avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Sincer, nu cred ca sunt imposibile.... Nici pe departe. Eu recunosc c-am fost surprins de destul subiecte care desi erau din materia mentionata nu o facusem temeinic ca rezultat ori al indolentei sau al unei decizii constiente ca nu mai aveam timp si am ales ce am considerat ca era cel mai important. E totul vorba de eficienta... :D

1 an ore 8-10/zi e chiar insane, fara suparare. Eu am trecut la regimul de 8-10 pe zi din mai-iunie, pana atunci avand un regim mult mai lejer.... :)

DAR nu trebuie sa omitem ca formularile au fost alambicate, nu eram obisnuit cu asa ceva, am facut toate subiectele din 2005 incoace si chiar m-au surprins cum erau facute subiectele.

Dupa cum am mentionat la civil + pr. civ mi s-au super OK. In afara de grila ciudata cu Legea 10/2001, care era totusi in materie, nicio problema.

Dar pana la a zice ca a fost imposibil mai e ceva... Trebuie sa fim obiectivi.
cred ca am fost inteles gresit

cred ca o persoana trebuie sa devina magistrat abia dupa ce capata ceva experienta practica in domeniul juridic si sa nu fie posibil ca imediat dupa licenta si 2 ani de "facultate" la inm sa intri "in paine"...un magistrat trebuie sa aiba suficienta experienta juridica si de viata pentru a putea cantari in mod cat mai corect lucrurile - ca procuror sau judecator

dar la noi nu e asa. Si daca nu e asa, atunci macar ar trebui ca la examenul de admitere sa se puna accent pe mai multa practica judiciara...pentru a se stabili daca informatiile acumulate de candidat in facultate au fost intelese corect si pot fi puse corect in practica...daca legea se interpreteaza asa cum trebuie...etc...multi auditori de justitie traiesc "pe alta planeta" sau prea mult in teorie...
de aici chiar au fost cativa care s au remarcat prin explicatii ff bune, precum rino83, adrin si altii. eu inca mai astept lista sa vad cati au reusit minunea
rino83 a scris:

Eu, la sfarsitul examenului l-am interpelat putin pe presedintele comisiei de supraveghere, judecator de altfel, in legatura cu grilele si cu gradul lor de dificultate....raspunsul dansului a fost naucitor, in sensul ca el nu crede ca lua mai mult de 6... omul mi s-a parut a fi destul de franc, n-am simti nici o urma de ironie in raspunsul lui...

Raspunsul cred c-a fost sincer. Si explicatia e simpla. In practica, judecatorul nu se loveste de toate institutiile regasite in grilele de ieri. Omul citeste legislatia si doctrina relevante in dosarele pe care le judeca, nu prea mai are timp pt altele, din pacate. Plus ca pregatirea unui examen presupune ceva munca, ceva timp alocat evenimentului.
Executron a scris:

Sincer, nu cred ca sunt imposibile.... Nici pe departe. Eu recunosc c-am fost surprins de destul subiecte care desi erau din materia mentionata nu o facusem temeinic ca rezultat ori al indolentei sau al unei decizii constiente ca nu mai aveam timp si am ales ce am considerat ca era cel mai important. E totul vorba de eficienta... :D

1 an ore 8-10/zi e chiar insane, fara suparare. Eu am trecut la regimul de 8-10 pe zi din mai-iunie, pana atunci avand un regim mult mai lejer.... :)

DAR nu trebuie sa omitem ca formularile au fost alambicate, nu eram obisnuit cu asa ceva, am facut toate subiectele din 2005 incoace si chiar m-au surprins cum erau facute subiectele.

Dupa cum am mentionat la civil + pr. civ mi s-au super OK. In afara de grila ciudata cu Legea 10/2001, care era totusi in materie, nicio problema.

Dar pana la a zice ca a fost imposibil mai e ceva... Trebuie sa fim obiectivi.
Nimeni nu a zis ca au fost imposibile. Au fost total nepotrivite pentru acest concurs si avand in vedere rolul INM - astfel cum este el declarat pe site-ul lor, prima pagina: formarea de viitori magistrati. Grilele se puteau face, dar de o persoana cu ceva experienta in magistratura si intr-un interval de timp mai mare. Asta era ideea.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)