avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
In legatura cu grila privind furtul in forma consumata am citit undeva, nu mai stiu unde ca imposedarea se produce in momentul in care bunul este la dispozitia faptuitorului, iesind din sfera de dispozitie a pagubitului. In momentul in care canistrele erau pline cu petrol, petrolul intrase in sfera de dispozitie a faptuitorilor nu? Chiar daca nu au mai apucat sa plece cu el din cauza ca au fost prinsi.

In legatura cu problema expusa de adrin cred ca apa este obiectul furtului. Covoarele nu cred pentru ca sunt bun abandonat. Iar daca nu le putem considera bun abandonat tot nu putem spune ca e furt pentru ca lipseste scopul de a si le insusi pe nedrept. femeia le-a luat cu intentia de a-si repara paguba...
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
roxa_theo, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
vax a scris:

C.Stef a scris:

- in momentul luarii unui bun de pe raft, acesta nu este scos din aria de dispozitie a magazinului. deci nu poate fi nici macar tentativa.

Depinde unde ajunge bunul dupa luare. Daca ajunge in cos, indiferent de intentiile faptuitorului evident nu este o fapta penala. Daca ajunge in sacosa/buzunar/haine/etc. este (cel putin) tentativa.

Da l-am bagat in buzunar, dar in momentul in care treceam prin fata Casse-i, urma sa-l scot si sa-l platesc! E tentativa?
vax a scris:

adrin: covoarele sigur nu. Eu as zice ca apa este obiect al furtului, desi nu prea este elementul material uzual - nu exista o imposedare propriuzisa, pentru ca faptuitorul dispune de apa prin consum simultan cu deposedarea.

la fel este si cu energia electrica.... oare atunci cand obiectul material e o energie cu valoare economica, furtul poate intra in continutul talhariei?)

Nu, apa o platesc proprietarii/locatarii.
roxa_theo a scris:

In legatura cu problema expusa de adrin cred ca apa este obiectul furtului. Covoarele nu cred pentru ca sunt bun abandonat. Iar daca nu le putem considera bun abandonat tot nu putem spune ca e furt pentru ca lipseste scopul de a si le insusi pe nedrept. femeia le-a luat cu intentia de a-si repara paguba...

Covoarele vor fi ob confiscarii speciale?

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)