate acestea, s-au ridicat unele voci. Potrivit specialistului medical al Partidului Verde, Biggi Bender, vaccinurile separate înseamnă
„riscuri mari pentru oameni, riscuri reduse pentru guvern. Nu e posibil ca într-o democraţie să existe acest tip de medicină pentru clasa de rând”.
ªi medicii de frunte s-au plâns de vaccinarea planificată. ªeful Institutului de Igienă şi Sănătate Publică de la Universitatea din Bonn, Martin Exner, a declarat:
„Faptul că politicienii şi funcţionarii publici de prim rang din ministere vor fi vaccinaţi cu un alt vaccin decât ceilalţi oameni este un semn înspăimântător. Politicienii trebuie să primească şi ei ceea ce recomandă”.
Virusologul Alexander Kekulé Hall de la Spitalul Universitar a declarat că
„vaccinarea cu un alt vaccin a membrilor Guvernului Federal şi a autorităţilor este scandaloasă”.
La rândul său, şi Ministerul de Interne a respins criticile acide. Un purtător de cuvânt al ministrului de Interne, Wolfgang Schäuble, a subliniat că, la vremea când s-a comandat vaccinul Baxter, diferenţele dintre cele două vaccinuri încă nu reprezentau o problemă. Institutul Paul Ehrlich şi-a susţinut în repetate rânduri decizia de a oferi populaţiei versiunea GlaxoSmithKline, cunoscută sub numele de Pandemrix.
„Presupusa ameninţare”

Germania nu este singurul guvern care încearcă să stăpânească un posibil focar de gripă porcină – numele răspândit, deşi inexact pentru virusul gripal H1N1. În ultimele săptămâni, Marea Britanie a înregistrat o creştere a numărului de cazuri. Prin urmare, ţara a achiziţionat 60 milioane de doze de Pandemrix. De la apariţia gripei porcine, au murit mai mulţi oameni din SUA care prezentau simptome specifice, determinând guvernul să achiziţioneze 251 milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine de la diverşi producători. Agenţia Europeană pentru Medicamente a aprobat recent utilizarea vaccinului Pandemrix, pe fondul îngrijorării pentru sezonul de iarnă care se apropie şi creşterea prevăzută a cazurilor de gripă porcină.
Unii politicieni germani s-au alăturat cancelarului Merkel, declarând că nu optează pentru vaccinul alternativ. Ministrul Sănătăţii, Ulla Schmidt, a declarat în Bild, „Eu mă voi vaccina cu acelaşi vaccin ca restul populaţiei. Este exact ca celălalt vaccin aprobat, sigur şi eficient”.
Scandalul din week-end a înăbuşit o a doua dezbatere, dezlănţuită în ultimele săptămâni în Statele Unite şi care a avut ecou şi aici, în Germania: dacă un astfel de program masiv de vaccinare este în primul rând necesar sau nu.
Potrivit lui Wolf-Dieter Ludwig, preşedintele Comisiei pentru medicamente din Asociaţia medicală germană, campania de vaccinare este un „scandal”.
„Autorităţile medicale au căzut în cursa unei campanii făcute de companiile farmaceutice, care pur şi simplu vor să câştige bani de pe urma unei aşa-zise ameninţări”, a declarat acesta pentru SPIEGEL.


Imi inchipui, clasa politica vaccinata cu un vaccin de top, iar restul populatiei....


Primit pe email.
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2013
gmancila, utilizator
Celebrul om de afaceri, Bill Gates, creatorul Microsoft, a tinut un discurs in fata unor elevi de liceu si a scos in evidenta faptul ca invataturile din scoli au creat o generatie de copii care nu au deloc notiunea de realitate si sunt sortiti esecului in lumea reala.
Iata cateva concluzii desprinse din discursul sau motivator:
1. Viata nu este dreapta si ar fi bine sa te obisnuiesti cu aceasta idee

2. Lumii nu ii pasa aproape deloc despre stima ta de sine si se asteapta sa realizezi ceva INAINTE de a fi multumit de tine insuti.

