avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania

Un parlamentar a facut public, la televiziune, intentia de a desfiinta asociatiile de proprietari din toata tara.
Este o initiativa legislativa care a anuntat-o de curand. Nu stiu daca e un lucru bun sau rau. O sa ne gospodareasca primaria, sau firme specializate care vor obtine contractele de administrare de la primarii, licitatii ca la traseele de maxi-taxi!? Ce parere aveti ? Poate ajutam si noi cu ceva sa fie mai bine pentru toti proprietarii.
Multumesc pt detalii. Eu m- am referit la situatia in care se reziliaza contractul(sau situatia post- contract) din motive pe care de fapt nu prea vad cum le vor gasi cei care vor sa- l rezilieze.
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2009
marius cioca, utilizator
Da, aveti dreptate si am inteles.
Dreptul de proprietate este garantat prin Constitutie.
NIMENI NICIODATA nu-mi poate impune mie, asociatie de PROPRIETARI, modul in care imi administrez PROPRIETATEA.
Daca vreau, apelez la o firma. Daca vreau, stiu si am calificarea necesara, imi administrez singur PROPRIETATEA.
Dle Sebastian:
MARGINEA LIBERTATII NOASTRE ESTE MARGINEA LIBERTATII CELUILAT!
Asa- i si cu proprietatea
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2009
marius cioca, utilizator
Dle Sebastian, chiar daca dreptul de proprietate este garantat prin COnstitutitie, asta nu inseamna ca obligatii relative la ea nu pot fi prevazute prin lege (si sunt numeroase cazuri).

Mai mult ca atat, asociatia de proprietari nu este proprietara pe nimic! Aici cred ca faceti o confuzie. Proprietatile apartin fiecarui proprietar in parte, deci legatura facuta de dvs nu este tocmai relevanta.

Alte discuții în legătură

Asociatie restanta qubeec44 qubeec44 Buna ziua! ce se poate face in calitate de proprietari de imobile avand in vedere urmatoarea situatie: -administratorul a decedat,am platit facturile catre ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea asociatiei de locatari 2014Elena 2014Elena Va rog sa ma ajutati cu informatii legale .Suntem in situatia de desfiintare a asociatiei de locatari care cuprinde mai multe blocuri pentru ca ... (vezi toată discuția)
Administratorul a furat banii blocului ! jeanluk jeanluk :Obuna ziua Acum trei ani s-a descoperit ca administratora blocului unde locuiec a furat banii (aproximativ 600milioane) . S-a facut plangere la politie in ... (vezi toată discuția)