avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Andra Maria a scris:

Am o prietena care a fost grefier 2 ani. Mi-a zis ca a invatat foarte multe chestii intrand in sedintele de judecata alaturi de judecator. Mi-a spus ca e important sa stii exact cum arata o incheiere de sedinta, o hotarare, un interogatoriu, o declatatie luata unui martor etc. A intrat anul trecut cu 81 de grile.

Cred ca e important sa lucrezi, dar undeva intr-o instanta. Adica langa judecator. E ca si cum ai face practica. Vezi, inveti, totul se intampla sub nasul tau. Ca si consilier, depinde...Poate esti la o firma mica si nu ai cine stie ce activitate. Lucrezi mai mult cu dreptul comercial si desigur cu procedura civila. Si daca de ex ai numai somatii de plata, te plafonezi rau de tot.

din avocatura inveti multe...chiar si daca faci oficii
consilier juridic la firma..da, esti mai limitat in aria de activitate...
Exista o zicala din batani de pe la noi, dupa lupta multi viteji se arata, si ca pescarului trebuie sa ii legi mainile daca vrei sa sti ce peste mare a prins, si avocatului limba daca vrei sa castigi un proces.... a fost un examen, poate cel mai greu dintre cele sustinute pana acum, dar comparativ cu cele de pana in 2008 parca, atunci cand admiterea se facea cu nota 8 minim, conditiile s-au imbunatatit.
Intrebarile nu au fost din alte materii, tot penal civil si proceduri de toata viata. Nu am intrat nu pentru ca a fost examenul greu ci pentru ca suntem nepregatiti, hai sa recunoastem. In tematica este specificat - tratate, monografi, jurisprudenta decizii - acum, ca noi ne incapatanam sa nu trecem prin nici o lege din cele afisate si nici prin jurisprunenta asta e treaba noastra nu a celor care fac subiectele. INM nu este un loc de joaca, este o institutie serioasa, nu ne admit sa ne invete ci doar sa slefuiasca ceea ce stim deja, sau ceea ce se presupune, ar trebui sa stim. Lucrurile stau asa, astea sunt regulile lor, ne place - suntem bineveniti, nu suntem de acord - suntem liberi sa alegem oricare alta meserie.
Eu ma numar printre cei picati cu 50 de puncte dar nu disper, am toata viata inainte, o vacanta mititica, un pic de soare si din octombrie o iau de la capat.
Curaj ... zicea amicul nostru Rino, ca exista viata si dupa nu stiu ce grila, iar eu completez exista viata si dupa INM- 2010.
Eu sunt pregatit si am curajul sa o spun. Cum as putea sa zic ca nu sunt? Si sa stii ca iti trebuie si noroc. Daca nu ai noroc poti sa inveti pana la pastele cailor. Iti spun din experienta. Nu e nicio diferenta de pregatire intre unul cu 65- si cel cu 70-74(doar de punctaj) si aici putem sa discutam pana la examenul urmator. Diferenta exista la cei care s-au apropiat de 80 si peste. Acolo jos palaria.
Nu sunt de acord. Multi au picat din cauza ca s-a exagerat. Uita-te pe prima pagina a site-ului INM sa vezi ce scop declara ei ca au: formarea. Formarea nu inseamna slefuire, doar o include.

Sigur, nu e un examen de licenta unde trebuie sa existe grile de dificultate medie si cateva foarte grele ca sa faca o departajare cat de cat, ca nu poate lua toata lumea 10. Nu e un examen de licenta, dar nici o olimpiada.
aNdreiD a scris:

Eu sunt pregatit si am curajul sa o spun. Cum as putea sa zic ca nu sunt? Si sa stii ca iti trebuie si noroc. Daca nu ai noroc poti sa inveti pana la pastele cailor. Iti spun din experienta. Nu e nicio diferenta de pregatire intre unul cu 65- si cel cu 70-74(doar de punctaj) si aici putem sa discutam pana la examenul urmator. Diferenta exista la cei care s-au apropiat de 80 si peste. Acolo jos palaria.
De acord cu tine

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)