avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Multumesc, adrin, vax, am inteles.
Adrin, e interesanta observatia ta, acum m-am uitat in cod, daca a intervenit prescriptia si fidejusorul a platit poate cere creditorului restituirea, dar cred ca normal ar fi ca si creditorul sa se poate apara, invocand art 1092.
Va mai deranjez un pic cu procedura penala:
1. judecata se amana la primul termen daca inculpatul nu a primit:
a. cu cel putin 5 zile inainte citatia
b. cu cel putin 3 zile inainte copia actului de sesizare atunci cand e detinut
c. deloc copia actului de sesizare atunci cand e detinut.
2. Cand inainte de efectuarea cercetarii judecatoresti are loc schimbarea incadrarii juridice a faptei:
a. daca se constata ca cercetarea a fost efectuata de un organ necompetent, instanta restituie cauza
b. daca devine competenta o instanta inferioara, instanta isi declina competenta
c. daca devine competenta o instanta superioara, instanta isi declina competenta
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
ContSters50370, utilizator
Legat de problema cu fidejusiunea, cred ca fidejusorul ar trebui sa ceara restituirea debitorului, caci fata de creditor a facut o plata valabila(ce nu va fi restituita de acesta) care foloseste debitorului, chiar daca era implinit termenul de prescriptie. Ii foloseste pt ca daca ar fi invocat el prescriptia, neplata tot ar fi avut efecte negative (biroul de credit, s.a.). Parca tot ramane loc de actio de in rem verso, nu?

1. :)) nu ai fost atenta, am mai dezbatut chiar amanuntul asta. In grila ta nu e niciuna, se poate amana numai la cerere daca nu a primit-o deloc, ori daca a primit-o cu mai putin de 3 zile inainte(una sau doua)
2. A) daca necompetenta este absoluta
adrin, utilizator
adrin a scris:

Legat de problema cu fidejusiunea, cred ca fidejusorul ar trebui sa ceara restituirea debitorului, caci fata de creditor a facut o plata valabila(ce nu va fi restituita de acesta) care foloseste debitorului, chiar daca era implinit termenul de prescriptie. Ii foloseste pt ca daca ar fi invocat el prescriptia, neplata tot ar fi avut efecte negative (biroul de credit, s.a.). Parca tot ramane loc de actio de in rem verso, nu?

1. :)) nu ai fost atenta, am mai dezbatut chiar amanuntul asta. In grila ta nu e niciuna, se poate amana numai la cerere daca nu a primit-o deloc, ori daca a primit-o cu mai putin de 3 zile inainte(una sau doua)
2. A) daca necompetenta este absoluta

Ar trebui sa ceara restituirea de la debitor, dar nu ii permite legea. Fara prea multa importanta, intra oricum in biroul de credit chiar daca doar a intarziat, nu mai stiu cate zile, creditorul tre sa il declare la biroul de credit si daca e banca Centrala riscurilor bancare.
Raspuns la grile abc la ambele.
1 Am incercat sa fiu atenta, dar nu se lipeste de mine treaba asta. Stiu ca s-a tot discutat. Totusi, dupa capul meu cel sec, e a si c.
a - daca inculpatul in stare de libertate nu a primit citatia cu 5 zile inainte judecata se amana, pentru ca procedura de citare nu e legala si asta poate constata si instanta din oficiu, ma gandesc ca a fortiori instanta ar putea sa constate asta si fata de inculpatul trimis in jud in stare de arest, chiar daca exista prevederea cu cele 3 zile.

2- am mers pe ac nu inteleg de ce e si b??
ContSters50370, utilizator
driaana a scris:

2. Cand inainte de efectuarea cercetarii judecatoresti are loc schimbarea incadrarii juridice a faptei:
a. daca se constata ca cercetarea a fost efectuata de un organ necompetent, instanta restituie cauza
b. daca devine competenta o instanta inferioara, instanta isi declina competenta
c. daca devine competenta o instanta superioara, instanta isi declina competenta

Atentie, suntem inainte de efectuarea cerecetarii jud. => conf. art. 41 CPP
si variantele b. + c.
da . varianta b e usor de confundat cu ipoteza in care e vb de organ de cercet penala

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)