3. Niciodata nu vei obtine un castig de 60.000$ pe an de indata ce parasesti bancile scolii. Pentru asta va trebui sa muncesti foarte mult!

4. Daca tu consideri ca profesorul tau este prea sever , stai sa vezi cand o sa ajungi in situatia sa ai un sef!

5. Daca vei ajunge sa lucrezi intr-un fast-food nu trebuie sa iti fie rusine. Exista o alta denumire pentru asta: este sansa ta sa te dezvolti.

6. Daca gresesti, trebuie sa stii ca nu este vina parintilor tai , asa ca ar fi bine sa nu te mai plangi si sa inveti ceva din acest erori facute de tine.

7. Inainte sa te nasti tu, parintii tai nu erau atat de plicticosi ca acum. Au devenit asa pentru ca trebuie sa-ti plateasca cheltuielile si sa te asculte pe tine cum te lauzi cu cat de grozav te crezi.

Concluzia: inainte de a te porni sa salvezi jungla de parazitii generatiei parintilor tai, incearca sa-ti rezolvi situatia cu parazitii din propriul dulap.

8. Poate ca scoala ta a scapat de invingatori si invinsi, insa in viata reala nu este asa! In unele institutii de invatamant au fost abolite corigentele si elevul poate incerca de cate ori vrea el sa dea raspunsul corect la o intrebare.

9. Viata ta nu poate fi impartita in semestre. Vacantele tale de vara nu sunt libere si pe foarte putini angajatori ii intereseaza sa te ajute sa “te gasesti”.

10. Ceea ce iti este prezentat la televizor NU reprezinta chiar viata reala. In viata reala oamenii chiar trebuie sa mai plece din cafenele si sa mearga si la job.

11. Ar trebui sa fiti amabili cu tocilarii, pentru ca in viitor este foarte posibil sa activati la firma condusa de vreunul dintre acestia!

Esti inteligent, daca nu crezi decat jumatate din ce ti se spune; esti intelept, daca stii care jumatate! In viata nu primesti ceea ce meriti, ci doar ceea ce negociezi tu!

Autor: Mihai Matei
[ link extern ]


Adina POPESCU

Agenţii imobiliari - o specie

Două bresle urăsc pe lumea asta: prima este cea a asiguratorilor în caz de deces, boală, bătrîneţe, vremuri grele (aparent bine intenţionaţi, însă pisălogi, plicticoşi, obraznici, în spatele tonului lor vioi şi optimist ascunzîndu-se de fapt unul funebru, de cioclu, căci îţi reamintesc că totul e trecător şi că la un moment dat vei muri, sau, în cel mai fericit caz, că vei ajunge rău, bolnav şi sărăcit...). Iar a doua este cea a agenţilor imobiliari. Aceştia din urmă nu existau în România înainte de 1990, însă, la puţin timp după aceea, s-au înmulţit direct proporţional cu ridicarea de case, vile şi blocuri noi. Nu ai nevoie de nici o pregătire pentru a intra în afaceri imobilare. Trebuie doar să ai papagal (a se citi: skills-uri de comunicare) şi „să cunoşti piaţa“. Astfel, orice absolventă de liceu, care va face ulterior studii economice la o particulară, orice băiat drăguţ, serios, dar fără vreun rost pe lume, orice şofer care cunoaşte bine zonele oraşului, orice inginer în şomaj tehnic care vrea să se reconvertească profesional pot deveni peste noapte acei profesionişti care să te ajute să vinzi sau să cumperi „proprietăţi“. De pildă, m-am trezit la uşă cu amicul Sconcsu, fost hipiot şi tovarăş de băute prin Vama adolescenţei mele, cel care cînta mai bine decît oricine „Sobiţa“ la chitară, acum cu părul strîns decent într-o coadă şi îmbrăcat la sacou, evaluînd cu un aer de cunoscător uşa metalică a apartamentului meu. După ce ne-am recunoscut unul pe altul, el puţin jenat, în postura de agent (cred că fusese mai mîndru de statutul de hipiot), „vizionarea“ s-a încheiat cu cîteva beri şi rememorări ale faptelor de vitejie de altădată.

