avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Marc M a scris:

aNdreiD a scris:

Eu sunt pregatit si am curajul sa o spun. Cum as putea sa zic ca nu sunt? Si sa stii ca iti trebuie si noroc. Daca nu ai noroc poti sa inveti pana la pastele cailor. Iti spun din experienta. Nu e nicio diferenta de pregatire intre unul cu 65- si cel cu 70-74(doar de punctaj) si aici putem sa discutam pana la examenul urmator. Diferenta exista la cei care s-au apropiat de 80 si peste. Acolo jos palaria.
De acord cu tine
De acord si eu.
Vreau sa mai vad si eu pe cineva care a trecut de 70
Cei care s-au pregatit sunt cei care incununeaza lista celor 200 cei care nu sunt de la 200 in jos, nu sariti pe mine dar este adevarat, iar la INM doar nu te astepti sa te invete penal si civil, sunt materii la care tu trebuie sa fii AS, ei doar iti pot clarifica anumite exceptii aplicabile. Nu pot afirma ca tu Marc sau Andrei sau oricare dintre voi nu este pregatit, insa daca sunteti printre cei care nu au promovat tot insuficient se numeste.
Edit: Eu personal am facut 17 la civil si procedura civila, unde recunosc sunt varzaaa... si la penal si procedura 23 asa ca din punctul meu de vedere mai multa pregatire este ceea ce mi-a lipsit.
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
Vasile Mihaela, Consilier juridic
Se pare ca va trebui sa asteptam listele.
Pt m13d: Este insuficient pentru ca mai trebuia si un gram de noroc. Asta a fost sa fie. Timpul se scurge implacabil. Poate la anul se schimba situatia dar gandirea va fi aceeasi. Sunt anumite lucruri pe care le-am invatat in anii astia dar unele lucruri nu se schimba, raman aceleasi.
Te contrazic. Sunt pregatiti toti care simt asta si au avut un punctaj bunicel. Poate unii s-au emotionat, poate unii erau extenuati fizic si psihic, poate unora le-a lipsit si acel gram de noroc. Trebuie doar sa stie ca se poate si ca trebuie sa persevereze, sa incerce sa nu mai faca aceleasi greseli ca anul asta. Conteaza foarte mult si subiectele de anul viitor. Dar pana la anul mai trebuie sa ne si distram. =D>B-)
m13d a scris:

Cei care s-au pregatit sunt cei care incununeaza lista celor 200 cei care nu sunt de la 200 in jos, nu sariti pe mine dar este adevarat, iar la INM doar nu te astepti sa te invete penal si civil, sunt materii la care tu trebuie sa fii AS, ei doar iti pot clarifica anumite exceptii aplicabile. Nu pot afirma ca tu Marc sau Andrei sau oricare dintre voi nu este pregatit, insa daca sunteti printre cei care nu au promovat tot insuficient se numeste.
Edit: Eu personal am facut 17 la civil si procedura civila, unde recunosc sunt varzaaa... si la penal si procedura 23 asa ca din punctul meu de vedere mai multa pregatire este ceea ce mi-a lipsit.

Ai dreptate. INM-ul nu e facultate, nu mergi acolo sa inveti civil si penal. Accentul se pune pe proceduri si pe chestii foarte concrete. Exista un fel de cursuri (prelegeri), foarte utile pentru a lamuri anumite aspecte tot de ordin practic, dar esentialul il faci la seminarii, unde lucrezi pe dosare, intocmesti acte etc.
Pe de alta parte, dupa fiecare examen din ultimii ani fiecare dintre noi ne-am plans ca e mult prea greu, ca e inadmisibil, ca nu se puteau rezolva subiectele, dar de fiecare data au fost cel putin 250 de oameni care au trecut de grile.
Si mai e ceva...nu cred ca e important din ce carte inveti, e important sa intelegi ce ai invatat. Faptul ca unii au memorat cursul lui Mitrache sau cel al lui Neagu in loc sa inteleaga ce scrie acolo, nu inseamna ca e slab cursul. Nu cred ca exista vreo grila la penal sau procedura care sa nu poata fi rezolvata prin folosirea codului si a unuia dintre cele doua cursuri.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)