eu am facut 60 si ceva. Ideea e ca am un gust amar, mai ales in ceea ce priveste penalul si procedura penala. domnii de la inm trebuie sa inteleaga ca noi suntem inca in faza de teorie, ci nu in faza de practica. de asemenea, am tot respectul pentru autorii de drept civil si procedura civila. ceea ce scrie in carti si coduri se regaseste in cerintele de la inm. nu ca cei de la pena si procedura penala. pai as vrea sa ii intreb si sa va intreb si pe dumneavoastra domnilor ce autori de drept penal si procedura penal ati putea recomanda, astfel incat sa avem incredere in ce spun ei acolo. sa nu mi spuneti neagu, boroi, toaader, mitrache , streteanu
Un mare adevar graiesti. Sunt in totalitate de acord. Eu unul am fost TOTAL nemultumit de neagu (trateaza superficial) si nu prea am avut alte recomandari stralucite auzind ca in cazul tuturor autorilor sunt probleme la procedura penala....
Hai totusi poate va ganditi sa motivati si raspunsurile intrebarilor mele pt ca nu prea mai am timp sa verific eu tot. Am chef de contestatii...
Cu riscul de a spune prostii si de a rade lumea de mine, eu propun grila
1. Forma necesara pentru valabilitatea unui act juridic
a. presupune, in toate cazurile manifestarea de vointa a partilor
b. in caz de nerespectare, atrage, cu exceptia testamentului olograf, nulitatea absoluta a actului juridic
c. este, in anumite cazuri, impusa de lege, iar, in absenta unor astfel de dispozitii legale, poate fi convenita de parti
Raspuns corect A+C
Raspuns dat de mine : A.
Motivarea lipsei lui C. Din punctul meu de vedere chiar si in cazul actelor consensuale unde simpla manifestare de vointa este "forma", aceasta "forma" este tot o fictiune a legii, este nascuta din lege. Toate conditiile de forma sunt nascute din lege, cerinte prevazut expres, indiferent ca actele juridice sunt consensuale sau solemne...
Rog nu dati cu pietre. :D