avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatia de organe - o facem sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatia de organe - o facem sau nu?

Buna seara,

As vrea sa va intreb daca cumva ati luat vreodata in considerare ideea donarii de organe pentru ipoteza in care patiti ceva si nu mai puteti fi salvati. Stiu ca sunt macabra, dar as vrea sa imi spuneti daca v-ati gandit totusi ca poate veti salva o alta viata in acest mod.

Daca raspunsul este afirmativ, v-as ruga sa imi spuneti si daca stiti sau ati fi interesat(a) de pocedura prin care acest lucru poate deveni posibil.

Multumesc!
Multumesc! :D Dincolo de aprecieri ma bucur ca in dicutie de-acum exista si cineva de "partea cealalta". M-ar interesa foarte mult si te-as ruga sa imi spui daca transplantul in sine ti-a schimbat optica asupra acestei probleme (eu presupun ca da), si daca in urma acestui incident (nu vreau sa intru in detalii care banuiesc ca sunt neplacute) tu sau cineva din familie v-ati gandit sa donati la randu-va organe, in ultimul ceas.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2009
ContSters20980, utilizator
optica ti-o schimba si un incident mai mic si nefericit. subiectul nu este neplacut, au trecut prea multi ani. donatorul a fost din familie, o sora, mai precis, deci, iti dai seama ca optica s-a schimbat radical.
cu siguranta 90 la suta din populatie nu stiu despre ce este vorba si nici nu vor sti pana nu v-a exista o campanie media in acest sens si fonduri alocate pentru acest program. in rest doar sperante din partea asta a baricadei.
Donarea de organe post-mortem in Romania de astazi este o utopie, cred ca sunteti foarte afectati de filmele americane de 2 lei in care sotia este salvata in ultimul moment printr-un sacrificiu al sotului sau cand exact pe patul de moarte cand nu mai e nici o speranta hop moare altcineva cu grupa de sange potrivita si compatibilitate 100%...sa fim seriosi. Intr-o Romanie in care o Ambulanta parcurge Bucurestiul in 2 ore, in care Guta e la loc de cinste, iar problema nr. 1 este cazul Becali, asemenea povesti nu-si au locul. Sa va dati acordul sa va fie prelevate organele dupa moarte si cel mai probabil vor ajunge pe piata neagra.
Succes
ZFCALIN a scris:
cu siguranta 90 la suta din populatie nu stiu despre ce este vorba si nici nu vor sti pana nu v-a exista o campanie media in acest sens si fonduri alocate pentru acest program.

Asa cred si eu, de aceea ma si interesa sa vad cat se cunoaste despre subiect si cat interes exista pentru a afla.

in rest doar sperante din partea asta a baricadei.

Sunt convinsa. Dar... eu, davideg, elenaerdei, Lumix, Brom (sper ca n-am uitat pe nimeni)... se aduna :)

@andreidinax:
Moartea cerebrala este o stare de durata, nu are legatura (decat cauzala) cu cat face ambulanta in oras si nici cu subiectele de interes in presa. Va respect opinia, dar va rog sa nu presupuneti ce ne-a influentat.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2009
ContSters20980, utilizator
Ii multumesc domnului ZFCALIN pentru ca,putin,ne ajuta sa ne imaginam cum poate fi de cealalta parte a "baricadei".
Cunoastem in ce lume traim,dar, pana la urma ,evolutia inseamna scepticism?
Liberul arbitru face parte din noi,am respect pentru toti cei care au scris,si ii inteleg.
S-a discutat despre acest subiect in toate felurile,eu am ales...putin umor.Dar discutiile m-au ajutat sa-mi inteleg propria optiune...tacita,ce-i drept.
Este un subiect extraordinar,dar balanta nu este inclinata asa cum pare,nu sunt opinii pro si contra-exista interes!:luck:

Alte discuții în legătură

Accesul familiei la fisa medicala a unui pacient in moarte cerebrala Paul878 Paul878 Familiei i-a fost solicitat consimtamantul pentru donarea organelor. Familia insa vrea o a doua opinie medicala inainte de a isi da consimatamantul pentru ... (vezi toată discuția)
Interpretarea termenilor unui contract ContSters57364 ContSters57364 Buna ziua, va rog ajutati-ma in interpretarea a doua fraze dintr-un contract facut de unchiul meu. Dupa traducerea termenilor cu ajutorul dictionarului, ... (vezi toată discuția)
Ucidere la cererea victimei alina_vi alina_vi noul cod penal incrimineaza uciderea la cererea victimei conf art. 188. intrebarea mea este daca aceasta infractiune se poate realiza si sub forma de ... (vezi toată discuția)