avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
C Stef - grila e din procedura penala, cazul cu judecatorul este din proc civila.
Grilele sunt din Mihaela Ciobanu, m-am incapatanat sa trec prin ele, pt ca uneori mi-au atras atentia asupra unor aspecte pe ce nu le stiam.
Grila e proasta, asa e.
Adrin, ma gandesc ca poate totusi amana cand citatia i-a fost inmanata cu mai putin de 5 zile, chiar daca e prezent, daca invoca lipsa de aparare, dar asta e deja alta mancare, altfel, neregularitatea se acopera.

xyzt, asta e o decizie a ICCJ intr-o speta, asa a zis instanta suprema, ca e furt consumat.
Furtul se consuma in momentul sustragerii chiar daca nu s-a produs intrarea in posesie, de exemplu daca doua persoane se hotarasc sa fure impreuna dintr-un magazin , unul fura unul sta de paza, dar cel ce sta de paza inainte ca cel dintai sa termine de sustras se desista, pleaca de la locul faptei, insa cel dintai termina de furat si isi da seama abia dupa ce s-a consumat furtul ca paznicul sau a fugit, paznicul este complice la infractiunea de furt consumat, sau in cazul sustragerii unui bun dintr-un magazin infractiunea se consuma in momentul luarii de pe raft, nu in momentul neplatii, sau mai explicit cel ce omoara dar fuge inainte ca victima sa-si fi dat ultima suflare, tot la omor se incadreaza nu la lcm.
Si eu m-am incapatanat sa trec prin grilele lui M. Ciobanu si chiar daca are multe lacune, am avut si surpriza sa descopar anumite detalii care in Voineag nu mi-au atras atentia.
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
Vasile Mihaela, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
m13d a scris:

Furtul se consuma in momentul sustragerii chiar daca nu s-a produs intrarea in posesie, de exemplu daca doua persoane se hotarasc sa fure impreuna dintr-un magazin , unul fura unul sta de paza, dar cel ce sta de paza inainte ca cel dintai sa termine de sustras se desista, pleaca de la locul faptei, insa cel dintai termina de furat si isi da seama abia dupa ce s-a consumat furtul ca paznicul sau a fugit, paznicul este complice la infractiunea de furt consumat, sau in cazul sustragerii unui bun dintr-un magazin infractiunea se consuma in momentul luarii de pe raft, nu in momentul neplatii, sau mai explicit cel ce omoara dar fuge inainte ca victima sa-si fi dat ultima suflare, tot la omor se incadreaza nu la lcm.
Si eu m-am incapatanat sa trec prin grilele lui M. Ciobanu si chiar daca are multe lacune, am avut si surpriza sa descopar anumite detalii care in Voineag nu mi-au atras atentia.

Mici aspecte :
- complicele n-are cum sa se desiste, doar autorul.
- in momentul luarii unui bun de pe raft, acesta nu este scos din aria de dispozitie a magazinului. deci nu poate fi nici macar tentativa.
- forma de vinovatie cu care se actioneaza nu are nimic in comun cu conduita faptuitorului de dupa comiterea faptei, aceasta poate fi cel mult o circumstanta atenuanta / agravanta judiciara.
C.Stef, utilizator
A propos de furt, chiar acum cateva minute, niste indivizi au montat un furtun la teava de apa a imobilului in care locuiesc si au inceput sa spele covoare. Fireste, mai artagoasa, sotia presedintelui asociatiei i-a somat sa se opreasca si sa ramana pe loc pana vine politia sa constate furtul. S-a sunat la politie, au venit, faptuitorii au fugit, covoarele au ramas intinse la soare. Tot sotia presedintelui le-a luat ''in retentie'' pana cand cei care le vor revendica vor plati apa consumata(furata) pe 2 ani.

Asadar care e obiectul furtului, apa,covoarele, ambele sau niciuna? :D (e f. serios...)
adrin, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)