In Timisoara, pretul facturi de caldura, pe care o platesti la intretinere, a ajuns sa fie in functie de cati debransati sunt in bolc . Cei debransati, nu fac redimensionarea instalatiei si nici nu isi izoleaza tevile care le traverseaza apartamentul, asa ca cei care raman abonati COLTERMULUI ajung sa plateasca pe langa pierderile din retea si furtul vecinilor. Am facut doua sesizari la Primarie si una la Colterm, pentru ca nu mi-se pare corect sa suventionez caldura vecinilor si am primit din ambele parti un raspuns in doi peri. Din bloc singurul care nu este deacord cu debransarile este presedintele asociatiei care nu prea poate sa faca nimic, pentru ca cei debransati i-au contestat, functia pe motiv, ca nu este propietar al apartamentului (parinti lui fiind propietari). Vicepresedinta este prietena cu cei debransati si presedinta cenzorilor este deacord ca o centrala este mai rentabila decat sa fi cient Colterm, eu am convingerea ca si ea isi doreste instalarea unei centrale de apartament in vara acestui an. Centrala termica de bloc este super rentabila daca ai pereti calzi ai vecinilor si tevile fierbinti ale blocului si tu nu platesti mai nimic. Faptul ca s-au debransat de capul lor si ca sunt scazuti de la caldura nu mi-se pare nici corect si normal. Daca tot spui ca nu ai nevoie de caldura de la Colterm, nu ar fi normal sa si izolezi tevile si sa le zidesti? Viceresedinta blocului imi spune ca ea face ce vrea in apartament!!!! dar cum calculeaza factura la caldura? tot cum vor muschi ei? Ma intereseaza daca pot sa fac plangere penala administratorului, vicepresedintei blocului si presedintelui cenzorilor, motivul find furtul prin incarcarea facturi mele de caldura la plata intretineri.
Comisionul este cuprins in contractul individual intre proprietar si firma de calcul pe baza numarului de repartitoare montate in apartamentsi deci caldura calculata pe baza lor.
Cand renunta la repartitoare, atunci se rupe si contractul de calcul intre el si firma, deci nu i se mai ia comision.
Nu exista comision de calcul. Dvs va referiti la taxa de citire, iar aceasta taxa e separata de calcul, nu intra in modalitatea de calcul a cotelor de incalzire.
Eu stiu ca este comision. Taxa sau comision n-are importanta, este trecut pe contractul personal cu fiecare proprietar care si-a montat repartitoare.
Asupra acestui lucru nu ma puteti contrazice pentru ca eu am un asemenea contract cu o asemenea prevedere.
Ce inseamna ca "nu intra in modalitatea de calcul"? Este trecut pe fisa personala la sfarsitul calculului si intra in valoarea totala de plata la caldura.
Deaceea, atunci cand proprietarii care folosesc repartitoare se stropsesc la administratora, ca aceasta este vinovata de sumele mari pentru caldura aceasta nu stie sa le spuna: fratilor, voi ati dorit sistemul , platiti in baza unor contracte o calculatie , de ce dati vina pe mine ?.
Acuma , nu tin cu administratorii, dar in ceea ce priveste calculul, chiar nu au saracii nici o vina.Au ei multe alte belele si greseli.:thumbdown:
Modalitatea de calcul a cotelor de caldura bazata pe repartitoare este reglementata prin lege. Acea taxa este este un cost pur si simplu stipulat in contractul individual cu firma de repartitoare si nu are legatura cu metodolgia de calcul - evident. Taxa nu rezulta din metodologia de calcul, si nici nu o influenteaza.
Pe de o parte avem suma totala de plata, pentru consumul de caldura, facturat la nivel de asociatie.
Metodologia de calcul are ca scop repartitia acestui consum de caldura pe baza inregistrarilor repartitoarelor de consum.
Acea taxa este un cost aditional.
Suma de plata pentru caldura, rezultata din aplicarea metodologiei de calcul, este directionata catre furnizorul de caldura - pentru plata caldurii.
Iar acea taxa de citire este directionata catre firma de repartitoare - dupa cum am spus - cost pentru citire.
Este evidenta distinctia. Nu are nici o relevanta ca ea apare pe acea fisa personala.