avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cum renuntam la fumat?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cum renuntam la fumat?

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la mine si vad ca nu ma pot lasa de fumat....ma apuca disperarea!
Voi cum ati facut?
Ce ati auzit de la altii?
.................
Sa nu-mi spuneti de vointa, ca ma aruncati si mai tare in depresie.....
Buna dimineata Campioanelor :):):)

Felicitari...va sustin si ma sustin in teribila lupta cu monstrul "tigarilor".Suntem in aceeasi barca, nu?

Si eu am renuntat la fumat (nu eram eu cine stie ce mare fumatoare...dar...in fine) m-am gandit ca familia mea are nevoie de mine si peste 30 de ani, cel putin!Cat sa-mi scot nepotii la plimbare in parc.

Deci...vaslim impreuna!

De ce oare am impresia ca nu guvernele sunt raspunzatoare pentru fericirea, prosperitatea sau bucuria noastra? :):):)

Pentru Campioanele vietii::vishenka::kissing::clapping:
Multumesc Iuliana :)
Eu m-am trezit din cosmar foarte tarziu, dar sper sa nu fie ...... prea tarziu!:kissing:
Sunt trope_doi si de 9 zile nu mai fumez. :D

Nu am renuntat tocmai pentru ca… am vrut. Tata incerca sa se lase de fumat si zilnic imi spunea: “Azi am fumat numai X tigari; incearca si tu…” A murit inainte de a reusi, asa ca... de noua zile nu mai fumez. Dar ma chinui, pentru ca vreau sa aprind tigara! Ieri - cand Corina si-a sters contul - am fost la un pas de a aprinde, din nou, tigara! Am molfait filtrul dar n-am aprins-o! Poate reusesc! De la doua pachete pe zi la zero e… mult! O singura data am mai incercat sa ma las dar m-a tinut… trei zile.
Poate reusesc…

Va "invidiez" pe voi, cei care ati reusit! :bow:
Felicitaaaaaaaari! :))=D>
Si de ce n-ai spus-o pana acum? Intaream flancul "lasatorilor de fumat" :))
Vai ce bine-mi pare ca ai reusit! Nu mai tine tigarile la vedere, schimba-ti micile gesturi legate de fumat cu altele. Si in general, observa-ti micile transformari din propriul corp sau din propria-ti casa si bucura-te de ele....cum ar fi, faptul ca nu mai miroase a fum de tigara statut in casa....sau ca nu mai harai pe gatlej....ceva de genul acesta...
Inca o data felicitari! :kissing:

PS Daca vrei un ajutor suplimentar, cumpara-ti de la farmacie medicamentul Champix (0,5 mg - prima cutie si 1mg a doua cutie). E cam scump, dar te poate ajuta sa treci peste moment si costurile le suplinesti din lipsa tigarilor. Sper ca nu va fi sters numele medicamentului pentru ca el face parte din campania contra fumatului.

PS1. Lasatul de fumat inseamna pentru tine o "lupta", tot organismul, fizic si psihic s-a mobilizat pentru a "lupta". Deci toata concentrarea de resurse le ai pe acest dusman. Daca intre timp intervii cu alt "camp de batalie" risti sa-ti pierzi din resursele foarte importante contra fumatului, sa te relaxezi inainte de a castiga fie si o batalie, ce sa mai zic de "razboiul total" asupra fumatului...si in final risti sa pierzi acest razboi. Asa ca lasa alte precupari care sa te "inmoaie", considera-le secundare, chiar cu totul secundare....nu te relaxa inainte de vreme..... Se cheama introspectie in sine si creare de scenariu....:);)
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
elga50, moderator
Buna dimineatza campioanelor :):):)

Sunt mai rezervata in ceea ce priveste afirmatia "am renuntat la fumat"...pentru ca, exista intotdeauna riscul ca sa te reapuci de fumat...intr-un moment emotional f.f. puternic (ce poate fi atat pozitiv cat si negativ).

