avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere pe motiv "necorespunzator profesional"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere pe motiv "necorespunzator profesional"

buna ziua,

sunt angajata a unei reprezentante auto pe postul de consultant vanzari de 2 ani si 4 luni...deoarece criza a afectat domenul acesta destul de rau si vanzarile au scazut drastic am fost anuntata ca voi fi data afara pe motiv ca nu corespund profesional....ajutati-me cu un sfat va rog..ce sa fac astfel incat sa ies cat de cat bine din situatie?

multumesc anticipat
mi-au zis ca imi mai dau o sansa sa-mi dau demisia...pentru ca au o multime de motive sa afirme ca nu-s corespunzatoare si au insirat: intarzieri repetate (pana acu n-au fost dar iata au aparut), tinuta necorespunzatoare (si insista ca mi s-a atras atentia in nenumarate randuri:)), n-am indeplinit targetul, am lipsit o sambata de la lucru anul trecut...
1. Sansa asta sa fie la ei, acolo! Sunt foarte milosi!
2. Cum v-a zis si colega mea, @grace_r, nu mai le spuneti ce vreti sa faceti. Lasati-i "sa fiarba in suc propriu", vorba unui clasic in viata.
Inclin sa cred ca mai curand v-au dat o sansa :pleasantry: pentru ca isi dau sema ca este mult mai riscant si mai greu pentru ei sa faca o desfacere pentru 'necorespundere profesionala' sau 'disciplinara'

Dar binenteles ca dvs veti decide singura care a calea pe care vreti sa o alegeti, ce discutam noi aici si realitatea concreta pot fi diferite.
daca tot am ajuns pana aici sincer, as vrea sa nu imi dau demisia, sa contest decizia de sanctionare si apoi sa vedem ce se intampla mai departe
Si eu sunt in aceeasi situatie, numai ca eu lucrez la ei de 4 luni perioada in care nu am incheiat nici un contact (lucrez intr-un domeniu in care procesul de negociere/vanzare dureaza foarte mult: min 6 luni) si pe deasupra am mai si semnat un target pe care mi-l asum desi era imposibil de atins, document de care se pot folosi pentru a ma concedia pe motiv: necorespunzator profesional.
Avand in vedere aceasta greseala ei vor sa incheiem colaborarea in baza art 55 dar le-am propus art 65 fara plata salariilor compensatorii si fara preaviz in schimbul unui laptop si telefon.

Bafta!
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
eu123, utilizator

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca razvanick razvanick buna ziua, as vrea sas tiu cum e posbil sa fii dat afara, fara a ti se da in prealabil cele 3 avertismente(va rog sa ma corectati dc informatia e ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca disciplinar dragomir_andreea20 dragomir_andreea20 Buna ziua Sunt angajata la o societate acum cateva zile eu impreuna cu o colega am primit o convocare sa ne prezentam la ora de in ziua respectiva in biroul ... (vezi toată discuția)
Incheierea contractului de munca cristinasova cristinasova Buna seara ! Va rog sa ma ajutati sa pot incheia un contract de munca a unei angajate care a plecat de la locul de munca fara sa anunte si fara demisie, cum ... (vezi toată discuția)