haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )
eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD
credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
salut
mi-au facut creierii varza grilele de azi, nu stiu ce am facut, dar mi s-a parut f greu...:(( voua cum vi s-a parut, cei care ati dat, veteranii de pe forum?
Aveam impresia ca unele grile sunt facute pur si simplu la misto... aia cu curca de exemplu... La civil nu ma asteptam sa dea din legea 10 si din ordonanta aia, in rest mi s-a parut ok, la penal si procedura penala mi s-a parut f greu, acum dupa ce le-am mai citit de cateva ori, imi vine sa imi dau palme pt ca am grsit aiurea...
Da si pe mine m-a surprins total cu Legea 10/2001 chiar nu eram pregatit... Am gresit-o instant p-aia, va dati seama. In rest, nicio problema la civil... Chiar au fost OK.
Eu unul eram f. mandru de cunostintele mele la penal, chiar am inceput cu penalul... Dupa care m-am debusolat total... :))
Tot civilul a fost baza pt mine.
Am prieteni care chiar au invatat si au scos gen... 35....
Imi imaginam inainte ca daca scot ceva gen 50... o sa ma deprim groaznic... Dar cu 53 acum ma simt chiar ok, nu stiu de ce.... :">
eu am facut 60 si ceva. Ideea e ca am un gust amar, mai ales in ceea ce priveste penalul si procedura penala. domnii de la inm trebuie sa inteleaga ca noi suntem inca in faza de teorie, ci nu in faza de practica. de asemenea, am tot respectul pentru autorii de drept civil si procedura civila. ceea ce scrie in carti si coduri se regaseste in cerintele de la inm. nu ca cei de la pena si procedura penala. pai as vrea sa ii intreb si sa va intreb si pe dumneavoastra domnilor ce autori de drept penal si procedura penal ati putea recomanda, astfel incat sa avem incredere in ce spun ei acolo. sa nu mi spuneti neagu, boroi, toaader, mitrache , streteanu. in foecare sunt greserli majpre. oare se pot ei compara cu G boroi sau deack, tabarca, carti clare. nu vrea sa mi acopar cu asta, carentele de la penal si procedurta penala, cum mi a spuns un amic. dar grilele acelea sunt cam grile smecherite, ci nu grile care sa verifice capacitatile unui candidat. ma gandesc ca poate ar fi bine sa se dea din nou sinteza. Tot respectul pentru cei care au facut peste 70. nu stiu daca mai dau la anul pentru ca am un gust amar acum dupa acest examen. sincer nu m ar fi suparat sa vad ca gresesc la civil si proc civil, dar ma deranjeaza sa vad ca am gresit la penal, iar din cauza penalului am intrat in criza de timp si la procedura penal (35 minute)si le am facut varza. mult succes tuturor. O declar cea mai neagra zi din viata mea!
Hai totusi poate va ganditi sa motivati si raspunsurile intrebarilor mele pt ca nu prea mai am timp sa verific eu tot. Am chef de contestatii... X-( Multumesc anticipat.