avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Desfiintarea asociatiilor de proprietari din Romania

Un parlamentar a facut public, la televiziune, intentia de a desfiinta asociatiile de proprietari din toata tara.
Este o initiativa legislativa care a anuntat-o de curand. Nu stiu daca e un lucru bun sau rau. O sa ne gospodareasca primaria, sau firme specializate care vor obtine contractele de administrare de la primarii, licitatii ca la traseele de maxi-taxi!? Ce parere aveti ? Poate ajutam si noi cu ceva sa fie mai bine pentru toti proprietarii.
Vezi? Si aceasta incercare a noastra de a ne pune toti la un loc, e grea. Ne chinuim de cat timp sa ne adunam?
Toata stima pentru ce a scris proprietaru, ca si pentru doamnele dinaintea mea.
O mica revulutie, vorba Mitei Baston?
Vorbind serios, cum procedam?
Care are singe de sef ca sa faca o mica organizare aici?
nu aici ar trebui sa ne organizam..aici doar putem afla multe ..de la ceilalti.Totul depinde de primarie..daca si face datoria totul va fi mai bine.pt ca politia te trimite la ...primarie,chiar daca sunt probleme specifice lor.protectia consumatrului te trimite la ...primarie..si tot asa. "bugetarii "de acoloincalca legea mai dihai ca hotii si talharii..vb din experienta...NU ti trebuie sange de sef..ci sa cunosti f bine legislatia,caci de vb se poate prin mes privat(klik pe nume,apoi pe chat..
Dar,este greu sa lupti cu cei incorecti..sunt de mult ..organizati..se invata unul pe altul...apoi chiar si noi suntem corupti..pt un mc trecut mai putin..renuntam la principii.. si inca o data ...dar putem incerca ...
Este in lucru o adresa, sunt in discutii despre denumire...in curand vesti! Am material, stiu cine va veni, de aici si dinafara!
Putina rabdare, construim! va fi ff frumos si fara copy/paste dintr-o lege...
As dori sa stiu daca a existat o situatie anterioara in care mai multi proprietari din asociatie au solicitat rezilierea contractului cu firma de repartitoare .In cazul nostru,contractul(incheiat acum 4 ani) este o,, enigma,, de anul trecut am solicitat o copie presedintei si imi invoca diverse scuze si acest fapt intareste convingerea mai multora din bloc ca sunt nereguli la calcule-costuri.
@dana ionescu,
Doamna, in principiu orice contract din lumea aceasta are si niste clauze privind rezilierea, insa intai trebuie sa aveti acel contract. Nu am inteles niciodata acele conduceri ale asociatiilor de proprietari care au prin lege stipulat faptul ca, la cerere proprietarul are acces la toate documentele asociatiei.
Mai mult, asociatia munceste de 100 de ori mai mult in cazul repartizarii costurilor prin repartitoare de costuri, decat repartizarea clasica. Insa "trend-ul" acum este repartizarea costurilor prin repartitoare de costuri, ne place sau nu ne place. Nu suntem nici nemti, nici alta natie de pe fata pamantului sa ne reglam in casa un confort termic normal. Din cauza saraciei la noi in asociatie avem proprietari care consuma energie termica de 30-40 lei/luna, iar altii, cu batrani sau copii mici consuma de 480-520 lei/luna- la nivelul lunii februarie 2009. Asata au inteles proprietarii nostri, sa stea zgribulit in casa, sa il afecteze si pe vecinul de sus-jos, stanga-dreapta!
Consider ca aveti dreptate sa intrati in posesia acelui contract, pentru ca acolo sunt prevazute multe clauze privind acele procente care se scad proprietarilor de la parter si ultimul nivel, precum si cele situate la nord, apoi cred ca ve-ti mai gasi si procentele de cota fixa ce se repartizeaza proprietarilor functie de cota parte indiviza de proprietate, etc.
Este posibil ca acel contract sa fie intins pe durata a 5 ani, asa ca acum este momentul sa-l mai revizuiti!
Cu stima,
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2009
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociatie restanta qubeec44 qubeec44 Buna ziua! ce se poate face in calitate de proprietari de imobile avand in vedere urmatoarea situatie: -administratorul a decedat,am platit facturile catre ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea asociatiei de locatari 2014Elena 2014Elena Va rog sa ma ajutati cu informatii legale .Suntem in situatia de desfiintare a asociatiei de locatari care cuprinde mai multe blocuri pentru ca ... (vezi toată discuția)
Administratorul a furat banii blocului ! jeanluk jeanluk :Obuna ziua Acum trei ani s-a descoperit ca administratora blocului unde locuiec a furat banii (aproximativ 600milioane) . S-a facut plangere la politie in ... (vezi toată discuția)