avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD


credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Salut ,
Felicitari pentru toti cei care au participat indiferent de rezultat :vishenka: iar pentru cei care au trecut de grile :vishenka: :vishenka: :vishenka:
Vad ca se posteaza mult si cuprinsi de sentimente , lucru normal dupa orice examen , dar eu vin cu o simpla rugaminte , inainte de a spune ceva , va rog informativa si spuneti doar daca exista o sursa concreta , in acest scop vin cu niste precizari:
1.Numarul candidatilor a fost in jur de 3200 fata de 2800 cati erau de obicei , dar ma indoiesc serios ca cineva tine cont de acest fapt la elaborarea subiectelor .
2.Cei care fac subiectele , la penal si procedura , sunt profesori consacrati ca Streteanu , Cioclei , Toader si unii practicieni iar asupra seriozitati lor nu cred ca ar trebui sa existe indoieli
3.Subiectele sunt dificile , dar e si normal sa fie asa , anul acesta au fost mai dificile si anul viitor o sa fie si mai dificile pentru ca candidatii sunt din ce in ce mai bine pregatiti
4.Unii sustin ca inm-ul nu e viabil , el reprezinta o institutie care se regaseste in majoritatea statelor europene in formule asematoare . La inm se face practica suficienta si se discuta mai putin obiectele de admitere pentru ca acestea se predau si se invata in facultate , in momentul in care ai intrat acolo se cere sa le stii altfel facultatea nu si-ar avea rostul ,am intra la inm din liceu si am invata acolo tot si spun asta dpdv a unei persoane care nu a invatat in facultate si regreta acum #-o
5.Eu cred ca vor fi 200 care vor ajunge la testul psihologic , dar daca ar fi admisi toti dupa grile nu mai vad rostul grilelor am da numai rationament logic si interviu si atunci cred ca forum-ul ar fi arhiplin de nedreptati , ca interviul e subiectiv si altele . Grila e cat se poate de obiectiva ,transparenta .
6. Frauda , asta e o gluma buna , pt ca in fiecare an se vorbeste de fraudarea examenului dar cum am zis , va rog , informativa . Cum ai putea sa crezi ca rezolvi ceva daca reusesti cumva , oricum sa iei grila nemeritat ? Dupa cum au precizat alti colegi greul abia dupa admitere incepe . Daca cineva nu e capabil sa rezolve grilele e capabil sa se descurce la institut , pentru ca 95% din cei care intra se descurca cu note foarte bune si cei care renunta o fac din alte motive decat incomptenta . Adica voi credeti ca daca duc un copil de clasa a 6-a la bac si reusesc sa il fac sa treaca cu 10 el va reusi sa termine facultatea cu note bune . :D sau reusesc peste noapte sa invete toata materia care nu au reusit sa o invete in luni pt admintere .
Va rog nu aruncati cu noroi in munca colegilor care au depus un efort foarte mare .
6. Acum sunteti inca in priza examenului , nu va reproseaza nimeni afirmatile spuse la ,,cald" eu va recomand sa asteptati o saptamana , doua , eliberati stresul , apoi ganditiva ce cariera vi se potriveste ca persoana si nu ce va place sa faceti si daca rapunsul se afla la Inm v-ar astept pe forumul cu admiterea pt 2011
www.avocatnet.ro/content/for...
O zi buna.
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
adrian_t87, utilizator
Eu cred ca tu ai nevoie de mai multe informatii. Vorbeste cu cineva care a facut primul an in INM. O sa fii surprins cum se dau notele. Foarte surprins.

In alta ordine de idei, sa fie clar pentru toata lume. Cine intra la INM, il si termina, sigur daca nu abandoneaza din diverse motive care nu au legatura cu incompetenta, cum ai zis si tu. Si termina nu pentru ca ar fi stralucitori la CEDO, comunitar, administrativ, comercial si etica, ci pentru ca merg cu plutonul. Exista cateva genii - oameni chiar facuti pentru asta, inteligentii, cei care anticipeaza si mutarea a 7-a ca sa zic asa, iar restul - doar destepti si muncitori merg cu plutonul. Crede-ma, sunt foarte bine informata in sensul asta.
Andrei pentru mine norocul isi are loc doar la loz in plic si 6 din 49, la INM noroc inseamna sa te duci fara sa sti nimic, sa iei direc grila de raspuns si fara sa citesti intrebarile sa imbulinezi la intr. 1 o bulina la 2 doua si asa mai departe duapa cum iti suna mai bine, sa iesi din clasa si sa verifici raspunsurile si stupoare ai luat examenul cu 75 de puncte, atunci da ai avut noroc, ti-au iesit 75 din 100 ai sanse la premiul cel mare. Si daca vrei pot sa ma desfasor cu exemple similare, ruleta, pocker, dar INM nu aici unde nu-i stiinta nu exista noroc.
Nu zic ca nu se pot avea emotii, sau oboseala sau diversi factori, insa in acest domeniu este absolut normal sa iti fie testata coectitudinea deciziilor impreuna cu factorii respectivi, sau crezi ca un procuror sau judecator se gandeste cu pixul in mana, sa il imbulinez sa nu il imbulinez pe acuzat, stai sa mai dorm 2 h si dupa ma hotarasc...???
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
Vasile Mihaela, Consilier juridic
Andra Maria a scris:

