avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cum renuntam la fumat?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cum renuntam la fumat?

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la mine si vad ca nu ma pot lasa de fumat....ma apuca disperarea!
Voi cum ati facut?
Ce ati auzit de la altii?
.................
Sa nu-mi spuneti de vointa, ca ma aruncati si mai tare in depresie.....
As dori sa ma ingras, dar nu mai mult de 3 kg..
La 55 kg eram pe placul sotului meu (acum am 52 kg) , dar e bine si asa.... seaman cu mama :) Am arderile puternice si sunt hiperactiva :))
Azi e a doua zi de cand n-am fumat :))
Ha! E ceva extraordinar pentru mine. Niciodata de cand fumez (40 de ani) nu am consimtit de buna voie sa nu fumez atata timp.

Sper sa nu mai pun tigara in gura. Daca asta se va sedimenta bine in adancul meu, voi reveni cu experienta mea. Poate ca va servi si altora.

Pot spune un singur lucru, de fapt sa-l mai spun o data. N-am impresia ca ar fi o dovada de ambitie sau de vointa, ci mai degraba de autocunoastere, sa-ti cunosti singur bunele si relele, sa stii "de unde sa te iei".... :))

PS. Totusi am avut alaturi de mine si un prieten, se cheama Champix.
Observ ( cu stupoare ) ca discutia asta este foarte incitanta. Cel mai simplu mod de a te lasa de fumat este urmatorul : Sa nu fumezi...sau, ma rog, sa nu aprinzi tigara.
Sunt fumatoare "de ocazie". Fumez doar acasa! Si asta nu din bun simt (pentru ca nu il am :D...)
Am lucrat contabil sef timp de 10 ani la o societate a carui patron era fost fumator.
A zugravit tipul (patronul) toata cladirea in alb...de ziceai ca-i "altar" (ma rog, nu luati in deradere comparatia, nu e facuta cu rautate). A lucrat la cladirea aceea "nemteste", cum se spune.
Ne-a rugat frumos sa nu mai fumam in cladire.
Am respectat hotararea lui si ca atare ieseam iarna pe ghetus si ninsoare, toamna pe vant si ploaie, sa fumam.
Ne-am lecuit dupa ce am racit, am stranutat, am....sughitat...ca se uita la noi "intr-un fel". Asta timp de vreo 3-4 ani.
De atunci, nu mai pot fuma in public. Nu am nimic impotriva celor care o fac. Nici nu ma deranjeaza fumul. Pur si simplu nu mai pot fuma in public.
La nunta fiului meu am baut cupa de sampanie, cafea, fara sa simt o clipa lipsa tigarii.
Circul des (fac uneori naveta ), dar nu pot, pur si simplu nu pot fuma .
Ma enervez si mai des:D ...dar tot nu-mi "pica bine" daca aprind o tigara.
Asa ca, dragilor, daca ma pot adresa in acest fel dumneavoastra, celor care cititi, in acest fel, pentru ca imi sunteti dragi, va sfatuiesc sa nu o aprindeti !
E asa de simplu !

:luck:
elga50 a scris:

Azi e a doua zi de cand n-am fumat :))
Ha! E ceva extraordinar pentru mine. Niciodata de cand fumez (40 de ani) nu am consimtit de buna voie sa nu fumez atata timp.

Sper sa nu mai pun tigara in gura. Daca asta se va sedimenta bine in adancul meu, voi reveni cu experienta mea. Poate ca va servi si altora.

Pot spune un singur lucru, de fapt sa-l mai spun o data. N-am impresia ca ar fi o dovada de ambitie sau de vointa, ci mai degraba de autocunoastere, sa-ti cunosti singur bunele si relele, sa stii "de unde sa te iei".... :))

PS. Totusi am avut alaturi de mine si un prieten, se cheama Champix.

FELICITARI!!=D>:thumbup:
Remediul este deci: Sa ne croim viata prin autocontrol si nu lasand-o sa se deruleze de la sine, acceptand/copiind si obiceiurile altora(nimeni nu a inceput sa fumeze in pustietate, toti am copiat pe cineva :hammer: )
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
nucu$, utilizator
Da, un autocontrol acerb in prima zi si apoi restul vine aproape si din ce in ce mai de la sine.
In prima zi ma uitam la ceas....si cu cat trecea o ora si inca o ora imi spuneam ca "nu-mi bat joc de orele trecute....si tot asa pana seara si apoi pana dimineata.....
Pot spune ca a doua zi chiar nu m-am prea mai uitat pe ceas.....
Asta e tot ce pot spune pana in momentul de fata.
Curios, extrem de curios mi se pare faptul ca daca ma gandesc la un moment dat "cum ar fi sa fumez acum"...chiar nu-i vad rostul tigarii... Asta n-as fi crezut-o niciodata despre mine! :))

Alte discuții în legătură

Iminenta... lasatului de fumat ContSters251305 ContSters251305 fumez, fumez, fumez ... stie careva consecintele - exemplicativ si negative ale lasatului de fumat? (vezi toată discuția)
Pauza de tigara marin123 marin123 Buna ziua, Am citit un post de prin iunie 2009, \"Pauza de tigara reglementata legal?\", care mi-a raspuns la cateva intrebari, dar nu la toate. Nu am ... (vezi toată discuția)
Tutunul. cat de legal ar fi daca s-ar inventa astazi? Alin Popescu Alin Popescu Este genul de discutie pe care o auzim tot mai des in jur. Chiar daca mass media ignora subiectul, e interesant de vazut cam cum credeti ca ar arata astazi ... (vezi toată discuția)