„Bună ziua. Sînt Cătălina de la agenţia Icsulescu Imob. SRL. Vă sun în legătură cu apartamentul de pe Moşilor. Mai este anunţul de actualitate?“, susură o voce la telefon. „Cînd aş putea să vin să fac nişte poze ca să putem promova apartamentul?“ Prin „a promova“ se înţelege a posta anunţul tău pe cîteva site-uri de specialitate. Ceea ce ai făcut deja, însă de data asta va exista un intermediar – agenţia, care îşi va lua, în mometul încheierii tranzacţiei, comisionul cuvenit.

Îţi strîngi hainele aruncate prin casă, speli pe jos ca să lucească gresia-n poză, mai îndrepţi cîte-un tablou, că vine fata să-ţi „promoveze“ apartamentul. La ora fixată, la uşă apare un top-model degizat în „agenta“ Cătălina. Cizme înalte mulate pe gambă, paltonaş à la Loredana în spotul Romtelecom, păr spălat cu şamponul-minune care dă volum (şi pe care eu nu l-am descoperit niciodată), ruj, ochi mari, gene rimelate. De vorbit, nu prea ştie ea ce să zică, însă scoate din poşetuţă un pocket argintiu şi clic! clac! se fîţîie de colo-colo prin apartament. „Haideţi să vedem şi balconaşul!“ Clic! „Puteţi să vă daţi un pic la o parte, ca să fac o poză şi aici?“ „Eu mă vînd la pachet cu apartamentul!“, rîde prietenul nostru, care era în vizită. Cătălina se îmbujorează toată şi flutură din gene. „Voi reveni în cel mai scurt timp cu persoane interesate să cumpere!“, zice ea la plecare. Însă trece o zi, trec trei, trec şapte, şi nici un semn de la Cătălina. A lăsat în urma ei doar o dîră de parfum, atît de puternică încît încă mai stăruie în aer.

După Cătălina urmează Andreea, după Andreea – Mădălina, şi după Mădălina – Violeta... clic! clac! La cîte şedinţe foto n-au participat frigiderul meu, maşina de spălat şi gemuleţul din baie – guest star – „E important să se vadă că aveţi aerisire!“ Pînă cînd mă plictisesc şi zic: „Lăsaţi că fac eu poze şi vi le trimit pe mail! Vă scutesc de-un drum...“

Cîteva cuvinte despre poze, aceste capturi de imagini care justifică activitatea (şi existenţa) harnicelor fete de pe la agenţii. Desigur că nimeni nu va cumpăra o casă fără să o vadă live, la faţa locului (apropo, se numeşte „vizionare“). Pozele sînt utile doar pentru a-ţi face o idee, însă n-am văzut nicăieri nişte monstruozităţi mai mari în materie de fotografie decît instantaneele de pe net ale agenţilor imobiliari. Pozele nu descriu spaţiul, îţi arată doar frînturi prost încadrate şi lipsite de orice relevanţă. Căutînd case pe net, am admirat, printre altele – un suport de prosoape şi un sfert de WC dintr-o baie, un dulap, pozat din toate unghiurile posibile, diferite jaluzele şi draperii, o jumătate de pisică, canapele dintre care pe una dormea un nene, învelit cu o pătură chinezească, Răpirea din serai şi alte carpete, cabluri electrice, pereţi goi, pur şi simplu. Apoi (şi poate că aici am eu un defect), mi se pare oarecum indecent să-ţi pui casa pe net cîtă vreme încă mai locuieşti acolo. Chiar dacă faci curat şi toate lucrurile sînt la locul lor, este ca şi cum ţi-ai arăta chiloţii în public. E o părticică din intimitatea ta, pe care o „promovezi“ odată cu casa – biblioteca şi cărţile tale, masa la care mănînci în fiecare zi, patul în care faci dragoste etc.

