avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedii de odihna neefectuate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedii de odihna neefectuate

Un salariat, angajat in perioada 01.03.2007- 01.07.2013, program 2 ore/zi, 800 lei/luna brut, 601 lei/luna net, concedii de odihna neefectuate, poate cere plata acestora (a concediilor)? Pe ce perioda? In ce cuantum?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:20, 30 Aprilie 2014
caut o solutie favorabila la o cerere similara asteia (pentru concedii neefectuate cu mult timp in urma, mai mult de ultimii 5 ani consecutivi):

Prin acțiunea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța sub nr-, la 03.11.2008, reclamantul a chemat în judecată pe pârâta - B, ca prin hotărârea ce se va pronunța să se dispună obligarea pârâtei la plata drepturilor restante reprezentând contravaloarea concediilor de odihnă pentru perioada 1999-2008.
[ link extern ]

ca inteleg ca nu s-a mai judecat in recurs si perioada 1999-31.12.2003, fiind tardiv formulat recursul.

În motivarea recursului său, recurentul reclamant a arătat că în mod greșit s-a admis excepția prescripției dreptului la acțiune, solicitând modificarea sentinței recurate în sensul admiterii acțiunii și pentru perioada 1999 - 31.12.2003.

Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2013
ContSters257414, utilizator
Jurisprudenta nu constituie izvor de drept , astfel incat chiar daca ar exista o astfel de solutie instanta la care va judecati nu are obligatia de a tine cont de aceasta.

De altfel , chiar legea prevede termenul de prescriptie al dreptului la actiune si nu cred ca o instanta va accepta sa acorde ceva peste limita prevazuta de lege.
freeelis a scris:

Jurisprudenta nu constituie izvor de drept , astfel incat chiar daca ar exista o astfel de solutie instanta la care va judecati nu are obligatia de a tine cont de aceasta.

o astfel de solutie mi-ar fi utila mie acum, in faza inca amiabila cu angajatorul, in munca de convingere. mi s-au platit de bunavoie 2013, 2012, 2011, 2010 si pauza... s-a blocat angajatorul.

au ramas 2009, 2008, 2007, primele de concediu 2010, 2011 (conf. contract colectiv ramura comert).

datoriile sunt datorii. chiar daca, se pare, nu-l mai pot obliga (prin instanta) pentru anii 2008, 2007.

poate reusesc, totusi, sa-l conving sa plateasca de bunavoie toata datoria. ma ajuta, cred, o astfel de solutie (daca exista).

Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2013
O astfel de solutie amiabila nu exista cuprinsa intr-o hotarare judecatoareasca.
eu vreau sa-l conving cu ea, cu o astfel de hotarare, ca e posibil (exista o posibilitate) ca si pentru c.o. 2007, 2008 sa fie obligat de catre instanta sa le plateasca (pentru ca si ce a platit pana acum, chiar daca "amiabil", a platit pentru ca stia ca poate fi obligat de instanta sa plateasca).

pare ca merge pe ideea, angajatorul, ca banii aferenti c.o. 2007, 2008, 2009(?) nu se mai pot recupera, cu certitudine, prin instanta de catre angajat (fost).
ca altfel, daca n-ar avea certitudine, i-ar plati, tot "amiabil".

nota: intelegerea initiala (verbala) a fost, in urma cererii de plata a c.o. 2007-2013 in suma totala de... , ca o va plati integral, in 4-5 transe in 60 zile. s-a oprit, insa, cu platile cum am spus.

Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2013

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat elam elam Buna ziua! As dori si eu o lamurire daca se poate: un salariat are concediul de odihna pe anul 2008, respectiv o restanta de 8 zile si pe 2009, respectiv 21 ... (vezi toată discuția)
Plata in bani a concediului de odihna neefectuat magda2004 magda2004 buna ziua! Lucrez intr-o institutie publica iar in anul 2011 nu am efectuat concediul de odihna, intrebarea este daca pot sa solicit sa-mi fie platit acest ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Daca un angajat solicita desfacerea CIM de comun acord la data prezenta dar nu a efectuat concediului de odihna la nivelul anului 2008, acesta ... (vezi toată discuția)