haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )
eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD
credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Nu mai am ce comenta. E parerea ta si doar atat. O sa-ti dai seama mai incolo. Deocamdata vorbesti pentru ca nu te-ai pregatit tu. Cand o sa fii pregatit si o sa te plezneasca in cap cu niste subiecte gen pr pen mai discutam. Vrei sa spui ca daca nimeresti niste grile nu se poate considera noroc sau se considera noroc doar daca nimeresti peste 70 de grile? Hai ca deja imi racesc tastele pe un subiect care nu are relevanta si e prea putin important pentru mine si pentru ceilalti colegi de forum.
Pt adrian_87: Andra are dreptate. Ai prieteni sau amici pe la INM? Daca nu ai nu prea poti sa-ti dai cu parerea. Notele se dau destul de aiurea. Nu faci seminariile cu acelasi profesor si deci notele se pot schimba radical.
In al 2 lea rand subiectele de anul acesta nu au fost facute de Toader sau Cioclei.
Nimeni nu a sugerat sa fie admisi toti. 3-4 sute cred ca ar fi suficienti.
Mai vedem la anul cum se prezinta cei care sustin ca nu e nevoie de noroc si ca examenul este corect si obiectiv. In primul rand nu mi se pare ca acopera destula materie acest examen. Ma refer la cele 25 de intrebari. Daca ai ghinionul si nu ai retinut nu stiu ce rahat de prin subsolul paginii ai sansa sa ratezi cateva grile doar asa...pe nimic. Dar in fine, cred ca deja se vorbeste prea mult pentru un subiect care e discutat de fiecare prin prisma propriului punct de vedere.
Intr-adevar, sunt diferente intre formatori in INM, dar in ce institutie sunt toti angajatii la acelasi nivel? Crezi ca intr-o instanta sau intr-un parchet sunt toti judecatorii/procurorii la fel? Oricum ar fi, subiectivismul nu e chiar asa de mare pe cat vrei tu sa lasi sa se creada.
Iar printre auditori, pe langa categoria geniilor si a celor destepti si muncitori, mai exista si categoria tocilarilor. Care nu au niciodata rezultatele pe care le asteapta, pentru ca specificul pregatirii din INM nu este adaptat modului lor de a munci, ceea ce naste multe frustrari. Poate gresesc, dar cred ca informatiile tale vin din aceasta zona...
Incerc si eu sa rezum putin care e treaba asta cu admiterea la INM:
1. Sa nu-mi spuna cineva ca nu s-au facut aranjamente si ca nu s-au stiut grilele de cine trebuia sa le stie, fiindca orice argumente mi-ati aduce, refuz sa cred asa ceva, mi s-ar parea o naivitate ca cineva sa creada asa ceva
2. Aprecierea de la pct. 1 nu exclude posibilitatea ca si noi, cei care am picat, daca ne-am fi pregatit serios si temeinic, sa fi fost printre cei care s-ar fi aflat si la proba a 2-a.
3. Aprecierea de la pct. 2 nu exclude posibilitatea ca cei de buna credinta(bine pregatiti si fara "blaturi" in sistem) care ar fi promovat toate probele sa fie eliminati in urma testului psihologic, in masura in care ar ocupa "un loc prestabilit"...interesati-va si veti afla ca sunt concurenti care au fost eliminati in urma psihologicului, iar locul le-a fost luat de altii care au aveau medii mai mici, dar care trebuiau sa intre...
Cu alte cuvinte, miza e prea mare si e foarte greu sa te infiltrezi in aceasta casta cu circuit inchis...poate doar elitele promotiilor facultatilor de drept...restul sunt doar privilegiati ai destinului(sper sa nu fiu injurat prea tare de cei care nu sunt de acord cu asta)...si cum eu (poate ca multi altii) nu sunt intr-o pozitie de privilegiat, o sa fac reconversie profesionala, si o sa ma duc la sapa, fiindca acolo fac fata, fiindca am muschi si nici nu poate sa vina un privilegiat sa-mi ia locul .
Rino, chiar ma gandeam acum ca se incep lucrarile pe camp, cu cartofii, strugruii si alte cele. Ma bag si eu la asta pt ca duc si munca fizica :D. Eu am mai propus in trecut sa se bage si proba fizica la admitere ca din ce am vazut la examen peste 85% sunt anemici si restul grasi. Frate, inafara de carte mai exista si viata, gen sport, muzica, distractie, prieteni etc Nu trebuie sa stai plafonat in fata biroului si sa-ti rupi coatele(cum am facut si eu in ultimele luni). Tre sa incep sa-mi revin la starea care m-a consacrat pt ca altfel cad in derizoriu si devin un soarece frustrat.
Wow ce-mi plac oamenii radicali si hotarati, dar haideti sa ne relaxam si noi putin (cred ca ne-am castigat dreptul de respiro) dupa examen, indiferent de rezultat caci mai exista viata si post-INM :)
Cum a zis si un alt coleg de pe forum... Eu in ultimele 3-4 luni nu m-am intalnit cu prieteni, colegi... S-au suparat toti pe mine... Nu e bine :)