avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania

Un parlamentar a facut public, la televiziune, intentia de a desfiinta asociatiile de proprietari din toata tara.
Este o initiativa legislativa care a anuntat-o de curand. Nu stiu daca e un lucru bun sau rau. O sa ne gospodareasca primaria, sau firme specializate care vor obtine contractele de administrare de la primarii, licitatii ca la traseele de maxi-taxi!? Ce parere aveti ? Poate ajutam si noi cu ceva sa fie mai bine pentru toti proprietarii.
In curand, in alta parte! Exista o noua "sarja" de administratori, care au invatat TOCMAI pt ca au fost furati, fara posibilitatea de a se apara, care au inceput sa lucreze pentru a-i matura pe cei cu atitudini dictatoriale. Deschidem un subiect nou? "Presedintele" (asociatiei)
Buna ziua domnule Adam Grecu si m-am bucurat cand am citit c-ati participat la un seminar cu tema reabilitarii termice a blocurilor, deoarece am putea ajuta pe Alex68 "reabilitarea termica fara acordul asociatiei" cu niste informatii si materiale, mai ales anexele la norme, pe care cred ca le-ati primit la seminar. La aceste intalniri participantii primesc informatii si material tematic, unele chiar de ultima ora.
Referitor la dezbatere publica, in vara lui 2008 a fost pe site-ul MIRA proiectele pentru modificarea L.230 : cu legea locuintei, legea chiriasilor, legea coproprietatii in blocuri la care a avut acces orcine dorea sa intervina cu o propunere sau modificare, dupa care au intrat in parlament la votare, (sunt pe drum, doar stim ce ocupatii am fost in toamna, in primavara asta si vom fi in vara) a urmat agitatia cu desfiintarea AP. Sigur, cand va apare legea privind statutul coproprietatii asupra imobilelor, iar ne vom panica. Vor fi solutii si pentru cei care nu fac fata crizei.
Hai sa fim optimisti, fiind multi poate vom reusii sa schimbam mentalitatea sau interesele unora.
Cu respect.
imi pare rau ca pe acest forum se intelege..am vrut sa spun gresit....diferit in functie de care parte a problemei se afla fiecare.Intradevar ,aici nu putem schimba legea..dar putem invata din experienta celorlalti,din greselile si castigurile celor ce au fost implicati in aceste probleme.Dar atata timp cat consideram ca ,furtul din banii nostri..sunt mici scapari,atunci cand descoperim,cand faptul ca vrei sa apelezi la organele in drept,este considerata razbunare,cand singura rezolvare a primariei este de a ti trimite citate din lege,cum se mai intampla si pe aici,nu vom avea nici un rezultat.Din contra ,de multe ori s a ajuns sa ne jignim intre noi,in loc sa ne lamurim in aceasta problema a asociatiilor de proprietari.Sa mergem la culcare,sperand ca somnul...ratiunii...nu va naste monstri
cu stima acelasi napastuit al primariei
Proprietaru! suntem doi! si mai sunt! Cum vorbim? Mai sunt cativa...eu am bombe!...de presa!
Ii felicit pe toti cei care nu au probleme in asociatie, nici cu legea 230, nici cu membrii asociatiei, nici cu administratorii si nici cu institutiile statului. Nu stiu daca acestia sunt majoritari sau minoritari. Intrebarea este, cu noi, ceilalti, care ne-am lovit si ne lovim in continuare, de administratori incorecti care nu vor sa respecte legea, de comitete si presedinti care considera ca "ei fac legea in asociatii", de proprietari indiferenti la problemele care le apartin, de institutii care te trimit la plimbare cu zambetul pe buze, de o justitie care efectiv nu stie sa solutioneze cauzele privind aplicarea legii 230, de guvernanti care ne "aburesc" cu experimente care mai de care mai "rasunatoare" gen "repartitoare de costuri" sau "reabilitare"termica" dar care nu pot fi puse in aplicare dintr-o multitudine de cauze, cu noi, obligati sa traim in conditii de stres zilnic, cu noi, cum ramane? :help:

Alte discuții în legătură

Asociatie restanta qubeec44 qubeec44 Buna ziua! ce se poate face in calitate de proprietari de imobile avand in vedere urmatoarea situatie: -administratorul a decedat,am platit facturile catre ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea asociatiei de locatari 2014Elena 2014Elena Va rog sa ma ajutati cu informatii legale .Suntem in situatia de desfiintare a asociatiei de locatari care cuprinde mai multe blocuri pentru ca ... (vezi toată discuția)
Administratorul a furat banii blocului ! jeanluk jeanluk :Obuna ziua Acum trei ani s-a descoperit ca administratora blocului unde locuiec a furat banii (aproximativ 600milioane) . S-a facut plangere la politie in ... (vezi toată discuția)