Nu cred ca veti gasi asa ceva, mai ales intr-o hotarare judecatoareasa - plata unor dreptur pentru care dreptul la actiune este prescris.
Este , totusi, posibil asa ceva doar intr-o hotarare judecatoareasca care sa consfinteasca invoiala partlor.
1. iulie 2013, fostul angajat face cerere (scrisa) de plata c.o. 2007-2013, prime concediu 2010,2011, suma de...
2. dupa cerere, intervine intelegere (verbala) cu angajatorul de plata de bunavoie; angajatorul cere timp pentru studiul arhivei 2007-2008... (care e, undeva, "in pod")
3. angajatorul plateste de bunavoie, in 3 transe, iulie - august 2013, parte din suma; ramas restanta din suma initiala din cerere, 2009, 2008, 2007, primele de concediu 2010, 2011; comunica verbal ca n-a ajuns, inca, si "in pod";
4. septembrie (inceput), platile sunt intarziate fatza de intelegere. angajatorul nu mai raspunde la telefon;
5. septembrie, dupa imposibilitatea contactarii angajatorului, fostul angajat face notificare (scrisa) de plata a sumei restante in suma de ... (suma din cererea initiala (din iulie), minus platile efectuate), pana in data de... , altfel ITM, instanta de judecata;
6. angajatorul raspunde repede, ieri (in scris), dupa notificare. continut integral al raspunsului: "Referitor la notificare dvs, va comunicam ca societatea noastra nu se supune decat unei decizii a instantei definitiva si irevocabila.":slap:
ce e de facut?
poate fi ITM-ul o solutie?
ITM-ul , in opinia mea, nu este o solutie viabila pentru situatia dvs.
Nicio instanta , oricat am cauta si posta spete, nu cred ca va va da castig de cauza atatat timp cat a intervenit prescriptia pentru 2007/2008.
Codul Muncii prevede ca, angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
Nu reiese din textul de lege ca un angajator este obligat sa acorde CO pentru o perioada mai mare de 1 an din urma.