avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere pe motiv "necorespunzator profesional"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere pe motiv "necorespunzator profesional"

buna ziua,

sunt angajata a unei reprezentante auto pe postul de consultant vanzari de 2 ani si 4 luni...deoarece criza a afectat domenul acesta destul de rau si vanzarile au scazut drastic am fost anuntata ca voi fi data afara pe motiv ca nu corespund profesional....ajutati-me cu un sfat va rog..ce sa fac astfel incat sa ies cat de cat bine din situatie?

multumesc anticipat
Buna ziua din nou, revin cu noutati...astazi s-a intrunit comisia...nu s-a facut analiza necorespunderii mele profesionale pentru ca mi-au propus iar sa-mi dau demisia pe 15 iunie in schimb ei se angajeaza sa ma lase sa plec de la program sa imi caut de lucru si sa nu imi ceara despagubiri pentru cursurile de pregatire profesionala. am cerut termen de gandire pana maine iar daca refuz se reintruneste comisia din nou pe 28 mai (acord verbal). de asemenea am primit si decizia de sanctionare pentru 10% din salariu...decizie data fara cercetare prealabila si decizie in care nu apare nicaieri unde ma pot adresa pentru contestare

astept un sfat:)
1. Decizia de sanctionare este nula daca nu precizeaza termenul de contestare si unde sa va adresati.
2. Este nula si pentru ca nu s-a respectat procedura ceruta de Codul muncii si de CCMUNN.
3. Va puteti adresa instantei pentru a constata nulitatea ei.
4. Asteptati sa vedeti ce mai face in legatura cu concedierea. In mod sigur nu va respecta nici acum legea. Asta este un atu pentru dvs. intr-un litigiu de munca.
multumesc, deci nu-mi dau demisia si astept linistita sa ne mai intalnim o data joi....si sa nu uit....cand le-am zis ca mi se pare ca n-au respectat legea cu decizia mi-au zis ca pot sa faca o comisie zilele astea si sa rezolve
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2009
Cat Black, utilizator
Lasati-i sa faca, macar de ar respecta legea.
Tineti-ne la curent.
nu cred ca iti este util sa ii inveti tu pe ei cum sa te concedieze/ dea afara ca necorespunzator. :weg:

Mai bine tine asta pentru tine si incearca doar ca tu sa iti indeplinesti corect toate obligatii;le tale de angajat.
Si cere drepturile pe care le ai.
Daca gresesc in proceduri si decizii este treaba anagajatorului care nu are oameni potriviti la locul potrivit.

Tu vei putea sa ataci o decizie luata fara respectarrea formelor si procedurilor, binenteles daca vei vrea sa mergi in instanta. Asta e o decizie pentru fiecare, in ce mod vrea sa actioneze.

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca razvanick razvanick buna ziua, as vrea sas tiu cum e posbil sa fii dat afara, fara a ti se da in prealabil cele 3 avertismente(va rog sa ma corectati dc informatia e ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca disciplinar dragomir_andreea20 dragomir_andreea20 Buna ziua Sunt angajata la o societate acum cateva zile eu impreuna cu o colega am primit o convocare sa ne prezentam la ora de in ziua respectiva in biroul ... (vezi toată discuția)
Incheierea contractului de munca cristinasova cristinasova Buna seara ! Va rog sa ma ajutati sa pot incheia un contract de munca a unei angajate care a plecat de la locul de munca fara sa anunte si fara demisie, cum ... (vezi toată discuția)