Eu cred ca tu ai nevoie de mai multe informatii. Vorbeste cu cineva care a facut primul an in INM. O sa fii surprins cum se dau notele. Foarte surprins.

In alta ordine de idei, sa fie clar pentru toata lume. Cine intra la INM, il si termina, sigur daca nu abandoneaza din diverse motive care nu au legatura cu incompetenta, cum ai zis si tu. Si termina nu pentru ca ar fi stralucitori la CEDO, comunitar, administrativ, comercial si etica, ci pentru ca merg cu plutonul. Exista cateva genii - oameni chiar facuti pentru asta, inteligentii, cei care anticipeaza si mutarea a 7-a ca sa zic asa, iar restul - doar destepti si muncitori merg cu plutonul. Crede-ma, sunt foarte bine informata in sensul asta.



ai si nu ai dreptate.
1. notele - sunt formatori seriosi si formatori neseriosi care dupa 1 an nu iti vor cunoaste nici numele. acesti formatori vor da notele dupa cum le place fata ta (ca numele nu ti-l stiu). formatorii seriosi iti vor da foarte multe teme si iti vor corecta inclusiv greselile gramaticale si de punctuatie, iar notele ti le vor da pe merit.
2. nu prea inteleg ce reprezinta locutiunea asta "merg cu plutonul".
cum ai spus si tu sunt cateva genii, iar restul sunt destepti si muncitori. cred ca e suficient sa fii destept si muncitor. nu este o cerinta de absolvire a INM sa fii geniu.
sunt multi din categoria destepti si muncitori care termina INM-ul cu medie mai mare decat a geniilor. asta pt ca se straduiesc mai mult.
Grila cu forma ad validitatem convenita de parti, desi se afla in carte, mi se pare o prostie si ma face sa cred ca la examenu asta nu trebuie sa faci conexiuni in materie, trebuie numai sa memorezi si sa ai mintea ascutita la formularea grilei care te intoarce pe toate partile prin folosirea negatiei. Creierul nostru se pare ca nu poate sa proceseze acel "NU", sunt studii in acest sens.
Revenind la grila cu forma "ad validitatem" convenita de parti, parerea mea este ca nu poate exista asa ceva in legislatia actuala. Exemplul dat de Boroi in carte e aiurea si nu ma mira de vreme ce in materia conditiei mixte, face aceeasi greseala. Daca un contract este consensual, conditia incheierii ulterioare a formei autentice nu este decat o conditie suspensiva, in opinia mea pur potestativa, deoarece indeplinirea obligatiei ulterioare incheierii contractului (adica prezentarea la notar pentru incheierea formei autentice) depinde de vointa celui care se obliga. Faptul ca indeplinirea conditiei mai depinde si de realizarea unui eveniment este irelevanta cata vreme vointa partii si evenimentul sunt conditii cumulative. Exemplul dat de autor cu privire la conditia mixta"iti vand, daca pana la sfarsitul anului ma casatoresc cu X" nu este conditie mixta ci pur potestativa, pentru ca implica vointa celui care se obliga, care anihileaza orice alta conditie.
Pe de alta parte sanctiunea nerespectarii conditiei ad validitatem este nulitatea absoluta. Din cate stiu eu nulitatea este o sanctiune lagala, intervine in cazul nerespectarii conditiilor impuse de lege pentru incheierea valabila a actului, ori in cazul nostru conditia valabilitatii este impusa de parti, practic partile adauga la cele 8 cazuri de nulitate absoluta din legislatia noastra si pe aceasta.
Intrebarea asta se rezuma la parerea (gresita cred eu) a unui autor.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)