„Doctorul“

„Dar mai întîi să luăm loc, vă rog!“ Mă priveşte fix prin ochelari şi mă invită să mă aşez în casa mea, pe canapeaua mea, ca şi cum s-ar pregăti să-mi dea o veste şocantă care să nu mă prindă nepregătită. Are spre 60 de ani, este genul de inginer electronist în pragul pensionării, tipicar, îmbrăcat îngrijit, dar desuet.

„ªtiţi, eu sînt în branşa asta de peste douăj’ de ani... adică cred că nu mă mint cînd vă zic că am fost primul agent imobiliar din România. Tot timpul ăsta am lucrat independent, adică pe cont propriu, fără agenţie, adică pefea, înţelegeţi?“ Dau din cap pe canapea, înţeleg foarte bine, iar el prinde curaj. „De aceea, v-aş ruga să avem exclusivitate la această tranzacţie...“ „Bine, dar eu vreau să vînd, nu pot garanta că...“ Mă întrerupe pe un ton doct. „Domnişoară... sau doamnă, nu ştiu ce sînteţi... eu zic aşa: dacă ai o boală, ai încredere în doctorul la care mergi, nu mergi la şase doctori pentru a afla diagnosticuri diferite. N-am dreptate?“ Pricep metafora, însă nu percepusem niciodată pînă acum apartamentul meu ca pe o boală. „Aşadar, sper că ne-am înţeles în privinţa asta... ªi acum, concret, eu cunosc piaţa... Sînt om serios, aşa cum m-au recomandat şi mătuşile Lili şi Corneluşa... nu vreau să fiu părtaş în această tranzacţie fără un preţ real de *** euro! Cu atît se vinde, doamnă... sau dom’şoară! Cam ăsta ar fi diagnosticul, aşa cum v-am zis mai devreme!“ Ia un aer trist şi îşi fixează privirea tocmai asupra tocului crăpat al unei uşi de interior. Oftează. „Dar e cam puţin!“, zic. De fapt, e cu 10.000 de euro sub preţul pieţei, însă încerc să fiu politicoasă pentru că s-a aşezat pe canapeaua mea şi-l tratez ca pe un musafir. Ridică din umeri a neputinţă. „Mult, puţin, dar vă garantez că se face treaba... eu vă zic că de douăj’ de ani de zile am clienţi fideli din diaspora...“ ªi mi-o zice pe un ton de parcă Dumnezeu ar coborî din cer ca să locuiască în apartamentul meu. Ne gîndim fiecare în legea lui şi inspirăm profund, într-un apartament care brusc mi se pare străin, sau mai degrabă înstrăinat. Tocmai atunci sună interfonul – Cătălina! (sau Violeta, sau Mădălina...). Mă precipit şi, fără să vreau, mă simt aiurea. „ªtiţi, tocmai vine o fată de la o agenţie pentru a face poze şi a promova apartamentul... Am dat anunţul pe net şi e normal să...“ Sare de pe canapea de parcă, brusc, ar fi fost atacat de niscaiva tigri şi elefanţi domestici. „Păi, în cazul acesta, eu plec!“ Îşi ia servieta şi din doi paşi e deja la uşă. Se mai întoarce doar ca să-mi spună: „Aşadar, dom’şoară sau doamnă, că nu ştiu ce sînteţi, dacă vă hotărîţi să-mi acordaţi exclusivitate pe apartament, reluăm discuţiile şi eu vă servesc. Dacă nu...“ La lift se intersectează cu Cătălina, căreia îi aruncă o privire lungă, plină de dispreţ.

Un băiat de treabă

Stă pe aceeaşi canapea şi mestecă ciungă, uitîndu-se aiurea la pereţi. De fapt, „evaluează“. M-a tutuit din prima, şi-a băgat nasul prin nişte debarale şi a făcut remarci de genul „aspirator din ăsta am avut şi eu“. Are în jur de 35 de ani, aparent genul de tip îndatoritor şi energic care ar merge cu plăcere în weekend la un grătar, la Băneasa, şi s-ar ocupa el de aprinsul focului.

