avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Codul de procedurã civilã versus Legea medierii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Codul de procedurã civilã versus Legea medierii

declaratia pe proprie raspundere, AUTENTICA SI ANTERIOARA, a partii care doreste sa inceapa un proces cum ca s-a informat despre mediere este suficienta pentru a preintampina o eventuala 'inadmisibilitate'?

sau e ca in cazul recursului pe noul cod de procedura ..trebuie obligatoriu semnat si stampilat de de avocat/la spezta de mediator
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
ContSters267790, utilizator
OUG 26/2012 se poate schimba pana maine, in definitiv sunt multi cu interes in sfera puterii.
Si ce conteaza o OUG cand acum, orice OUG bate o lege organica, vezi Codul Fiscal, OUG aprobat ieri si cu aplicabilitate 1 februarie 2013 !

Si apropo de exceptiile invocate in fata judecatorului in suita de procese: pana a ajunge la invocarea exceptiilor, paratul trebuie sa se prezinte la "avantajele medierii"...
procedura de informare este gratuita in schimb cea de invitatie si medierea efectiva nu sunt gratuite.... daca doriti sa utilizati procedura de informare dar n-aveti nci o intentie sa intrati in mediere sau nu sunteti de bune credinta puteti sa va luati gandul de la certificatul de informare.... nu faceti confuzie intre informarea facuta de medietor si un birou de informare cu publicul, pentru ca nu suntem asta.Foarte interesant ca atunci cand vine vorba de a plati un mediator, institutiiile publice nu au fonduri pentru asa ceva ... mi s-a spus de multe ori ca nu sunt prevazuti in buget bani pentru mediere.... ok si atunci vin si intreb dar de unde sunt prevazuti bani pentru a acoperi cheltuielile de judecata si toate spezele atunci cand se pierd procesele ? Am primit si raspunsul ca pentru asta sunt fonduri speciale... deci exista doar ca nu se doreste.... si in general instittutiile publice nu doresc sa cheltuie pentru a stinge un litigiu si de multe ori au cate o armata de juristi care se calca pe picioare... pe bani publici.... deci aici n-avem nici o problema... cand se dau prime si sporuri fanteziste, gen spor de revenire din concediu !!!??? iarasi n-aveti o problema cu banii publici... asa ca va rog.....nSi daca aveti 900 -1000 de litigii inseamna ca aveti o mare problema ... cine e responsabil de aceste litigii si cine raspunde inclusiv financiar de faptul ca in loc sa faceti in asa fel sa nu le aveti, ba inca va laudati cu ele... bineinteles ca nu raspunde nimeni si ce bine pot trai unii de pe urma lor, irosind cu larghete banii publici, nu-i asa ?




Interventie moderator

Am sters partea din mesaj care imi era adresata. Va rog sa nu va mai incepeti mesajele "catre romascanu" pentru ca acesta nu este un loc in care sa va rafuiti cu mine, ci un forum in care raspundem problemelor utilizatorilor.
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2013
romascanu, moderator
Mediatorsm a scris:

daca doriti sa utilizati procedura de informare dar n-aveti nci o intentie sa intrati in mediere sau nu sunteti de bune credinta puteti sa va luati gandul de la certificatul de informare....

:D

Eu cred că ar trebui să vă gândiți înainte de a mai posta ceva... Vă cam dați de gol... ;)

Ceea ce spuneți este lipsit de orice logică (vorbesc de logica care se deduce din textul de lege)... dacă nu chiar aberant... :)

Păi dacă eu vin la D-voastră pentru o ședință de informare - gratuită - de unde știți că am sau nu am intenția să „intru în mediere”???

Eu când vin la informare, în mod normal nu știu dacă voi intra sau nu în mediere... că doar de asta vin să mă informez...
Cum verificați D-voastră ce intenție am eu în legătură cu medierea și cum stabiliți buna mea credință, înainte să-mi faceți informare (care este gratuită)? Cine vă dă dreptul acesta?
Adică dacă sunt obligat să mă informez (gratuit), D-voastră considerați că sunt obligat și să închei un contract de mediere (contracost)???

Din câte înțeleg, scopul D-voastră este unul pur comercial, adică urmăriți doar un câștig și - ceea ce este cel mai grav - condiționați eliberarea certificatului de informare privind medierea de încheierea unui contract de mediere.

