avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
da,da m-am grabit si nu am vazut ''inainte'', m-am gandit la situatiile de restituire.

la 1. eu nu inteleg cum pot fi toate. Grila zice se amana, nu se poate amana. In cod zice ca se amana la cerere. Si daca nu se amana, necerut fiind, ce e, nulitate absoluta?
adrin a scris:

da,da m-am grabit si nu am vazut ''inainte'', m-am gandit la situatiile de restituire.

la 1. eu nu inteleg cum pot fi toate. Grila zice se amana, nu se poate amana. In cod zice ca se amana la cerere. Si daca nu se amana, necerut fiind, ce e, nulitate absoluta?

Sa fiti atenti la examen, anul trecut am ,, muscata-o " cu cateva intrebari gresite
datorate citirii rapide a raspunsurilor. Un ,, nu '' trecut cu vederea, s.a.
Referitor la 1, eu n-as spune ca pot fi toate. Variantele b si c sunt conditionate de existenta unei vatamari, deci sunt relative. Pot fi invocate de partea ale carei interese au fost vatamate, pana la termenul urmator.
Nulitatea absoluta exista doar in cazul judecatorului incompetent, unde vatamarea rezulta ex re, poate fi invocata de orice parte, procuror, din oficiu, in orice faza a judecatii.
Varianta a, as spune ca este incorecta, termenul de 5 zile este intr-adevar prevazut pentru inmanarea citatiei, dar tot acolo este specificat si faptul ca acesta nu este un termen imperativ.
Ba mai mut, C.Stef, cum ar putea amana daca inculpatul este totusi prezent, chiar daca nu aprimit citatia. Grila nu face diferenta intre cel prezent si cel absent...
Apoi, legat de ce le 3 zile, repet, codul zice cu mai putin de 3 zile inainte, nu cu cel putin trei zile inainte.

driaana, te voi parafraza, de unde e grila? :D
Grila drept penal din cartea Mihaelei Ciobanu:

Cand faptuitorii sunt surprinsi furand produse petroliere dupa ce umplusera cateva bidoane pe care le-au abandonat fugind de la locul faptei s-a savarsit:

a) infractiunea de furt in forma consumata
b) tentativa la infractiunea de furt
c) tentativa la infractiunea de furt si infractiunea de furt in forma consumata

La raspunsuri este dat a). De ce nu este b)?

Mie mi se pare ca este tentativa intrucat s-a dus pana la capat hotararea infractionala, dar nu si-a produs efectul.
Mai mult, infractiunea de furt este una de rezultat, deci se considera consumata dupa executarea activitatii infractionale si a producerii rezultatului.
Dar in cazul nostru rezultatul (adica imposedarea) nu s-a produs.

Poate cineva sa ma lamureasca?
fapta s-a consumat in momentul umplerii bidoanelor- parerea mea

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)