m13d a scris:
Cei care s-au pregatit sunt cei care incununeaza lista celor 200 cei care nu sunt de la 200 in jos, nu sariti pe mine dar este adevarat, iar la INM doar nu te astepti sa te invete penal si civil, sunt materii la care tu trebuie sa fii AS, ei doar iti pot clarifica anumite exceptii aplicabile. Nu pot afirma ca tu Marc sau Andrei sau oricare dintre voi nu este pregatit, insa daca sunteti printre cei care nu au promovat tot insuficient se numeste.
Edit: Eu personal am facut 17 la civil si procedura civila, unde recunosc sunt varzaaa... si la penal si procedura 23 asa ca din punctul meu de vedere mai multa pregatire este ceea ce mi-a lipsit.
Ai dreptate. INM-ul nu e facultate, nu mergi acolo sa inveti civil si penal. Accentul se pune pe proceduri si pe chestii foarte concrete. Exista un fel de cursuri (prelegeri), foarte utile pentru a lamuri anumite aspecte tot de ordin practic, dar esentialul il faci la seminarii, unde lucrezi pe dosare, intocmesti acte etc.
Pe de alta parte, dupa fiecare examen din ultimii ani fiecare dintre noi ne-am plans ca e mult prea greu, ca e inadmisibil, ca nu se puteau rezolva subiectele, dar de fiecare data au fost cel putin 250 de oameni care au trecut de grile.
Si mai e ceva...nu cred ca e important din ce carte inveti, e important sa intelegi ce ai invatat. Faptul ca unii au memorat cursul lui Mitrache sau cel al lui Neagu in loc sa inteleaga ce scrie acolo, nu inseamna ca e slab cursul. Nu cred ca exista vreo grila la penal sau procedura care sa nu poata fi rezolvata prin folosirea codului si a unuia dintre cele doua cursuri.