„ªtii, e cam nasoală situaţia!“, începe el plescăind. „Vor să schimbe ăştia legea cu prima casă, aşa c-or să crească preţurile la apartamentele noi, de după 2000, şi or să scadă la ăstea comuniste, cum e al tău! Aşa că trebe să ne grăbim...“ Sînt de acord, ne grăbim, dar de unde o fi apărut acel „noi“? Mă priveşte într-un fel şmecher, care nu-mi place, şi am senzaţia că mă „evaluează“ de fapt şi pe mine. Cam asta-i treaba cu agenţii: nişte oameni cu care nu te-ai conversa nici în tren, la un drum de zece ore în care te plictiseşti cumplit, oameni care intră în casa ta, se aşază pe canapeaua ta, îi serveşti cu cafea, se trag cu tine de şireturi, vor să-ţi devină brusc cei mai buni prieteni. E drept că mai există şi unele excepţii, în general doamne de 40-50 de ani, cunoscătoare în ale vieţii şi ale gospodăririi unei locuinţe, care iau lucrurile în serios.

Agentul care vrea să pară de gaşcă scoate pe furiş guma din gură, o face cocoloş şi o înveleşte într-o hîrtiuţă. Mă mir că n-a lipit-o de măsuţa din faţa canapelei. Apoi, fără nici o legătură cu afacerea „noastră“, încearcă să-mi bage pe gît un apartament „ocazie, nou, la cheie, spaţios, la cinci minute de o staţie de autobuz, practic la zece minute de un capăt de metrou... pe şoseaua Chitilei.“ „Vinzi aici şi în două zile te-ai şi mutat acolo! Are şi terasă, stai acolo vara, poţi să-ţi faci şi-un grătar, faci ce vrei tu!“ Îmi face cu ochiul: „O să fim vecini!“ Îi zic că nu vreau în Chitila, la două ore de centru (aşa, mai bine mă mut direct la Ploieşti) şi intuiesc că are el un deal direct cu „dezvoltatorii“. Se uită la mine, uşor descumpănit. „Cum vrei tu, dar gîndeşte-te... se duce dreacu’ prima casă, astea vechi scad, alea noi cresc!“

Promite să se întoarcă cu clienţi, şi chiar se ţine de cuvînt. A doua zi, vine un cuplu „cu prima casă“. Ea – genul fată de Bragadiru sau de Chitila (nu că aş avea ceva cu Chitila, n-am!), dar cu visuri de Dorobanţi, el un pic mai în vîrstă, plictisit (probabil că l-a tîrît toată ziua după ea prin oraş, ca să vadă potenţiale „cuibuşoare“). Ea se uită superficial. „Pisi, nu ţi se pare cam mic?“ Pisi tace dezinteresat. „Toate astea comuniste de pe Moşilor sînt standard“, zic eu. „Adică la fel!“ „Mda, şi aici aţi avut inundaţie, nu-i aşa?“ Pleacă, o să ţinem legătura prin agent. În general, cuplurile cu „prima casă“ au cîteva obsesii, printre care: să fie mare şi în centru. Tînjesc după apartamentele pe care nu şi le pot permite, şi asta le umple de frustrări. Aşa că tot ce nu are living de 30 de metri pătraţi le pute.

