avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania

Un parlamentar a facut public, la televiziune, intentia de a desfiinta asociatiile de proprietari din toata tara.
Este o initiativa legislativa care a anuntat-o de curand. Nu stiu daca e un lucru bun sau rau. O sa ne gospodareasca primaria, sau firme specializate care vor obtine contractele de administrare de la primarii, licitatii ca la traseele de maxi-taxi!? Ce parere aveti ? Poate ajutam si noi cu ceva sa fie mai bine pentru toti proprietarii.
as propune..nu o condica de reclamatii,ci o modalitate sa dezbatem fiecare art din lege,sa l intelegem,si sa incercam sa aplicam ceia ce spune legea.Numai ca asta va face ca multi conducatori sa si dea demisia,fiind mai greu sa abuzezede functie atunci cand cei multi ar cunoaste drepturile lor
proprietaru a scris:

as propune..nu o condica de reclamatii,ci o modalitate sa dezbatem fiecare art din lege,sa l intelegem,si sa incercam sa aplicam ceia ce spune legea.Numai ca asta va face ca multi conducatori sa si dea demisia,fiind mai greu sa abuzezede functie atunci cand cei multi ar cunoaste drepturile lor

Pai sa-si dea demisia, oricum fac mai mult rau decat bine.
La ce ar ajuta, in sensul schimbarii legii , aceste discutii aici care sigur vor deveni interminabile?
Bravos! Ati pus punctul pe "i" domnule @proprietaru, mai ales in partea a doua a frazei !! Da, tare as vrea sa vad pe acei "conducatori ????!!!" despre care vorbiti dvs. sa-si de-a demisia, numai pentru ca, in sfarsit, participand la aceasta dezbatere (publica), vor intelege si ei ca nu sunt agreati de mase, ca nu sunt iubiti, pentru ca " i-am prins cu mata in sac", etc. - asa cum v-ati mai exprimat pe forum - si ca niste bravi cetateni ce sunt ei acesti conducatori, sa-i vedem cum stau la coada pentru asi da demisia de onoare! Hai da de... Probabil ca sunteti o fire prea optimista. Recunosc ca si eu sunt optimist, dar asa ceva nu cred in ruptul capului. Poate peste 50-60 de ani, cand copiii, copiilor nostri vor ajunge presedinti sau administratori... sau poate atunci nu vor mai fi asociatii - nota bene!
Eu v-as propune sa inchidem acest topic care nu are nici-o noima. Asociatiile, asa cum sunt ele acum nu au cum sa dispara pentru ca, in ultima instanta autoritatile statului nu au nici-un interes sa o faca, mai mult, nu au dreptul sa o faca. Nu vreau sa intind pelteaua prea tare, au facut-o altii inaintea mea si bine au facut si spus, insa observ multa inversunare din partea altor participanti la forum care vin cu idei din ce in ce mai trasnite si vom ajunge in final la vorba lui nenea Iancu referitoare la schimbare...
Ieri am participat la un seminar pe tema reabilitarii termice - ultima moda in materie de discutii si teme ale AG-urilor din acest sezon al asociatiilor de proprietari, seminar organizat sub patronajul Ligii Habitat (www.habitaturban.ro), presedinte dl. Mihai Mereuta. Ei bine, referitor la L 230, la nou aparuta Ordonanta de urgenta nr. 18 din 14.03.2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte - desi au fost puse in dezbatere publica, unde fiecare a putut sa-si spuna parerea in legatura problematica pusa in discutie - si ma refer nu la fiecare cetatean care sta la bloc, ci la organizatii care reprezinta mii de cetateni locuitori la bloc, ei bine, aproape ca opiniile acestora au valorat un mare zero barat. Fratilor, nu va mai faceti iluzii desarte privind aceste "dezbateri publice" ! Ramane cum am stabilit, ce mai... Unde veti gasi dezbaterea publica despre normele de aplicare a OUG nr. 18/2009, stie cineva? Eu am cautat si nu am gasit-o, poate cineva a avut rabdare mai multa si ne spune aici pe forum. Oricum, constat si-i dau dreptate unui user carespunea ca actiunea a inceput prost si se v-a termina tot prost, daca nu ffff prost!
Noi aici discutam, cred ca mai sunt sute de astfel de forum-uri de discutii si ce-i cu asta? Ca buni romani, cunoasteti vorba:"ursul trece, caiinii latra..." da, ne consolam aici unii pre altii si ne zicem, uite dom'le ce rau e la altii !!
Domnule @adriantot, mi se pare ca dumneata ai deschis acest topic, daca citesti aceste randuri, vezi poate reusesti sa-l inchizii, cu parerea de rau ca nu am rezolvat nimic...
Cu stima, Adam Grecu.
i eu as vrea sa se inchida, as incheia astfel(indiferent cine, ce intelege):

Este o mare tristeţe pentru noi să fim parte a decesului unui foarte drag prieten care se numea ... BUNUL SIMŢ.

ªi, aşa cum o ştiţi cu siguranţă, moartea BUNULUI SIMŢ a fost precedată de decesul:
- părinţilor săi: ADEVÃRUL şi ÎNCREDEREA
- a soţiei sale DISCREŢIA
- a fiicei sale RESPONSABILITATEA şi a fiului său RAŢIONAMENTUL.

El a lăsat în întregime locul celor trei fraţi vitregi pe numele lor:
- Îmi cunosc drepturile.
- Este vina celuilalt.
- Sunt victima societăţii.

marius cioca a scris:

i eu as vrea sa se inchida, as incheia astfel(indiferent cine, ce intelege):

Este o mare tristeţe pentru noi să fim parte a decesului unui foarte drag prieten care se numea ... BUNUL SIMŢ.

ªi, aşa cum o ştiţi cu siguranţă, moartea BUNULUI SIMŢ a fost precedată de decesul:
- părinţilor săi: ADEVÃRUL şi ÎNCREDEREA
- a soţiei sale DISCREŢIA
- a fiicei sale RESPONSABILITATEA şi a fiului său RAŢIONAMENTUL.

El a lăsat în întregime locul celor trei fraţi vitregi pe numele lor:
- Îmi cunosc drepturile.
- Este vina celuilalt.
- Sunt victima societăţii.

AMIN!

=D>

Alte discuții în legătură

Asociatie restanta qubeec44 qubeec44 Buna ziua! ce se poate face in calitate de proprietari de imobile avand in vedere urmatoarea situatie: -administratorul a decedat,am platit facturile catre ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea asociatiei de locatari 2014Elena 2014Elena Va rog sa ma ajutati cu informatii legale .Suntem in situatia de desfiintare a asociatiei de locatari care cuprinde mai multe blocuri pentru ca ... (vezi toată discuția)
Administratorul a furat banii blocului ! jeanluk jeanluk :Obuna ziua Acum trei ani s-a descoperit ca administratora blocului unde locuiec a furat banii (aproximativ 600milioane) . S-a facut plangere la politie in ... (vezi toată discuția)