Este cel puțin imoral ceea ce vreți să faceți, dar și nelegal.
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2013
Patrick_, utilizator
Patrick,


am precizat ca in situatia in care in informare constat lipsa de buna credinta.... mare atentie... biroul meu nu este birou de informatii cu publicul....confuzia e la d-voastra nu la noi....informarea are un anumit specific in care si eu ca mediator aflu date despre problema si intentia reala a d-voastra.... si bineinteles ca am si un interes comercial, fiindca biroul de mediator e afacerea mea proprie... timpul meu e la fel de important ca al oricui..... si nu e nici un secret.... mediatorul printre altele trebuie sa determine si intentia reala a partilor.... daca veniti la mine doar ca sa faceti cum ati facut cu concilierea, care a devenit doar o procedura fara efect tocmai datorita faptului ca nu a fost luata in serios, va trebui sa va mai ganditi o data.... obligatia de a participa la informare este a partilor... eu nu sunt obligat sa emit vreun certificat daca nu sunt convins de intentia onesta partilor de a-si solutiona amiabil litigiul....ci doar pentru asi continua litigiul in instanta.... imi pare rau dar v-ati facut socotelile gresit.... si pe langa asta am dreptul prin lege sa selectez cauzele care le iau in mediere... si in informare....de asemenea la mine in birou eu sunt cel stabilesc regulile de desfasurare a discutiilor indiferent in ce faza sunt... asa ca .... mutt succes in informare :D
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2013
Ioan Viorel Danciu, Mediator
În ceea ce privește medierea nu-mi fac nici un fel de „socoteli”... ;)

E cabinetul D-voastră, dar nu faceți ce vreți, ci vă supuneți legii. Pt că nu sunteți „patron”.
Nici chiar „patronii” nu pot să-și rezerve dreptul de a-și selecta clientela pt că riscă să fie acuzați de discriminare (vezi jurisprudența CJUE).
Nici avocații, nici notarii nici medicii sau arhitecții nu fac „ce vor” pentru că e cabinetul lor. Să nu vorbim copilării.

Deci în ceea ce privește procedura informării sunteți, conform legii, „birou de informații cu publicul”.

Iar în ceea ce spuneți legat de ce aflați D-voastră în timpul procesului de informare despre intențiile mele... cred că e (din nou) o copilărie.
Eu vin la informare, mă informați, îmi iau certificatul, plec fără să spun nimic, și mă mai gândesc vreo 2 - 3 zile și abia după asta mă hotărăsc dacă mă duc în instanță sau vin la mediere. Ce o să faceți dacă nu vin? Sau dacă mă duc la alt mediator?
Nu au nici un fel de importanță intențiile mele sau „ne”intențiile mele pe durata informării.

Informarea pe care mi-o faceți nu mă obligă la absolut nimic. Este de fapt o „ofertă” pe care sunteți obligat să mi-o faceți gratuit conform legii.

Până la urmă aceste certificate vor fi niște formulare care se vor ridica de la birourile de mediatori, iar pentru a putea scoate un ban din această activitate, mediatorii vor taxa copia xerox a „formularului” de vreo 10 ori mai mult decât e o copie xerox la orice birou de copiere... și cu asta... se cam termină „informarea”. Va fi doar o „hârtie” în plus de care are nevoie omul pt a merge la instanță.

Cei care sunt cu adevărat interesați de mediere vor veni la mediator fără nici o „informare” obligatorie iar ceilalți vor veni și vor „cumpăra” formularul respectiv, făcut la copiator și completat cu datele solicitantului. :)

Alte discuții în legătură

De la data de 1 august informarea asupra avantajelor medierii devine obligatorie Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator În vederea înţelegerii cu claritate de către justiţiabili a aspectelot ce privesc procedura de informare, respectiv momentul în care trebuie să ... (vezi toată discuția)
Incheiere proces-verbal privind avantajele medierii cristina69 cristina69 Buna Ziua. Va rog sa imi spuneti daca reclamantul invita paratul la informarea privind avantajele medierii in baza art.2 alin.1 ind.3 din legea 192/2006, ... (vezi toată discuția)
Certificat de informare de depus la instanta popescumierleanu popescumierleanu Buna dimineata. Cat costa un certificat de informare obligatoriu pentru dosarul depus deja in instanta privind litigiul unei succesiuni. Sigur partile nu se ... (vezi toată discuția)