alessyo49 a scris:
Am si eu o intrebare....ati vazut cumva vreun antecontract incheiat intre o persoana juridica (constructor) si o persoana fizica in care sa se defalcheze separat TVA-ul (adica, pretul este de xxx euro din care xxx euro reprezinta tva-ul)?....eu stiam ca doar intre 2 persoane juridice se aplica formularea cu valoarea TVA-ului specificata separat.....or daca este asa ce peroana fizica mai poate beneficia de TVA-ul redus?.....deoarece se pare ca legea a foat data pentru a se ajuta persoanele fizice, nicidecum constructorul.
Modul de intocmire al contractelor este foarte variat, este posibila orice clauza, orice referire la pret, deci posibil sa fie si astfel de contracte.
Legea a fost data intradevar pentru a se reduce pretul si a putea PF sa achizitioneze locuinte, dar nu specifica clar ce se intimpla cu antecontractele incheiate anterior ei si nici nu face referiri la toate situatile existente.
Atentie mare la ce contracte veti semna de acum inainte. Pentru a nu ajuta constructorul nu dati acele declaratii in cazul contractelor deja incheiate care nu avantajeaza cumparatorul.
Tineti cont ca aceasta lege se va abroga cindva iar tva-ul poate chiar creste.