avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Cum renuntam la fumat?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Cum renuntam la fumat?

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la mine si vad ca nu ma pot lasa de fumat....ma apuca disperarea!
Voi cum ati facut?
Ce ati auzit de la altii?
.................
Sa nu-mi spuneti de vointa, ca ma aruncati si mai tare in depresie.....
Contrazicerea-i contrazicere, dar nu aplicata si practicantului :foottap:
Daca va este de ajutor (si trebuie sa va fie), primele 7 zile sunt pragul de trecere peste tentatia majora de a amana/renunta la demersul inceput. Revin cu fenomenul "cauza" , care nu este "nevoia de intoxicare" ci pur si simplu lipsa gustului specific din cavitatea bucala precum si sist. olfactiv.Stiu acest lucru din practica si nu din "filosofia" razboiului contra egofumatorului.:training:
(A nu se uita: Sunt un invingator, ceeace va doresc si dvs.!:thumbup: )
Plecaciuni celui care a reusit pe deplin!
Eu am reusit numai pe jumatate, iar metoda mea filosofica...:) se adreseaza celor deopotriva cu mine. N-am generalizat si nici n-am absolutizat metoda, dar am descris una din metode.....
Sunt convins ca raspunsurile nu contin rautati adresate interlocutorilor.Mai mult, chiar atunci cand se intrevede macar o umbra de ironie/sarcasm/negatie, aceasta nu se datoreaza emitentului, ci similar unui alt fenomen cunoscut, (rezolvat numai prin exorcism!) acelui fumator inrait intrat in mintea atat de inocenta a purtatorilor de tabachere si brichete!!
Revin la "ambianta sensitiva" ce acompaniaza/starneste involuntara cautare a pachetului de tigari.Ziceam intr-o interventie anterioara, despre "rontait".Este important ca adjuvant in evitarea recidivei, tocmai in substituirea gustului/mirosului (mai precis lipsa lui) de fum de tigara.Alegeti o "rontaiala" cu gust/parfum cat mai pregnante (menta, cimbru, pizza, chimen, fistic,s.a.m.d.)
Veti observa cum se produce metamorfoza "dependentei"
Personal, urcand la volan, primul gest (sau imediat urmatorul) era sa aprind o tigara.Acum, scrumiera este perfect curata si alaturi, nu-mi lipseste un pachetel desfacut de biscuitei cu gust pronuntat de "ceva" deosebit.:tooth:
Ei bine, si la un semafor prelungit, un biscuit rontait elimina "stresul" asteptarii enervanteB-) Alta data, o tigara, n-ar fi produs decat eventual un repros gandit sau mimat fata de apropiatul participant la trafic, caruia precis ii gaseam un nod in papura pentru o vinovatie (imaginara) pentru ceeace mi-se intampla!X-(
Stiti ceva?? Sunt mandra de mine!! Spusesem ieri,(vineri), ca de luni incerc sa fac primul pas...Dar,.aseara nu mi-am cumparat alte tigari.
Am plecat azi (sambata) , de dimineata, la Petrosani. Inainte de plecare mi-am curatat putin interiorul masinii, am spalat scrumiera, am intrat la statia de benzina, mi-am cumparat napolitate cu ciocolata, ciocolata amaruie (imi plac la nebunie) salatini, arahide , apa plata. Le-am asezat pe scaunul din dreapta...:D NU AM CUMPARAT TIGARI!!!!!
Am ajuns la sora mea, m-a servit cu o tigara... Am apucat sa spun ca azi nu am fumat si vreau sa uit de tigari...atunci a fumat doar ea... Ma tenta.. voiam sa iau o tigara, dar.... AM REUSIT sa NUU!!!
Am ajuns acasa, acum 30 minute... si nu am fumat.... nu am tigari.. deci, mananc, fac un dus, apoi la tv, si nu voi fuma !!! Va tin la curent, cum ma descurc mai departe...
Am citit tot ce ati scris... va multumesc din :love:. Orice metoda este buna, cand are efectul scontat...
Imi sunteti de mare ajutor.. De luni, la serviciu, voi lua masuri... sa nu intre nimeni la mine in birou, cu tigara. In August va fi mai usor ca vine vacanta si pt. mine:thumbup:
Multumiri si :giggle:pentru cine a deschis acest subiect si pentru cei care dau o mana de ajutor impatimitilor, ca mine :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
De luni, deja mirosul fumului de tigara, nu va mai fi o tentatie ci un motiv de discomfort, asa ca merita interdictia propusa.Un mic bol cu bombonele mentolate, poate "indulci" relatia cu cei in cauza, cu cei "interzisi":D (oferiti alternativa!)
Pentru succes, sa ne bucuram de fiecare data cand realizam ca nu fumam o tigara , in loc sa consideram ca ar fi o penitenta/pedeapsa nedreapta! :thumbup:=D>
Ultima modificare: Duminică, 25 Iulie 2010
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Iminenta... lasatului de fumat ContSters251305 ContSters251305 fumez, fumez, fumez ... stie careva consecintele - exemplicativ si negative ale lasatului de fumat? (vezi toată discuția)
Pauza de tigara marin123 marin123 Buna ziua, Am citit un post de prin iunie 2009, \"Pauza de tigara reglementata legal?\", care mi-a raspuns la cateva intrebari, dar nu la toate. Nu am ... (vezi toată discuția)
Tutunul. cat de legal ar fi daca s-ar inventa astazi? Alin Popescu Alin Popescu Este genul de discutie pe care o auzim tot mai des in jur. Chiar daca mass media ignora subiectul, e interesant de vazut cam cum credeti ca ar arata astazi ... (vezi toată discuția)