haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )
eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD
credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Da, inveti de rupi in 5 ani de stat la o firma ca si consilier juridic... Hai lasa-ma... Va rog eu nu mai continuati cu aceasta discutie fiindca nu o sa mai raspund la aceste pareri care din punctul meu sunt aberante. Examenul de admitere in profesie e facut pentru altceva. In niciun caz, si asta nu este doar parerea mea, nu se pot compara subiectele INM cu cele de admitere in profesie . Cum asa ceva? #-o
Am o prietena care a fost grefier 2 ani. Mi-a zis ca a invatat foarte multe chestii intrand in sedintele de judecata alaturi de judecator. Mi-a spus ca e important sa stii exact cum arata o incheiere de sedinta, o hotarare, un interogatoriu, o declatatie luata unui martor etc. A intrat anul trecut cu 81 de grile.
Cred ca e important sa lucrezi, dar undeva intr-o instanta. Adica langa judecator. E ca si cum ai face practica. Vezi, inveti, totul se intampla sub nasul tau. Ca si consilier, depinde...Poate esti la o firma mica si nu ai cine stie ce activitate. Lucrezi mai mult cu dreptul comercial si desigur cu procedura civila. Si daca de ex ai numai somatii de plata, te plafonezi rau de tot.
In definitiv, eu cred ca ne lamentam gratuit si oricum regretele sunt tardive (cel putin in cazul meu)...acum la rece, constat ca nu erau chiar asa de imposibile...de un 7 se putea face...dar degeaba fac eu 43 de grile la partea civila, daca la cea penala am fost execrabil...fiindca m-am concentrat pe coduri, tratatele frunzarindu-le doar pt a gasi argumente pt unele aspecte care mi se pareau dubioase...de aceea imi vine sa ma dau cu capul de pereti, ca trebuia sa las mai moale civilul si trebuia sa-mi concentrez atentia si dincolo...eu tot o sa raman cu gustul amar al acestui examen, fiindca se putea trece daca era seriozitate in pregatire...si norocul m-a parasit cu desavarsire(desi e inadmisibil sa caut scuze in asta) fiindca toate(dar absolut) toate grilele in care eram dilema, pe toate le-am solutionat cu varianta gresita, desi aveam in vedere si cealalta varianta, cea corecta(asta tot din cauza pregatirii precare)...in special la cele teoretice, spetele, spre surprinderea mea, rezolvandu-le corect...la dpp am fost insa calamitate(doar 2 raspunsuri corecte).