„Prietenul“ meu, agentul, mă sună peste cîteva ore şi-mi zice să las din preţ. Mult. „Că aşa a spus clienta, că x euro ar da, doar că e pe Moşilor, în rest i s-a părut mic şi de băgat mulţi bani în el.“ Ba chiar încearcă să mă convingă că eu, cu gura mea, aş fi zis la prima noastră întîlnire că sînt dispusă să las din preţ şi că de-abia aştept să mă mut pe ªoseaua Chitilei. Culmea, chiar „mi-a rezervat“ un apartament. „Cred că mă confunzi, n-am fost eu aia...“ Nu înţeleg de ce, în general, agenţii ţin cu cei care cumpără, nu cu cei care vînd. În fond, şi unii şi alţii sînt „clienţii“ lor şi le plătesc cîte un comision. Se bucură cînd reuşesc să obţină cîte un chilipir, de parcă ar cumpăra pentru ei. Îi spun „prietenului“ meu să încetăm colaborarea, că nu duce nicăieri. ªi mi-o trînteşte, la final: „Poţi să ţii la preţ cît vrei, da’ să ştii că apartamentul arată rău, nu se merită!“ Preţ de cîteva minute, după această convorbire, mă simt ca şi cum aş sta într-un bordei. Mă duc în baie ca să mă holbez la presupusa inundaţie, şi oftez. Apoi depăşesc momentul, iau mopul şi încep să spăl gresia ca să şterg urmele agentului şi pe cele ale cupluşorului, dar şi ca să lucească frumos la următoarea „vizionare“.


[ link extern ] #
PROPUNERE Angela Merkel: STATELE INSOLVENTE ISI VOR PIERDE SUVERANITATEA, fiind fortate sa accepte o guvernare externa care le va decide politica economica.

Posted in ANGELA MERKEL, SUVERANITATE by saccsiv on iulie 14, 2010

Citez din articolul Angela Merkel propune ca tarile membre UE care fac excese bugetare sa-si piarda suveranitatea:
Pentru a evita repetarea situatiei cand Germania a fost nevoita sa plateasca pentru excesele bugetare ale Greciei, cancelarul german Angela Merkel pregateste un set de reguli care ar legifera procesul de intrare in insolventa a tarilor din zona Euro care se confrunta cu probleme bugetare. Publicatia germana Spiegel, preluata de Cronica Romana, considera ca acest plan va intampina rezistenta politica considerabila in randul politicienilor europeni.
Tot azi, Consiliul ministrilor de Finante din Uniunea Europeana (Ecofin) a hotarat sa declanseze procedura de deficit excesiv impotriva Bulgariei, in vederea reducerii acestuia sub limita de 3% admisa de Pactul de Stabilitate si Crestere. O decizie similara a fost luata tot astazi si in cazul Danemarcei, Ciprului si Finlandei, transmite Antena 3.
Setul de reguli propus de Angela Merkel urmareste ca, in cazul insolventei efective a unui stat din zona Euro, partea principala a eforturilor de redresare a situatiei si consecintele negative sa revina statului in cauza si investitorilor care au cumparat obligatiunile statului respectiv.
Investitorii vor trebui sa accepte faptul ca pierd un procent din sumele investite in obligatiunile statelor insolvente, iar statele insolvente vor fi fortate sa accepte o guvernare externa care le va decide politica economica. In acest fel, Germania urmareste ca statele din zona Euro care nu isi rezolva problemele legate de deficitele bugetare sa-si piarda efectiv suveranitatea.
Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, a sustinut planul propus de Angela Merkel si a declarat pentru Spiegel ca "trebuie sa facem in asa fel ca, in situatii extreme, statele sa poata fi declarate insolvente fara a pune zona Euro in pericol".

Alte discuții în legătură

Cel mai bun actor roman? ContSters176126 ContSters176126 de Toma Caragiu va mai aduceti aminte?de Birlic?etc.,etc, nu stiu daca e potrivit cel mai ,cea mai!multi au fost sau sant buni. (vezi toată discuția)
Este gradinita considerata loc public? ATM ATM Am o mare nedumerire, daca gradinitele de stat sunt considerate a fi locuri publice. Din cate stiu eu, locurile publice sunt locurile in care are acces toata ... (vezi toată discuția)
Hai sa stam in adevar Nicolaie Ciobotaru Nicolaie Ciobotaru A fost o data ca niciodata ca de n-ar fi nu s-ar povesti... la inceputul secolului trecut o Romanie... inca neintregita, cu un popor inca \\"nedospit\\" ... (vezi toată discuția)