xpcalin a scris:
daca pretul din antecontractul de vanzare cumparare este cu TVA inclus cred ca va puteti lua adio de la diferenta de tva, :((am fost azi la finate la asistenta contribuabili si am discutat acolo cu o doamna si mi-a spus ca daca scrie TVA inclus acele este pretul indiferent de cota TVA-ului ca este 5 sau ca este 19
Foarte interesant raspunsul acestei doamne! Poate ca dumneai nu stie ca la incheierea unui contract partile au in vedere efectele previzibile la momentul acela, si ca prevederile legii de la momentul incheierii contractului sunt "incluse" implicit in contract... Altfel nu imi explic asa o interpretare!
Codul civil:
Art. 970 Convenţiile trebuie executate cu bună-credinţă.
Ele obligă nu numai la ceea ce este expres într-însele, dar la toate urmările, ce echitatea, obiceiul sau legea dă obligaţiei, după natura sa.
Art. 981 - Clauzele obişnuite într-un contract se subânţeleg, deşi nu sunt exprese într-însul (C. civ. 970).
Art. 983 - Când este îndoială, convenţia se interpretează în favoarea celui ce se obligă (C. civ. 1312).
Art. 984 - Convenţia nu cuprinde decât lucrurile asupra cărora se pare că părţile şi-au propus a contracta, oricât de generali ar fi termenii cu care s-a încheiat.
imi pare rau ca aduc vesti proaste dar asa zice legea :sorry:
Nu, asa zice doamna de la asistenta contribuabili.