t.simona a scris:
Am sustinut si in postarile de mai sus, numai cu acordul partilor se pot aduce modificari contractelor. Daca sunt de acord vinzatorii, bineinteles ca puteti cere orice in schimbul acelei declaratii. Pt aceasta trebuie semnate acte aditionale la contracte pt a fi siguri ca se tin de cuvint.
Este adevarat ca se pot aduce modificari contractelor doar cu acordul partilor. Prin urmare marirea valorii apartamentului cu 14% (diferenta de TVA) nu trebuie sa se faca tot cu acordul partilor? Dv. sustineti ca pentru ca un cumparator sa-si recupereze diferenta de TVA e nevoie de semnarea unor acte aditionale, atunci daca vanzatorul "fura" diferenta de TVA nu ar fi logic si normal sa se semneze deasemenea acte aditionale de catre ambele parti? Aici e problema...de ex. in cazul meu la semnarea CVC in forma autentica am fost 60 de persoane odata la notar, iar printre actele ce ni le-au dat la semnat a fost si acea declaratie (practic am fost obligati sa semnam acea declaratie). Aveti impresia ca daca vanzatorul venea cu un act aditional in care sa se specifice ca datorita modificarii valorii TVA-ului, el isi insuseste diferenta de TVA, i-ar mai fi semnat cineva acea declaratie sau acel act aditional? Chiar nu se vede de la o posta ca asta suna a viciu sau inselaciune?
Tot dv. mai sustineti ca daca pretul este specificat ca fiind "cu TVA incluns si ferm si nu poate fi modificat" atunci nu putem face nici o modificare....or prin modificarea de catre vanzator a TVA-ului de la 19% la 5% nu inseamna ca s-a adus o modificare acelui "pret ferm"?
Daca ar fi adevarat ceea ce sustineti ar insemna ca nici vanzatorul nu ar fi avut voie sa modifice acel TVA, datorita faptului ca in antecontracte scria ca "pretul nu poate fi modificat" iar in acest caz trebuia aplicat TVA-ul de 19% la semnarea CVC.