avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Marc M a scris:

aNdreiD a scris:

Deja se ajunge in alta parte cu comentariile. Examenul a fost greu, nu imposibil. Am citit ca cineva a facut 71 si a citit 8-10 ore pe zi timp de un an. Exagerat! Macar nu mai spune asta sa-i mai faci si pe altii sa faca ca tine. In ultimele luni trebuie tras tare si nu poti sa ai garantia ca intri. Spre exemplu eu am facut 66 dar am gresit destule din neatentie. La p penala am gresit din cauza faptului ca am facut-o ultima si deja eram destul de obosit si intrebarile erau destul de incurcate si poate m-au descurajat. Nu trebuie acum nici sa ne facem martiri. Nu am reusit sa facem 70 si atat. Au fost destul de grele in comparatie cu alti ani dar nu imposibile. Pt cei care dau la anul: daca vreti sa nu mai aveti viata invatati 8-10 ore pe zi si poate cu noroc luati 71 :)). Pentru ceilalti: puteti sa invatati in ultimele 4 luni. Bafta!

Nu e vorba de martiri aici. E vorba de o mare bataie de joc. Daca la admitere se da jurisprudenta, ce rol mai are INM-ul? Sa te invete comunitar si CEDO? Cand intri trebuie sa stapanesti materia. In INM ei trebuie sa te invete s-o aplici in practica. Eu asa vad treburile. Nu-mi cere sa fiu judecator cand intru, ca dupa doi ani sa ies tot judecator, numa cu nervii mai intinsi decat cand am intrat.

cand spun jurisprudenta la examen ma refer la intrebari-speta

suna bine ca Inm-ul sa te invete sa pui in practica teoria...insa ar trebui sa te invete vreo5 ani sau mai mult ca sa devii un bun magistrat, in orice caz mai mult de 2 ani...iar daca tu crezi ca trebuie sa intri doar cu teorie...exact ce spuneam, experienta de viata?....sunt de parere ca nu e normal ca la 23-24 ani sa poti deveni magistrat
ayahuasca a scris:

cred ca am fost inteles gresit

cred ca o persoana trebuie sa devina magistrat abia dupa ce capata ceva experienta practica in domeniul juridic si sa nu fie posibil ca imediat dupa licenta si 2 ani de "facultate" la inm sa intri "in paine"...un magistrat trebuie sa aiba suficienta experienta juridica si de viata pentru a putea cantari in mod cat mai corect lucrurile - ca procuror sau judecator

dar la noi nu e asa. Si daca nu e asa, atunci macar ar trebui ca la examenul de admitere sa se puna accent pe mai multa practica judiciara...pentru a se stabili daca informatiile acumulate de candidat in facultate au fost intelese corect si pot fi puse corect in practica...daca legea se interpreteaza asa cum trebuie...etc...multi auditori de justitie traiesc "pe alta planeta" sau prea mult in teorie...
Cum sa poti sustine un examen cu intrebari din practica, daca niciodata n-ai lucrat? Nu. Daca termini facultatea trebuie sa-ti fie testate cunostintele teoretice. Dupa asta sa te formeze ei si sa te invete sa aplici in practica ceea ce stii deja - teoria.
Pt ayahuasca : Sa stii ca privesti un pic gresit lucrurile. Dupa cei 2 ani de INM din care unul este de teorie si al 2 lea de practica nu iesi sa rupi gura targului la ICCJ. Esti la judecatorie sau la parchetul de pe langa judecatorie unde esti stagiar. NU esti definitiv. Dupa un an de practica mai sustii un examen de definitivat cum ar veni. Asa ca in fapt sunt 3 ani in care dupa cei 4 de facultate inveti ceva mai mult si ajungi sa faci si practica, si in plus de asta nu ajungi sa rezolvi spete cu un grad ridicat de dificultate. Tocmai de aceea sunt acesti pasi ca sa capeti o experienta. Sunt de acord cu tine ca nu trebuie sa intri magistrat dar nici sa se intre prea usor. Asta e parerea mea.

Pt lore26: si eu sunt curios de lista. dar deja incep sa ma gandesc la alte lucruri cu toate ca astept sa vad si daca se admite vreo contestatie.
ayahuasca a scris:

Marc M a scris:

aNdreiD a scris:

Deja se ajunge in alta parte cu comentariile. Examenul a fost greu, nu imposibil. Am citit ca cineva a facut 71 si a citit 8-10 ore pe zi timp de un an. Exagerat! Macar nu mai spune asta sa-i mai faci si pe altii sa faca ca tine. In ultimele luni trebuie tras tare si nu poti sa ai garantia ca intri. Spre exemplu eu am facut 66 dar am gresit destule din neatentie. La p penala am gresit din cauza faptului ca am facut-o ultima si deja eram destul de obosit si intrebarile erau destul de incurcate si poate m-au descurajat. Nu trebuie acum nici sa ne facem martiri. Nu am reusit sa facem 70 si atat. Au fost destul de grele in comparatie cu alti ani dar nu imposibile. Pt cei care dau la anul: daca vreti sa nu mai aveti viata invatati 8-10 ore pe zi si poate cu noroc luati 71 :)). Pentru ceilalti: puteti sa invatati in ultimele 4 luni. Bafta!

Nu e vorba de martiri aici. E vorba de o mare bataie de joc. Daca la admitere se da jurisprudenta, ce rol mai are INM-ul? Sa te invete comunitar si CEDO? Cand intri trebuie sa stapanesti materia. In INM ei trebuie sa te invete s-o aplici in practica. Eu asa vad treburile. Nu-mi cere sa fiu judecator cand intru, ca dupa doi ani sa ies tot judecator, numa cu nervii mai intinsi decat cand am intrat.

cand spun jurisprudenta la examen ma refer la intrebari-speta

suna bine ca Inm-ul sa te invete sa pui in practica teoria...insa ar trebui sa te invete vreo5 ani sau mai mult ca sa devii un bun magistrat, in orice caz mai mult de 2 ani...iar daca tu crezi ca trebuie sa intri doar cu teorie...exact ce spuneam, experienta de viata?....sunt de parere ca nu e normal ca la 23-24 ani sa poti deveni magistrat
Exista si perioada de stagiu, nu uita. In timpul asta judeci cauze simple si - fiind in instanta - te uiti in jur, auzi, inveti de la colegi. De-asta exista stagiu.
Si daca profesezi ca si consilier juridic 5 ani, crezi ca dobandesti mai multa "experienta juridica"?...ma indoiesc...tot mai multe inveti in INM.
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
rino83, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)