'' Prin urmare, în cazul complicelui simpla desistare nu este suficientă, el trebuie să aibă o conduită activă, împiedicând consumarea pentru a beneficia de nepedepsire''.- Florin Streteanu - daca el zice ca un complice se desista zic si
eu
Vax zice: Exemplul cu omorul iar nu se leaga de situatia de la furt. In speta cu furtul de produse petroliere este pusa in discutie consumarea faptei (se consuma la deposedare sau la imposedare) - si producerea urmarii periculoase, pe cand la exemplul cu omorul urmarea periculoasa se produce indiscutabil, doar ca nu sub ochii faptuitorului. Nu neg ca in respectivul exemplu este omor, spun doar ca faptul ca nimeni nu pune in discutie ca acolo ar fi omor nu solutioneaza cu nimic problema consumarii furtului, atunci cand nu au loc ambele actiuni - deposedarea si imposedarea.
Nu am vrut sa ma leg de furt si doar de faptul ca indiferent daca cel ce a savarsit fapta paraseste locul, nu inseamna ca rezultatul nu s-a produs, el este deja consumat acelasi lucru am vrut sa evidentiez si in exemplul complicelui.
:(( Mai am si exprimari ambigue - de multe ori scriu pe fuga in pauza la servici.
Daca gresesc undeva imi place sa ma corectati cu voi imi fixez cel mai bine ideile.Asa m-a facut
Adrin sa trec de vreo 14 ori prin ctr. de renta viagera si donatie dar acum raspund perfect la intrebarile in cauza ;)