acr a scris:
Buna si eu am un apart. in floresti si urmeaza sa ma duc sa semnez CVC. In martie 2008 am semnat un antecontract cu ei in care este specificat faptul ca pretul este fix si ca nu poate fi modificat . Am primit si o factura pe val. sumei din antecontract ( este specificat pe fact. - avans apartament ). Acum la semnarea CVC ei vor trebui sa imi faca storno la fact de avans si sa-mi faca una finala? Am discutat cu cei de la firma si mi-au zis ca nu pot sa-mi recuperez tva-ul ca asa ne-a fost intelegerea atunci si ca acela este pretul ( cel stabilit in 2008 ).Intrebarea mea este cum sa fac sa platesc doar 5 % din val. fara tva stabilita in 2008? din cate am inteles de pe alte forumuri cei de la firma iti fac o fact finala cu aceiasi valoare dar de data asta are doar 5% tva... este legal ? ... sau la valoarea fara tva platita in martie 2008 sa platesc cei 5% ?
O sa iti faca o factura storno pe sumele platite in avans si iti va face o factura finala cu TVA 5% (daca le dai declaratia aia), insa diferenta de 14% o vor introduce la valoare apartament (adica nu o vei primi niciodata).....mie personal nu mi se pare legal, insa din cate se pare legea le da dreptate lor. Singura modalitate este sa ii actionezi in instanta.
PS: ma aflu in situiatia ta si eu si probabil am cumparat de la acelasi constructor din Floresti!