avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
@santiago, acum cateva pag am venit prima cu ideea unei sg comisii de interviu, se pare ca toti avem aceeasi parere...nu stiu daca e ceva de facut, daca tine cineva cont pe viitor de sugetiile noastre. Cat despre patosul unora care deja au intrat si se vad niste semizei, nu mai zic nimic ...le curge inm prin vene :))...ii apreciez pe Radutm si pe Carolina, pt ca desi au intrat st si ei mirati de notele de la interviu si nu au inceput cu replici de maxima inteligenta si arogantza sau sa ne dea lectii de viatza pe forum.
Eu vreau sa spun doar cateva chestiuni:
1. mai intai felicitari celor care au luat examenul, nu uitaţi totuşi că nu s-a terminat, mai este şi testarea psihologică
2. felicitări tuturor participanţilor, e un efort mare să înveţi şi să participi la examenul ăsta
3. cei care aţi luat o notă mai mică la interviu, încercaţi să depăşiţi eşecul (cunosc pe cineva care într-un an a luat peste 9,50 la interviu, iar în celălalt an sub 8);
4. puteţi să faceţi memorii, nu cred să se rezolve ceva, în ce priveşte ponderea sau existenţa unei singure comisii
5. anul trecut o comisie a dat numai note mari, iar altă comisie (a persoanei despre care am amintit) a dat în proporţie de 98% numai note mici;
6. proba aceasta de eseu (de 30 de minute) până acum s-a dat live, în faţa comisiei, când trebuia să gândeşti şi să argumentezi rapid maxima respectivă (şi toţi ochii erau pe tine şi te măsurau), nu puteai să tai nimic, nu puteai să ştergi nimic, ce ai zis rămânea zis
7. cei care aţi reuşit să intraţi încercaţi să nu deveniţi aroganţi
8. cei care veţi intra în final nu uitaţi că vă veţi întâlni în instanţă sau în parchete cu contracandidaţi de-ai voştri care au obţinute note la fel de bune la drept şi la logică, dar au obţinut mai puţin la o probă de câteva minute
9. cei care veţi intra în final, încercaţi să vă aduceţi aminte când veţi termina INM-ul şi veţi ajunge în instanţă sau în parchet câtă muncă a presupus să învăţaţi, respectaţi-i pe ceilalţi de lângă voi, au învăţat cu aceeaşi trudă şi cu aceeaşi determinare, numai că ..... o probă de interviu l-a făcut pe unul să devină magistrat, iar pe altul grefier. Iar cel care e grefier nu mai poate să înveţe, că nu mai are timp de aşa ceva, deşi şi pe el îl duce capul. Sau e avocat, şi stă şi ascultă cum ţipaţi la el în sala de judecată.........
10. nu deveniţi aroganţi ! INM-ul nu-i uşor, sunt examene grele, absolvirea e şi mai grea, capacitatea a devenit din ce în ce mai grea! eu vă urez doar să aveţi nervii tari şi putere de învăţătură pe viitor, greul de-abia acum începe! Beţia reuşitei e măreaţă, însă..... ce vine după aia...... !
gheisha87 a scris:

@Andreea v...acum mi-am dat seama cine esti...:(...nu pot sa cred ca ai avut 79 la juridic ,76 la logic si ti-au dat 7 la interviu....GOD....imi pare super rau pt tine...chiar nu e normal, si din ce vad eu pe forum, din postarile tale ai un comportament super normal, sincer nu inteleg ce naiba ai putut face la interviu de ti-au dat asa putin...ma gandesc ca nu te-ai apucat sa reproduci pictorialul pe acolo :))....sorry , dar mai tre sa si radem un pic.Propun sa facem in grup o terapie de recuperare dupa traumele inm :))...Cine se baga??....Gluma , gluma, dar eu zic sa facem un memoriu la CSM sa mai scoata din procentele astea de la interv pt anul urmator si sa puna o sg comisie in joc....nu 4 baltate.

Nu as vrea sa fiu in locul Andreei! Daca se face vreun memoriu, particip si eu. In rest, va urez sa nu va pierdeti optimismul!
Intervenţie moderator

V-am spus noaptea trecută că, potrivit regulamentului de postare, pe forum se discută ideea nu persoana. Cu toate acestea, unii dintre dvs. aţi renunţat la a mai discuta despre modalitatea de admitere la INM şi aţi facut diverse afirmaţii neregulamentare despre participanţii la acest concurs, discuţia devenind conflictuală şi uşor incoerentă.

Vă reamintesc că, potrivit regulamentului de postare, comportamentul nepotrivit sau ofensator şi mesajele menite să provoace ceilalţi utilizatori sunt interzise. De asemenea, răspunsurile agresive sau ironice la mesajele jignitoare sunt sancţionabile.

Vă rog să vă opriţi aici, mulţumesc.

Gabriela Pintea
E o prostie acest interviu. Cum poti sa compari discutia de la interviu a unui proaspat absolvent de facultate cu cea a un avocat de 35-40 ani sau un grefier care sunt de atatia ani in sistem?cred ca au uitat cand cei de la comisia europeana ne au criticat pt interviurile pline de subiectivism de la admiterea in magistratura. Un interviu ar fi mult mai de folos la absolvirea inm ului. am cativa fosti colegi care la terminarea inm ului au fost foarte dezamagiti de sistemul in care intra si de volumul de muunca care ii astepta. Au spus ca nu le place deloc.Daca nu ar fi trebuit sa.dea banii inapoi ar fi renuntat. Unul chiar a luat 10 la interviu in iarna din 2011. Deci mai bine iti.verifica atunci motivatia si aptitudinile necesare

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)