avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Poate fi obiect material al furtului:
a). un bun mobil aflat in posesia sau detentia legitima a altei persoane;
b) un inscris care nu consemneaza o creanta;
c). un bun mobil a carui detinere este interzisa de lege.

Eu am zis a si b.
Raspunsul lor: b , c
(grila 2, intrebarea 54)

De ce nu e a si b?
de ce este c raspunsul corect?
eu am facut 60 si ceva. Ideea e ca am un gust amar, mai ales in ceea ce priveste penalul si procedura penala. domnii de la inm trebuie sa inteleaga ca noi suntem inca in faza de teorie, ci nu in faza de practica. de asemenea, am tot respectul pentru autorii de drept civil si procedura civila. ceea ce scrie in carti si coduri se regaseste in cerintele de la inm. nu ca cei de la pena si procedura penala. pai as vrea sa ii intreb si sa va intreb si pe dumneavoastra domnilor ce autori de drept penal si procedura penal ati putea recomanda, astfel incat sa avem incredere in ce spun ei acolo. sa nu mi spuneti neagu, boroi, toaader, mitrache , streteanu

Un mare adevar graiesti. Sunt in totalitate de acord. Eu unul am fost TOTAL nemultumit de neagu (trateaza superficial) si nu prea am avut alte recomandari stralucite auzind ca in cazul tuturor autorilor sunt probleme la procedura penala....

Hai totusi poate va ganditi sa motivati si raspunsurile intrebarilor mele pt ca nu prea mai am timp sa verific eu tot. Am chef de contestatii...

Cu riscul de a spune prostii si de a rade lumea de mine, eu propun grila

1. Forma necesara pentru valabilitatea unui act juridic

a. presupune, in toate cazurile manifestarea de vointa a partilor
b. in caz de nerespectare, atrage, cu exceptia testamentului olograf, nulitatea absoluta a actului juridic
c. este, in anumite cazuri, impusa de lege, iar, in absenta unor astfel de dispozitii legale, poate fi convenita de parti

Raspuns corect A+C

Raspuns dat de mine : A.

Motivarea lipsei lui C. Din punctul meu de vedere chiar si in cazul actelor consensuale unde simpla manifestare de vointa este "forma", aceasta "forma" este tot o fictiune a legii, este nascuta din lege. Toate conditiile de forma sunt nascute din lege, cerinte prevazut expres, indiferent ca actele juridice sunt consensuale sau solemne...

Rog nu dati cu pietre. :D

Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
Executron, utilizator
adutescu a scris:

Oare nu le-a explodat creierul celor care au elaborat asemenea grile?

no way! asta e „noul val” al catedrei de penal din inm. toate examenele la penal au fost, fara exceptie, o bataie de joc inimaginabila, inclusiv la absolvire. nu dau detalii ptr ca nu cred ca intereseaza pe nimeni in acest moment, dar se pare ca acum e randul admiterii.pacat pentru cei ce au invatat, dar ei chiar nu urmaresc sa-ti verifice cunostintele
pt allyssa: la a) este si cuvantul "doar". Chiar daca un bun este in detentia sau posesia nelegala a altei persoane doar proprietarul poate sa o "ia" in sensul furtului. Daca altcineva isi insuseste acel bun este furt. Si raspunsul c e corect dupa parerea mea, ca sunt bunuri a caror detinere e interzisa de legea penala de ex arme, deseuri toxice, etc
allyssa a scris:

Poate fi obiect material al furtului:
a). un bun mobil aflat in posesia sau detentia legitima a altei persoane;
b) un inscris care nu consemneaza o creanta;
c). un bun mobil a carui detinere este interzisa de lege.

Eu am zis a si b.
Raspunsul lor: b , c
(grila 2, intrebarea 54)

De ce nu e a si b?
de ce este c raspunsul corect?

vezi ca la A e "DOAR UN BUN MOBIL..." ... Problema e "doar", caci altfel ar fi fost si varianta A.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)