Am experienta plasturilor cu nicotina care...nu au fost eficienti-in ceea ce ma priveste...astfel ca, nu stiu cat de viabila este recomandarea cu acel medicament recomandat de @elga50.

Daca renuntarea s-a facut "fara alt adjuvant"...atunci trebuie continuat tot asa, starea de sevraj nicotinic putand dura cel putin 3 saptamani...doar dupa trecerea unei perioade de minim un an, putand afirma cu tarie ca intr-adevar am renuntat la fumat.

Astfel ca, propun ca de fiecare data cand o persoana ( dintre Campioanele impotriva fumatului evident) simte nevoia sa aprinda o tigara, sa vina aici, si sa ne povesteasca "sentimentul/perceptia/tentatia" pe care a simtit-o in acel moment, amananand practic momentul si...descriindu-ne sentimentul (na ca fac si versuri...cu rima...) va putea observa, dupa aceea, ca...dorinta a trecut.

Alte sfaturi date de Dr.Emil Radulescu in cartea "Adio tigari" sunt:

-A nu se neglija somnul, in perioada de renuntare la fumat, acesta trebuie sa fie de 8-10 ore.Somnul suplimentar va ajuta la evitarea iritabilitatii, a sentimentului de frustrare, a maniei si a oscilatiilor de dispozitie.

-Exploatati beneficiile apei, folosite atat pe cale interna, cat si externa.daca sunteti deprimat, un dus cu apa rece va va restabili.Daca simtiti o stare de tensiune sau anxietate, dusul cald va va linisti.Si, oricat ar parea de ridicol, dusul este locul cel mai sigur de evitat fumatul.

-In special cand simtiti nevoia unei tigari, alegeti o forma de activitate fizica:urcatul scarilor, ridicarea si asezarea pe un scaun de 20-50-100 de ori(daca sunteti singur in birou sau..acasa) sau cel putin 30 de secunde de respiratie profunda.Studiile au aratat ca un program regulat de exercitii fizice sporeste sansele succesuluiin renuntarea la fumat.Ar fi de preferat sa se efectueze in aer liber, exercitiul fizic e o arma foarte buna impotriva stresului, tremuraturilor si indispozitiei.

-Este recomandata evitarea cafelei deoarece cofeina poate submina si cele mai bune eforturi de a scapa de sclavia tutunului (eu am folosit jumatate cafea si jumatate lapte apoi...am completat in cursul zilei cu ceaiuri si...cacao cu lapte).
Persoanele care se lasa de fumat, insa continua sa bea cafea, au o rata mai mare de recaderi decat cele care se lasa deodata si de fumat si de cafea.

Eu personal, ii multumesc unei foarte bune prietene de aici (Luiza) care m-a sustinut/si ma sustine in aceasta campanie...pentru ca, si eu am cazut la un moment dat prada "ispitei", insa am continuat si am fost, sunt consecventa.De fapt acest lucru conteaza cel mai mult.:)

Este un lucru normal ca sa ne sustinem, sa ne ajutam reciproc sau/si sa-i ajutam, sa-i sustinem si pe ceilalti/celelalte persoane/colegi/prieteni/rude care doresc sa renunte la fumat.

=D>=D>=D>

Alte discuții în legătură

Iminenta... lasatului de fumat ContSters251305 ContSters251305 fumez, fumez, fumez ... stie careva consecintele - exemplicativ si negative ale lasatului de fumat? (vezi toată discuția)
Pauza de tigara marin123 marin123 Buna ziua, Am citit un post de prin iunie 2009, \"Pauza de tigara reglementata legal?\", care mi-a raspuns la cateva intrebari, dar nu la toate. Nu am ... (vezi toată discuția)
Tutunul. cat de legal ar fi daca s-ar inventa astazi? Alin Popescu Alin Popescu Este genul de discutie pe care o auzim tot mai des in jur. Chiar daca mass media ignora subiectul, e interesant de vazut cam cum credeti ca ar arata astazi ... (vezi toată discuția)