marry_danu a scris:
Eu de exemplu lucrez intr-o instituţie publică care are aproximativ 900 de dosare pe an si din acestea, în 90% din cazuri societatea are calitatea de reclamant, deci este obligata sa participe la acele sedinte înainte de a promova acţiunea în instanţă
Mediatorsm a scris:
Catre marry danu
ca sa chem cealalta parte din cele 900 de litigii, va trebui sa faceti cu mediatorul sau echipa de mediatori contract de premediere prin care acesta sau acestia sa invite celelalte parti la informare si apoi in mediere
institutiile publice dispun de plafoane de cheltuieli care permit sa faceti asta... trebuie sa gasiti mediatorul
Ohoohoo. Am ajuns unde (nu) trebuia! Miscarea banilor publici in ANUMITE buzunare.
Pentru aceeasi "utilizare
judicioasa a fondurilor publice":
1. Institutiile publice
vor plati mediatori (scopul infromarii fiind acela de a convinge partile sa recurga la mediere)
...si in paralel ...
2. Institutiile publice "
nu pot achizitiona servicii juridice de consultanta, de asistenta si/sau de reprezentare" (articolul 1 din OUG 26/2012)
Restrangem exercitiul
dreptului la aparare consacrat de Constitutie ..."in baza la pretextu' ca"??? (replica din filmul Filantropica).
Lamuriti-ma si pe mine! Pana nu ma calca fiscul, garda, Curtea ...ca sa-mi explice ca poate n-ar trebui sa am atatea intrebari. (si cine stie, poate chiar ar mai benefic pentru mine sa raman in acel tip de anestezie intelectuala pe care il sugereaza parul meu blond)
Daar...
Exista deja o institutie publica nevoita sa dea cu subsemnatul pe la imparatie pentru ca a indraznit sa ma plateasca pe mine cu 500 lei pentru redactarea unui recurs.
Si iata cum exercitiul libertatilor devine obiect de preocupare cand simti ca nu le mai ai!