avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Eu nu vreau sa ma cert cu nimeni si imi spun doar parerea si o sa va explic la urma de ce am parerea aceasta . Mi se pare extrem de greu ca cineva sa stie raspunsurile la grile , apoi la toate testarile din cei 2 ani de inm la aceleasi obiecte civil , penal si proceduri apoi la examnul de absolvire si apoi la examnul de definitivat . Avand in vedere ca in organizarea acestor testari sunt implicati oameni diferiti (se dau pe parcursul a 4,5 ani) acel cineva ar trebui sa aiba o retea de relatii si sume imense de bani ce mi se pare greu de crezut . Nu stiu cum arata toate aceste testari dar pot sa presupun ca cineva care nu cunoaste materia ar fi incapabil sa le rezolve.
Nu mi se pare corect pentru munca celui care a intrat si chiar a stiut raspunsurile la grilele respective fiind capabil sa iti explice de ce e asa sa spui ca examenul nu e unul corect.
Spun acestea din prisma unui viitor candidat si pt mine este esential sa cred ca invatand pot sa reusesc si orice altceva as crede m-ar determina sa nu ma rasfoiesc nici o carte iar solutia aceasta imi va garanta 100% insuccesul.
Felicitari pt toti cei care au participat , au depus un efort care acum poate ca pare in zadar dar eu va asigur ca in viitor va va fi de folos pentru ca orice lucru bine facut isi dovedeste utilitatea mai tarziu.
O zi buna
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
adrian_t87, utilizator
oare adrin ce a facut? ca parca nu a mai scris nimic din cate stiu eu...il asteptam cu noutati si pe el, poate el sa fi facut mai mult..
ayahuasca a scris:

rino83 a scris:

Incerc si eu sa rezum putin care e treaba asta cu admiterea la INM:

1. Sa nu-mi spuna cineva ca nu s-au facut aranjamente si ca nu s-au stiut grilele de cine trebuia sa le stie, fiindca orice argumente mi-ati aduce, refuz sa cred asa ceva, mi s-ar parea o naivitate ca cineva sa creada asa ceva
2. Aprecierea de la pct. 1 nu exclude posibilitatea ca si noi, cei care am picat, daca ne-am fi pregatit serios si temeinic, sa fi fost printre cei care s-ar fi aflat si la proba a 2-a.
3. Aprecierea de la pct. 2 nu exclude posibilitatea ca cei de buna credinta(bine pregatiti si fara "blaturi" in sistem) care ar fi promovat toate probele sa fie eliminati in urma testului psihologic, in masura in care ar ocupa "un loc prestabilit"...interesati-va si veti afla ca sunt concurenti care au fost eliminati in urma psihologicului, iar locul le-a fost luat de altii care au aveau medii mai mici, dar care trebuiau sa intre...

Cu alte cuvinte, miza e prea mare si e foarte greu sa te infiltrezi in aceasta casta cu circuit inchis...poate doar elitele promotiilor facultatilor de drept...restul sunt doar privilegiati ai destinului(sper sa nu fiu injurat prea tare de cei care nu sunt de acord cu asta)...si cum eu (poate ca multi altii) nu sunt intr-o pozitie de privilegiat, o sa fac reconversie profesionala, si o sa ma duc la sapa, fiindca acolo fac fata, fiindca am muschi si nici nu poate sa vina un privilegiat sa-mi ia locul .

cam bati campii...."casta cu circuit inchis"...esti pe dinafara...o majoritate covarsitoare din cei care intra la inm sunt oameni modest,i fara "pile" "blaturi", etc...sper ca doar iti exprimi frustrarile la acest moment...cand te vei apropia si tu de 70 de puncte vei fi mai indreptatit sa vorbesti...deocamdata mai ai de studiat/invatat

Nu-mi place sa intru in polemica si sa ma agit cum faci tu...vad ca ai ceva cu mine, eu neavand nimic cu nimeni(in mod concret), incercand sa am abordare cat mai generala si lejera...si in al doilea rand, cum iti permiti sa-mi spui tu mie ca sunt pe dinafara, ca sunt nepregatit si toate cele...ti-am dat eu voie sa-mi spui asa ceva? dar nici nu ma mai obosesc sa-ti dau replica, fiindca nici macar nu esti demn(a) de replica mea..spre cunostinta ta, am luat 53 de puncte, nu fac din asta un titlu de glorie, dar ceva-ceva oi sti si eu, n-oi fi total pe dinafara.
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
rino83, utilizator
valensa a scris:

Da, rino, andreiD, executron, e o idee buna sa incercam sa gasim momente de relaxare
Spre exemplu, eu astazi nu am mai bocit
Am gandit la rece, am iesit afara, m-am plimbat (cam incruntata putin, ce-i drept)..... dar inca nu am luat nicio decizie ce voi face pe mai departe
Ma tot gandesc ca da, intr-adevar imi doresc sa intru, am motivatie, recunosc ca nu am avut pregatirea necesara (asa cum spunea un coleg de forum de notele de subsol), dar ..... daca as mai incerca si la anul, ce voi mai gresi?
Ajung la concluzia ca va exista un moment la care sa ma opresc, si anume ori iau, ori ma opresc. Nu poti incerca la nesfarsit.
Spunea cineva pe aici ca timpul e implacabil
Dragii mei, o viata avem!
Fiecare e liber sa isi dea seama daca merita sacrificiile sau nu
Daca intri, iti spui da, au meritat anii de sacrificii.
Daca pana la urma nu intri, ce faci cu timpul tau pierdut?
Anii nu se mai intorc
Te intrebi ce o sa mai gresesti la anul? Hai sa-ti povestesc ceva.

Anul asta au dat jurisprudenta ICCj pentru ca au facut subiectele judecatori ICCJ. Noi invatam repede jurispudenta ICCJ, pentru ca la anu sa-i asteptam cu zambetu pe buze sa ne dea grilele. Numai ca pana la anu, se schimba catedra sau misculatiile in cadrul catedrei de drept penal din INM si fac subiectele niste judecattori de la CAB. Ce facem? Citim cu disperare jurisprudenta CAb? Ceea ce vreu sa zic: nu putem citi tooooooot, ca nu suntem roboti. Noi trebuie sa stim materia de baza, iar ei trebuie sa aiba un minim de bun simt si sa faca grile complicate, dar care sa poata fi rezolvate de oameni care au avut de a face numai cu teoria pana la acest moment.
Eu argumentez la modul personal. Sustin in continuare ca norocul ti-l faci singur. Sau ar trebui sa ma gandesc ca nu am intrat din cauza ca nu am avut norocul sa mai dau 20 de raspunsuri corecte??? Nu realitatea este ca nu am invatat suficient. M-am limitat la tratate si monografii, jurisprudenta 0, cateva decizii pe ici pe colo , legile din tematica le-am citit superficial.... De invatat am invatat de mi-am rupt capul stai linistit ca nu sunt dintre cei care m-am dus cu paiul in gura. Dar sunt dintre persoanele care accepta o critica la adresa sa, si sunt prima care o fac. Nu am stat ieri la poarta facultatii plangand ca nu am facut suficient. Mi-am adunat sufletul facut arsice si am plecat cu capul sus. Daca anul asta nu s-a putut se poate la anul si daca nu anul urmator, eu am un vis si lupt sa il indeplinesc si daca pentru asta mi se cere mai mult voi da mai mult. Daca altii pot si eu pot. Imi pare rau pentru cei care au picat cu 68, 69 de puncte durerea trebuie sa fie mai mare... sincer imi pare rau, dar trebuie sa ne mentalizam si sa mergem mai departe.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)